«Paradise Hotel» Sverige

Arbeidstilsynet gransker produsent

Årets sesong av «Paradise Hotel» i Sverige ble stanset etter overgrepsanklager.

STANSET: Årets sesong av «Paradise Hotel» i Svergie har blitt stanset grunnet anklager om overgrep. Foto: Patricia Recourt / Viaplay

STANSET: Årets sesong av «Paradise Hotel» i Svergie har blitt stanset grunnet anklager om overgrep. Foto: Patricia Recourt / Viaplay

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske Dagens Media skriver at Mastiff, produksjonsselskapet bak svenske «Paradise Hotel», skal granskes etter overgrepsanklagene for noen uker tilbake.

- Det finnes krav til at arbeidsgiveren skal melde fra til Arbeidstilsynet når det har hent noe veldig ille. Om noen har dødd, blitt utsatt for en alvorlig personskade eller det har skjedd en alvorlig hendelse skal man melde ifra, sier sjefjurist ved det svenske Arbeidstilsynet, Anna Varg, til avisen.

I brevet sendt Mastiff står det følgende, ifølge Expressen:

«Om vi oppdager brudd på arbeidsmiljøloven kommer vi til å stille krav om at de blir rettet».

FORSVANT: Vi har tatt en prat med den tidligere Paradise Hotel-vinneren Leo Faa for å høre hvorfor han forsvant fra rampelyset. Video: Rød Løper / Viaplay Vis mer

De skal granske hvorvidt Mastiff har jobbet for å forebygge risiko for skader og sykdommer i arbeidet og hvilke rutiner som gjelder for å sørge for et trygt arbeidsmiljø.

Expressen skriver at to etterforskere kommer til å besøke produksjonsselskapets kontor i Stockholm.

Bakgrunnen er at produksjonsselskapet kan være plitkig å melde inn hendelsen til Arbeidstilsynet.

HYSTERISK TABBE: Produksjonen av svenske «Paradise Hotel» måtte tenke kreativt da det skjedde en teknisk feil under innspilling. Dette fikk blandede reaksjoner fra seerne. Video: Viafree.se / Rød Løper Vis mer

Seerne ble vitne til at en av de mannlige deltakerne, Toby Johnson (21), ble kastet ut av luksushotellet i Mexico. Han ble sendt hjem av produksjonen, etter at to kvinnelige deltakere på hotellet fortalte at han hadde utsatt dem for seksuelle overgrep.

Saken er også politianmeldt.

Nent Group valgte da å fjerne hele sesongen fra sine strømmetjenester Viaplay og Viafree. Deltakerne gikk også ut mot produksjonsselskapet og forteller at de hadde «munnkurv».

LES OGSÅ: Avslører sjokk­detaljer fra «Paradise»-kontrakt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer