MANNLIG VINNER: Ifølge Unibet kommer årets "X Factor"-vinner til å være en mann mellom 14 og 25 år. Deltager Bjørn Henrik Brandtenborg er  i denne "gruppen".  Foto: TV 2
MANNLIG VINNER: Ifølge Unibet kommer årets "X Factor"-vinner til å være en mann mellom 14 og 25 år. Deltager Bjørn Henrik Brandtenborg er i denne "gruppen". Foto: TV 2Vis mer

- Årets norske vinner er mannlig

Statistikk-ekspertenes tall for "X Factor" er klare...

SEHER.NO: Spillselskapet Unibet har etter nøye gjennomgang regnet seg frem til hvem som etter størst sannsynlighet blir vinner av årets utgave av " X Factor" på TV 2.

Basert på statistikk fra utenlandske "X Factor"-konkurranser, samt norsk "Idol"-historikk, har spillselskapet regnet seg frem til at det er størst sannsynlighet for at årets norske vinner blir en mann mellom 14 og 25 år.

- Vi har regnet ut at det er størst sannsynlighet for at årets norske vinner er en mannlig, enkeltstående artist i aldersgruppen 14 til 25 år. Statistikken viser at menn vinner oftere enn kvinner, og at sannsynligheten for at nettopp denne konkurransens yngste artister stikker av med seieren, er større enn for eksempel at en gruppe skal vinne, sier Kjell Hanssen, pressetalsmann i Unibet.

Til Seher.no innrømmer imidlertid Hanssen at programmet fortsatt er i startfasen, og at statistikken derfor kan endre seg utover i sesongen.

- Programmet er tidlig i startfasen enda. Man må se litt utover hvordan ting utvikler seg, hvem som blir favoritter og sånn. Så vi er litt på tynn is nå i starten. Men statistisk sett ligger det størst sjanse for at vi har rett, så jeg tror vi har ganske bra dekning for å si det sånn, sier han.

Ifølge Hanssen har betting på tv-programmer, som "Idol", blitt enormt populært i Norge.

- Det hele startet da første sesong av "Idol" ble satt i gang i Norge. Folk kastet seg på betting-bølgen. Det ble en kjempesuksess, nesten et slags oddshysteri. Men denne typen konsept er ganske spennende, og så tror jeg mange synes TV blir mer spennende når man kan tjene penger på det, sier han.
Odds, hvem får den beste sluttplasseringen?
Mann                                       1.72
Kvinne                                     2.10

Odds, hvilken kategori vinner?
Mannlig 14-25 år                      2.50
Kvinnelig, 14-25 år                    3.00
25 år eller eldre (begge kjønn)   3.50
Gruppe                                    8.50

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!
LES OGSÅ: - Brant ned bestemors hus