«TO THE BONE»: Collins har hovedrollen i den nye Netflix-produserte filmen om anoreksia. Foto: NTB Scanpix
«TO THE BONE»: Collins har hovedrollen i den nye Netflix-produserte filmen om anoreksia. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lily Collins:

Åpnet opp om spiseforstyrrelsene etter rolle i anoreksi-film

Fikk komplimenter for vektnedgangen.

Publisert

(Seoghør.no): Lily Collins (28) er kjent fra roller i filmer som «The Blind Side» (2009), «Abduction» (2011), «Mirror, Mirror» (2012) og «The Mortal Instrument» (2013).

For tiden er hun aktuell med hovedrollen som Ellen i den Netflix-produserte filmen «To The Bone». Der spiller hun en ung jente som sliter med spiseforstyrrelsen anoreksi.

RØD LØPER: Lily Collins på premieren til filmen «Okja». Foto: NTB Scanpix
RØD LØPER: Lily Collins på premieren til filmen «Okja». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette er imidlertid ikke så langt fra virkeligheten til den 28 år gamle skuespilleren.

Fortalte ikke om sykdommen

For ti år siden slet Collins voldsomt med sitt eget selvbilde. Til bladet Variety har hun fortalt at alle kalorier skulle telles, hun tok piller som lovte flatere mage og prøvde seg til og med på avføringsmidler.

Hun snakket aldri om de vonde tankene med noen.

«Selv om jeg hadde så stygge tanker om meg selv innvendig, passet jeg på at jeg alltid så bra ut utvendig. Jeg ville at utseendet og holdningen min skulle være på en viss måte. Jeg så for meg at folk visste om hemmeligheten min og at de dømmet meg,» fortalte «Mirror, Mirror»-skuespilleren til Variety.

– Det er en vakker forandring

I den ferskeste utgaven av det amerikanske treningsmagasinet Shape, hvor Lily er forsidepike, snakker hun ut om hvordan spiseforstyrrelsen endret synet hennes på hva sunnhet er.

«Jeg pleide å se på sunnhet som et bilde av hva perfekt så ut som – som den perfekte muskeldefinisjonen eller noe sånt. Men sunnhet nå er hvor sterk jeg føler meg. Det er en vakker forandring, for hvis du er sterk og selvsikker, så har det ikke lenger noe å si,» forteller hun til magasinet.

Da Netflix-filmen «To The Bone» ble vist på filmfestivalen «The Sundance Festival» i Utah i januar, postet Lily i etterkant et bilde på Instagram og fortalte at hun endelig følte seg fri.

«Eie fortiden min, være åpen og ikke skamme meg eller angre på opplevelsene mine,» skriver hun under bildet.

Ble rost for vektnedgangen

Collins måtte gå drastisk ned i vekt for rollen (under strengt tilsyn av en ernæringsfysiolog) men under filmingen fikk hun et kompliment for vektnedgangen.

«Jeg var på vei ut av leiligheten min da noen jeg har kjent lenge, på mammas alder, sa til meg, «Oi, wow, se på deg!» Jeg prøvde å forklare at jeg hadde gått ned i vekt for en rolle, men da sa hun, Nei! Jeg vil vite hva du gjør, du ser fantastisk ut!»

Rett etterpå hadde hun satt seg inn i bilen med moren sin og sagt, «Det der er hvorfor problemet eksisterer.»

Til magasinet The Edit sa hun at hun gikk så mye ned i vekt at hun ikke kjente igjen seg selv.

«Jeg så meg selv på et av bildene og hjertet mitt bare datt,» sa hun.

LES OGSÅ: Britney Spears åpnet seg om sammenbruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer