ENGASJERT: Oprah vet å kjempe for en god sak. Nå sikrer hun Sør-Afrikanske jenter skolegang. Foto: AP
ENGASJERT: Oprah vet å kjempe for en god sak. Nå sikrer hun Sør-Afrikanske jenter skolegang. Foto: APVis mer

Åpner skole til 250 mill

Etter fire års arbeid står Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls endelig ferdig.

SEHER.NO: - Da jeg først begyne å tjene penger, ble jeg virkelig frustrert over at det eneste jeg gjorde var å skrive sjekker til ulike veldedighetsorganisasjoner uten å virkelig føle at de var en del av meg, sier talkshowstjernen Oprah Winfrey til Newsweek.


I dag står Oprahs jenteskole utenfor Johannesburg i Sør-Afrika klar, og 152 jenter i 12-års alderen får sjansen til en bedre fremtid. Jentene måtte kunne vise til gode karakterer og lederegenskaper for å få skoleplass, og ha en samlet familieinntekt på mindre enn 4900 kroner i måneden.


SE HER: Oprah frykter skandale-biografi


Store stjerner som Nelson Mandela, Angelina Jolie, John Travolta og Stevie Wonder er alle ventet til åpningen av skolen, og Oprah har selv håndplukket elevene fra mer enn 3500 søknader.


LES MER: Oprah adopterte ti jenter


Og det spares ikke på kronene når den driftige TV-kjendisen brenner for en sak! Skolen har kostet 250 millioner kroner å bygge, og i tillegg til å ha plukket ut skoleuniformer og laken, har Oprah testet sengene for å sjekke at de er komfortable nok og fått bygget ekstra store skap. Jenteakademiet inneholder også innendørs og utendørs teatre, yogastudio og skjønnhetssalong.


- Jeg ville at dette skulle bli en hedersplass, for disse jentene er aldri blitt behandlet med godhet. De har aldri blitt fortalt at de er vakre eller har nydelige smilehull. Jeg ønsket å høre slike ting da jeg var barn, sier den populære stjernen med det store hjertet.