Årets kjendisbryllup

Det har vært et år i kjærlighetens navn for flere av de norske kjendisparene.

KJENDISBRYLLUP: Flere norske kjendiser har blitt smidd hymens lenker i år. Se oversikten over de norske kjendisbryllupene i denne saken. Foto: Andreas Fadum / Lars Gautneb / Se og Hør
KJENDISBRYLLUP: Flere norske kjendiser har blitt smidd hymens lenker i år. Se oversikten over de norske kjendisbryllupene i denne saken. Foto: Andreas Fadum / Lars Gautneb / Se og Hør Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at 2019 har vært et år i kjærlighetens navn, og flere av landets største kjendiser har blitt smidd i hymens lenker.

Bryllupene har skapt overskrifter både her til lands og ikke minst utenlands, og det har vært alt fra overdådige millionbryllup i utlandet med flere store stjerner på gjestelistene, hemmelige bryllup og mer folkelige bryllup, til de med massiv presse og oppmøtte folkemengder til stede.

DEILIG TILBAKEBLIKK: Kine og Jonas kårer sine favoritt-øyeblikk fra TV i 2019. Video: Viafree/Dplay/TV Sumo/Rød Løper Vis mer

Her er en oversikt over årets norske kjendisbryllup.

Delte nyheten på Instagram

Først ut var den norske fotballspilleren Ada Hegerberg (24) og kjæresten Thomas Rogne (29). Nyheten om at duoen hadde gitt hverandre sitt ja delte førstnevnte i et innlegg på Instagram 26. mai.

«Overveldet etter å ha giftet meg med mitt livs kjærlighet og å ha delt vår spesielle dag med familien og våre nærmeste venner», skrev Hegerberg til et bilde av seg selv og sin nye ektemann.

Hegerberg hadde på seg en nydelig hvit kjole for anledningen med en blomsterbukett i hånden, mens Rogne hadde på seg en mørkeblå dress.

I Instagram-innlegget avslørte Hegerberg at selve bryllupsfeiringen vil finne sted i Italia sommeren 2020. Paret møttes for øvrig for aller første gang i 2016, og under idrettsgallaen samme år kunne Hegerberg bekrefte overfor Se og Hør at de var et par.

- Jeg kan bekrefte at vi er sammen og har det fint. Utover det har jeg ikke lyst å kommentere noe mer, uttalte hun den gang.

UENIGE: Blogger Martine Lunde og kjæresten Aleksander Sæterstøl er å se i sesong 11 av «Bloggerne». Selv om paret har vært kjærester i flere år, har de litt forskjellig syn på bryllup. Vis mer

Samlet nære og kjære i Hellas

Bare noen dager etter at Hegerberg og Rogne giftet seg, kom nyheten om at «Beat for Beat»-programlederen Atle Pettersen (30) og Cathrine Eide (29) hadde gitt hverandre sitt ja, men til forskjell fra førstnevnte par, giftet de seg i Hellas.

Duoen giftet seg etter å ha vært kjærester i hele seks år, og vielsen fant sted på kvelden i 18-tiden med nære og kjære til stede.

Eide hadde på seg en brudekjole fra Hayley Pagie med navn West Gown, mens brudgommen hadde valgt seg en smoking fra David S Nedal for Julius Caesar.

Sistnevnte toppet det hele med mansjettknapper fra luksusmerket Hermès. Programlederen kunne også avsløre at smokingen var eneste av sitt slag i Norge og at den ble spesiallaget til ham.

STRÅLTE: Atle Pettersen og Cathrine Eide ga hverandre sitt ja i en romantisk seremoni i Hellas. Foto: Lars Gautneb
STRÅLTE: Atle Pettersen og Cathrine Eide ga hverandre sitt ja i en romantisk seremoni i Hellas. Foto: Lars Gautneb Vis mer

Førstnevnte på sin side ønsket seg en tradisjonell brudekjole, men med det lille ekstra, og kunne fortelle at hun hadde valgt en litt utradisjonell vri på sløret sitt.

