Selda Ekiz:

Åpner seg om tapet:
- Kommer aldri tilbake

For Selda Ekiz er det ett viktig minne hun aldri kommer til å glemme.

MISTET MOREN: I september i fjor gikk Selda Ekiz' mamma bort. Nå åpner hun seg om tapet av moren. Foto: Privat
MISTET MOREN: I september i fjor gikk Selda Ekiz' mamma bort. Nå åpner hun seg om tapet av moren. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det var i september 2022 at NRK-programleder Selda Ekiz (38) mistet moren sin, Gulistan Ekiz.

«I natt tok mamma sine siste pust, hjemme mens vi satt rundt henne. Hun er ikke lenger. Annet enn i minnene våre», skrev Ekiz i et rørende Instagram-innlegg.

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

Ekiz minnes en mor som var støttende og som alltid skulle ha kos og klem.

I et nytt intervju med KK forteller 38-åringen om et av de fineste øyeblikkene hun opplevde med moren - et minne hun aldri kommer til å glemme.

Det første møtet

For Selda ble året 2021 et år med både gleder og sorger. Bare noen måneder etter at moren ble akutt syk, ble Ekiz mor for første gang. Møtet mellom datteren Laleh og moren Gulistan, er noe hun aldri vil glemme.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpnet seg om sin kreftsyke søster i TV 2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/ TV 2 Vis mer

- Jeg er veldig takknemlig for at mamma fikk møte Laleh. Jeg har bilder av dem sammen og er så glad for at mamma fikk leke med henne og kost med henne. Det må være sårt å miste foreldrene sine før man får barn. Det orker jeg nesten ikke å tenke på engang, forteller hun til KK.

Ekiz har delt hyppig med bilder av moren og datteren. Hun forteller at det å bli mamma er noe av det råeste hun har gjort.

Ville ikke gi opp

Det var i mars 2021 at Selda og familien fikk den hjerteskjærende beskjeden: Gulistan hadde fått diagnosen lymfekreft.

Selda var hele tiden åpen om morens sykdom. Verken Gulistan eller familien ønsket å gi opp, og de lette konstant etter alternativ behandling.

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjernen Kobe Bryants liv. Halvannet år etter sto han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

NRK-profilen understreker at moren alltid holdt motet oppe.

I oktober 2022 døde Ekiz' mor, med hele familien samlet.

- I starten var det litt sånn: Mamma kommer snart hjem. Men så går tiden, og plutselig slår det deg: Hun kommer faktisk aldri tilbake, innrømmer hun til KK.

Ekiz forteller at det var rart å se moren dø. Moren var flink til å skjule smertene, men for familien var det en lettelse at hun slapp å gjøre dette lenger.

- Jeg er så glad for at jeg var der da hun døde. Det var utrolig trist, men jeg er veldig glad hun fikk være hjemme den siste tiden.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skrev hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

Les også: Uhelbredelig kreftsyk: - Jeg skal leve

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer