ANGST: Per Ståle Lønning innrømmer at han sliter med angst.  Foto: Se og Hør
ANGST: Per Ståle Lønning innrømmer at han sliter med angst. Foto: Se og HørVis mer

Arbeidsledig og full av angst

Per ståle Lønning har hatt bedre dager.

SEHER.NO: - Angsten river meg i filler, det sier tidligere TV 2-profil Per Ståle Lønning (58) i intervju med Dagbladet Magasinet.

58-åringen var i mange år kjent som TV 2s store debattslugger og den best betalte programlederen på TV.

Men Lønning skulle etterhvert bli erstattet med Pål T. Jørgensen, og gikk fra tv-jobben til en programlederrolle i P4s "17.30" - en jobb som han sa opp tidligere i vinter.

- Jeg angrer på det. Jeg angrer på det altså. For å si opp en fast jobb når du er 58 år er i alle fall ikke smart, sier han til Magasinet.

Likevel var det flere grunner til at Lønning sa opp jobben i P4. Først og fremst handlet det om at programmet ikke ble helt slik han hadde ønsket.

- Å være programleder er en kreativ jobb. Men når du føler at kreativiteten forsvinner, eller det ikke er rom for den...Jeg vil ikke lage program med tema og gjester som ikke har noe der å gjøre, sier han.

Men å være arbeidsledig, det synes ikke den tidligere tv-profilen noe særlig om.

- Så lenge jeg kan leve av det er det jo greit, ha-ha! Nei...det er fint i dag, men hvis jeg ikke har noe å gå til denne høsten blir det ganske dramatisk, sier han.

Lønning jobber for tiden med planene til et nytt debattprogram, og håper på interesse fra kanalene. Likevel har han ikke noen spesielle drømmer for fremtiden.

Men angsten, den skulle han ønske han var kvitt.

- Det er ingenting jeg vil oppnå. Jeg skulle ønske...Ja, det er den hersens angsten. Jeg skulle gjerne vært den foruten. Angsten river meg i filler. Bare det å ikke vite om jeg har en jobb å gå til. Men det er så stigmatiserende å stå frem med sånt, sier Lønning, og innrømmer at han har slitt med angsten en stund.

- Bare de siste åra. Det begynte med bråket i TV 2, og det har...hengt i. En periode var jeg sykemeldt, dessverre. Jeg var på vei til jobb, men klarte ikke ta et skritt lenger. Det virket helt umulig. Antidepressiva og sånt virker ikke på meg. Det virker bare ikke, sier han.

LES OGSÅ: - Kan bli bartender i syden