- Istedenfor et slør fra håret, fikk jeg spesiallaget et slør som ble festet til hver av skuldrene mine. Ellers ønsket jeg å tone alt annet veldig ned, så jeg hadde noen veldig enkle sko fra Hugo Boss og diamanter fra Tesori, fortalte Eide til Se og Hør.

ULYKKESFUGL: Det gikk ikke helt som planlagt da Atle Pettersen skulle ta et bad i jacuzzien på bryllupsnatten sin. Vis mer

Under kvelden var det programleder Stian Blipp (29) som fikk æren av å være toastmaster, og etter hva ekteparet tidligere har uttalt, kan det virke som at bryllupet ble litt av en fest.

- Vi ble enige om at vi skal bli ganske blakke, det er jo gøy og én gang i livet, sa Pettersen til Se og Hør før de giftet seg, og la til:

- Det sier seg vel nesten selv at det går med ganske mye penger på mat og drikke for 80 personer i fire dager, men såpass må det være.

Et bryllup av det folkelige slaget

Måneden etter var det duket for nok et norsk kjendisbryllup, men denne gang var det Trond Giske (53) og Haddy Njie (40) som skulle gi hverandre sitt etterlengtede ja.

Vielsen fant sted i Nidarosdomen i Trondheim, og det var en dag hvor kjærligheten sto i fokus. En rekke celebriteter og politikertopper sto selvsagt på gjestelisten, men det var også mange «vanlige» folk som hadde tatt turen til den historiske kirken, i håp om å få et glimt av paret.

STRÅLTE: Brudeparet strålte om kapp med sola etter vielsen. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
STRÅLTE: Brudeparet strålte om kapp med sola etter vielsen. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Ifølge en av Njies forlovere, Linn Halstensen, var det en rørende vielse, og hun fortalte til Dagbladet at hun hadde måttet bli sminket opptil flere ganger da hun hadde vært så rørt under hele dagen.

Under vielsen fremførte datteren til Giske, Una, et like dikt og det ble også allsang for full hals til Liverpool-sangen «You`ll never walk alone» inne i Nidarosdomen. Utenfor var det omfavnelse og kjærlighet blant folkemengden.

NÅ ER DE GIFT: Det var en tydelig rørt Trond Giske som fortalte om øyeblikket da han så Haddy Njie komme opp kirkegulvet i Nidarosdomen i Trondheim. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Det føles veldig fint, vi har sikkert som alle brudepar, vært veldig spent på dagen, men har også gledet oss til å få nære venner og god familie hit til Trondheim i det vanlige strålende solskinnet som vi har i Trondheim, sa Giske til pressen utenfor kirken etter vielsen.

Bryllupsfesten fant sted på en låve utenfor Trondheim med gode venner og familie. På menyen var det lokal spekemat, sjømat og lapskaus, og familien til Njie hadde også disket opp med en gambisk gryte for anledningen.

Giftet seg i all hemmelighet

Det er trygt å si at vielsen mellom «Skam»-stjernen Iman Meskini (22) og Mourad Jarrari kom som en stor overraskelse. Duoen giftet seg nemlig i all hemmelighet i Oslo rådhus og i moskeen 12. juni.

Det var derimot ikke bare giftermålet som sjokkerte, men også det faktum at ingen visste om forholdet mellom dem. VG var første ute til å omtale nyheten, og ifølge avisen møttes Meskini og Jarrari i juni i fjor, men ønsket å holde forholdet skjult på bakgrunn av at de ikke ønsket påvirkning utenfra.

Samme dag som vielsen fant sted valgte Meskini å dele et bilde fra den store dagen etterfulgt av en rørende tekst til sin nye ektemann.

- I dag giftet jeg meg med min aller beste venn, min sjelevenn, min største kjærlighet som jeg nå kan kalle min ektemann, var noe av det hun skrev.

Til Se og Hør kunne skuespilleren fortelle at hun og ektemannen hadde planer om å spare til et gedigent bryllup med rom for flere gjester enn de som var til stede under vielsen.

- Derfor har vi gjort det enkelt denne gangen med å vie oss i Rådhuset og deretter i moskeen, for så å ha større fest senere. Samtidig som vi ser etter en leilighet å flytte inn sammen i, forklarte Meskini den gang.

Et ekspressbryllup

Noen uker senere, nærmere sagt 21. juni, ble til en svært minnerik dag for Olav Thon (96) og Sissel Berdal Haga (79). Det var datoen paret giftet seg på Hotel Bristol i Oslo - etter å ha tenkt tanken i over 30 år.

Utenfor hotellet var det pyntet med flagg og både gjester og presse var på plass for å få med seg den store dagen. Vielsen fant sted i en sal inne på hotellet, og alle gjestene reiste seg da Thon og Berdal Haga beveget seg gjennom rommet, mens et mannskor sang for full hals.

Vielsen var på forhånd varslet å vare 20 minutter, og ble beskrevet som et ekspressbryllup.

SILKEKJOLE: Bruden stilte i en gul silkekjole designet av Ove Harder Finseth.Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SILKEKJOLE: Bruden stilte i en gul silkekjole designet av Ove Harder Finseth.Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Bruden bar en oransje rosebukett som matchet hatten hennes, mens brudgommen hadde grønne detaljer til sort dress, og om noen skulle lure: Den røde lua var selvsagt på. Etter vielsen holdt det nygifte paret en kort pressekonferanse før de dro videre til en lukket bryllupsfest med blant annet Trude Drevland (72) og Odd Reitan (68) på gjestelisten.

Valget av sted for vielsen var ikke en tilfeldighet da Bristol var det første hotellet Thon kjøpte på 1970-tallet, og han har tidligere beskrevet det som «nesten som et hjem».

BRYLLUP: Etter å ha «tenkt på det i over 30 år», blir Olav Thon og Sissel Berdal Hagen nå gift. Vis mer

Berdal Haga har tidligere fortalt at hun og Thon lenge har tenkt tanken på å gifte seg.

- Vi har jo modnet over tid. Det er ikke lenge siden vi bestemte oss for at det er på tide å gifte oss. Vi har tenkt på det i 30-35 år, så nylig fant vi ut at vi måtte ta en avgjørelse, sa hun til Dagbladet.

TABBE: Mari Maurstad var tilstede i Henriette Steenstrups bryllup. Overfor Rød Løper røpet hun en gammel bryllupstabbe... Reporter/video: Henriette Eilertsen / Madeleine Liereng. Vis mer

Giftet seg på romantisk vis

I juli, nærmere sagt 6. juli, giftet programleder Fridtjof Nilsen (42) seg med sin utkårede, Katrine Kvalsund (40). Duoen giftet seg på romantisk vis i Italia, og bryllupet fant sted på hotellet Castello Della Castelluccia.

Til TV 2 fortalte Nilsen at vielsen gikk over all forventning.

- Det å ha en sånn helg hvor vi er omringet av familie og venner for å feire kjærligheten var en helt utrolig opplevelse. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle stå og hulke av gråt da hun ble ledet inn av faren sin. Alt gikk over all forventning, fortalte Nilsen til kanalen.

På den store dagen hadde bruden på seg en hvit kjole med utringning og rysjer på skuldrene, mens brudgommen gikk for noe mer tradisjonelt - en svart smoking med sløyfe.

Hele 80 gjester var til stede under vielsen av paret som hadde vært kjærester i ti år før de ga hverandre sitt ja.

View this post on Instagram

Newlywed👰🏼 #katogjoff

A post shared by Katrine Kvalsund (@katrine_thisispr) on

- Jeg har vært sammen med Katrine i ti år, og vi har to nydelig barn sammen, så vi har jo valgt hverandre for lenge siden, fortsatte Nilsen til TV 2.

BRUDEKJOLE: Forfatter og motejournalist Vanessa Rudjord ankom Petter Stordalens halloweenfest i en lekker brudekjole. Reporter: Thea Hope. Video: Madeleine Liereng Vis mer

Overdådig bryllup

Et annet bryllup som er verdt å nevne er da stjerneregissøren Joachim Rønning (47) giftet seg med den amerikanske milliardærarvingen Amanda Hearst (35). Paret forlovet seg i januar, og giftet seg 3. august.

Ifølge Town and Country Magazine fant seremonien sted på Hearsts familieslott i San Simeon i California, et slott som i sin tid ble bygget av brudens oldefar, avdøde William Randolph Hearst.

Bryllupsseremonien skal ha blitt holdt ved en av eiendommens mange gjestehus, før ekteparet ga hverandre et kyss foran slottets hovedinngang - til stor jubel fra gjestene. Deretter sto en intim middag med parets venner og familie for tur.

Blant gjestene i bryllupet var flere kjendiser, deriblant hotellarving Nicky Hilton (36) og skuespiller Andrew Gray McDonnell.

View this post on Instagram

Mr. & Mrs. Rønning 💘

A post shared by Nicky Rothschild (@nickyhilton) on

Amanda Hearst var kledd i en vakker brudekjole fra Oscar de la Renta, laget av bærekraftige og kortreiste materialer. Til festen senere på kvelden skiftet hun til en kjole fra Galvan.

Paret oppdaterte følgerne sine på Instagrams historiefunksjon gjennom hele kvelden, der Rønning blant annet avslørte at det ble servert øl fra hjembyen hans - Sandefjord. Han delte også et bilde av en kransekake, så det er tydelig at han tok med seg noen norske tradisjoner til den eksklusive festen.

GIFTEKLAR: Det er høytid for bryllupsfester, men hvordan styler man håret uten å bruke dyre dommer? Her er et enkelt håroppsett som du klarer selv, og som kler alle sommerens anledninger. Video: Cecilie Krogh Vis mer

Henriette Steenstrup

Samme måned som stjerneregissørens bryllup var det også tid for at den folkekjære komikeren, Henriette Steenstrup (45) og Rune Assmann (49) skulle gifte seg.

Den romantiske seremonien fant sted på Hvasser på Tjøme med parets venner og familie til stede. Selve vielsen fant sted i Hvasser kirke hvor paret ga hverandre sitt ja.

KORT BRUDEKJOLE: Henriette Steenstrup hadde en kort brudekjole på seg på selve bryllupsdagen. Foto: Andreas Fadum/Se og hør
KORT BRUDEKJOLE: Henriette Steenstrup hadde en kort brudekjole på seg på selve bryllupsdagen. Foto: Andreas Fadum/Se og hør Vis mer

Komikeren ble fulgt opp kirkegulvet av brudgommen selv, og strålte i en knelang, hvit brudekjole med slep. Brudgommen hadde på seg en klassisk svart smoking på den store dagen.

Vielsen inneholdt flere kjente sanger, deriblant «God only knows» av The Beach Boys og Bob Dylans klassiker «To make you feel my love». Sistnevnte sang ble fremført av Steenstrups datter.

EKTEPAR: Lørdag ga Henriette Steenstrup og Rune Assman sine ja i en romantisk seremoni på Tjøme med parets venner og familie til stede. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Da paret kom ut av kirken, var det ingen tvil om at humøret var på topp, og Steenstrup beskrev følelsen som nygift som «helt fantastisk».

Selv om været ikke spilte helt på lag på selve bryllupsdagen la det ingen demper på humøret til gjestene og brudeparet. På gjestelisten sto en rekke celebre navn, deriblant Steenstrups gode venn og forlover Else Kåss Furuseth (39).

FORLOVER OG FADDER: Else Kåss Furuseth var Henriette Steenstrups forlover. Vis mer

Andre kjente navn som skuespiller Ane Dahl Torp (44), Pia Tjelta (42), Mari Maurstad (62), Odd-Magnus Williamson (39) og Agnes Kittelsen (39) hadde også tatt turen for å se Steenstrup og den 49 år gamle kjæresten bli mann og kone.

I etterkant av bryllupet avslørte Steenstrup at selve bryllupsfesten varte i hele tre dager, og at gjestene trivdes svært godt.

- Jeg måtte kaste ut alle rundt klokken tre, for da var det ingen som hadde tatt noen buss. Det er jo litt grusomt da, å bare hive de inn i en buss. Og så tror jeg folk hadde nachspiel kjempelenge. Det kan hende at Morten Ramm var den siste som la seg, innrømmet hun lattermildt da hun gjestet P3 Morgen i september.

SMÅBARNSFORELDRE: Kristin og Dennis nybakte foreldre og forlovet, men noe bryllup i nærmeste fremtid kan Kristin bare glemme... Vis mer

Aksel Hennie

I midten av august kom nyheten om at den norske skuespilleren Aksel Hennie (44) og kjæresten Karoline Hegbom (27) hadde forlovet seg i all hemmelighet.

Avsløringen kom etter at Hennie måtte melde avbud til filmfestivalen i Haugesund da han hadde blitt «kidnappet av flere kompiser til sitt eget utdrikningslag».

Noen drøye uker senere ble duoen erklært mann og kone i kirken Santa Catarina i fjellandsbyen Taormina på den italienske øya Sicilia.

JUBEL: Brudeparet ble møtt av jublende gjester utenfor kirken. Foto: Se og Hør
JUBEL: Brudeparet ble møtt av jublende gjester utenfor kirken. Foto: Se og Hør Vis mer
KYSS: Aksel Hennie og Karoline Hegbom klinte til på kirketrappen. Foto: Se og Hør
KYSS: Aksel Hennie og Karoline Hegbom klinte til på kirketrappen. Foto: Se og Hør Vis mer

En rekke kjente navn var å finne på gjestelista. Blant dem var komiker Odd-Magnus Williamson og kona Tinashe Williamson (34), som begge delte flere bilder fra den idylliske øya på Instagram.

KLARE: Odd-Magnus Williamson og Tinashe Williamson var selvskrevne gjester i bryllupet. Foto: Instagram / Skjermdump
KLARE: Odd-Magnus Williamson og Tinashe Williamson var selvskrevne gjester i bryllupet. Foto: Instagram / Skjermdump Vis mer

Tobias Santelmann (39) og kjæresten Jennifer Bråthen (41) var også blant bryllupsgjestene, samt Øystein Greni (45) og skuespiller Nicolai Cleve Broch (44).

Andre navn på gjestelista var blant andre Daniel Franck (45), skuespillerekteparet Sølje Bergman (44) og Stig Henrik Hoff (54) og den britiske skuespilleren Reese Ritchie (33), som spilte mot Aksel Hennie i storfilmen «Hercules» fra 2014.

Bryllupsnyheten kom om lag ett år etter at Hennie avslørte overfor Dagbladet Magasinet at han og samboeren hadde fått sitt første barn sammen. Den gang fortalte skuespilleren blant annet hvordan han tror han er i rollen som far.

- Jeg er nok en tydelig, men kjærlig far. Jeg er opptatt av emosjonell verbalitet. At man kan prate om følelser og være ærlige. Å behandle andre dårlig har jeg nulltoleranse for, sa han, og beskrev videre kjæresten Karoline Hegbom, som nå er hans kone, som «et slikt menneske som jeg ønsker å være selv».

LES OGSÅ: Giftet seg på samme dag som Meghan og Harry

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer