Årets merkeligste?

I "Stranger Than Fiction" spiller Will Ferrell karakteren Harold Click, en mann som hører en fortellerstemme legge ut om livet hans.

ALLTID GOD: Dustin Hoffman spiller litteraturprofessoren som prøver å hjelpe Click med å overleve. Foto: Filmweb.no
ALLTID GOD: Dustin Hoffman spiller litteraturprofessoren som prøver å hjelpe Click med å overleve. Foto: Filmweb.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se ukas beste kinofilmer
Se ukas beste DVD-filmer

Ja da, det høres merkelig ut, og enda merkeligere blir det. Den høyst gjennomsnittlige og venneløse Click, som for sikkerhets skyld jobber for skatteetaten, begynner plutselig å høre en kvinnelig stemme beskrive alt han gjør, ned til den minste detalj. Harolds nøye organiserte liv blir fullstendig snudd på hodet av en fortellerstemme bare han kan høre, og når stemmen forteller Harold at han snart skal dø, må han finne ut hvem som skriver historien og få henne til å endre slutten.

BRÅ DØD?
Det viser seg at stemmen tilhører den en gang så populære forfatteren Karen "Kay" Eiffell (glitrende spilt av Emma Thompson), som kan være i ferd med å skrive sin beste bok. Hvis hun bare klarer å finne en måte å ta livet av karakteren Harold Click. Problemet er at hun ikke vet at Click finnes i virkeligheten og hører alt hun skriver. Enda verre blir det da den hardbarkete Penny Escher (Queen Latifah) dukker opp for å tvinge forfatteren til å gjøre seg ferdig med boken - og da ta livet av Click.

ANARKIST
Click søker hjelp hos en litteraturprofessor (Dustin Hoffman), som anbefaler han å gjøre om historien fra en tragedie til en komedie, noe han kan gjøre ved å inngå et kjærlighetsforhold med en person som hater han. Det er da den kjedelige skatteetatmannen møter den anarkistiske bakeren Ana Pascal (Maggie Gyllenhaal).
”Stranger Than Fiction” er julas mest lovende film for de som likte skrudde og originale filmer som ”Evig solskinn i et plettfritt sinn” og ”Being John Malkowich”.

Se ukas beste kinofilmer

Se ukas beste DVD-filmer

Premiere 26. desember

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer