Todd Fisher:

Åpner seg om sorgen

På bare noen timer mistet Todd Fisher både moren og søsteren.

FAMILIEN: Skuespiller Debbie Reynolds med barna Todd Fisher og Carrie Fisher. Nå er både Debbie og Carrie borte. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEN: Skuespiller Debbie Reynolds med barna Todd Fisher og Carrie Fisher. Nå er både Debbie og Carrie borte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I romjulen 2016 kom den triste nyheten om at skuespiller Carrie Fisher, kjent som karakteren prinsesse Leia i en rekke av «Star Wars»-filmene, var gått bort, 60 år gammel.

Dagen etter døde moren Debbie Reynolds av slag på sykehuset.

- Det siste hun sa var at hun var utrolig, utrolig trist over tapet av Carrie. Hun sa hun ville være med Carrie igjen. Femten minutter seinere fikk hun et alvorlig slag, sa Reynolds sønn Todd Fisher (60) etter dødsfallet, ifølge The Guardian.

Det har gått to år siden tapet av moren og søsteren. Nå åpner Todd Fisher seg til Sky News.

60-åringen beskriver tapet på det korte tidsrommet som «oppsiktsvekkende».

- Tapet er likt for alle som mister sine kjære, sier han.

- De dårlige nyhetene er at tapet er «oppsiktsvekkende», men de gode nyhetene er at vi alle var så nære at vi ikke hadde noe usnakket. Det var ikke noe uoppgjort mellom oss, vi visste alle hva vi følte, sier han til nettsiden.

Bemerkelsesverdig

Han ser opp til søsterens Hollywood-suksess og er stolt over hva hun fikk til, tross for at hun kjempet mot psykisk sykdom og narkotikaavhengighet.

- Jeg har sagt at jeg ser på Carrie som en slags helt, fordi hun hadde slet med psykisk sykdom og likevel utmerket seg på alle områder. Det var bemerkelsesverdig.

- Moren min led ikke av psykisk sykdom. Hun var fantastisk og fikk til så mye, men Carrie fikk til ting til tross for problemene og det er utrolig, sier Fisher.

DØD: Skuespiller Carrie Fisher gikk bort tredje juledag. For mange var Fisher med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars». Video: AP Vis mer

Debbie Reynolds var kjent for en rekke hovedroller i musikalfilmer i 1950-årene. I 1964 ble hun nominert til Oscar for innsatsen i filmen «The Unsinkable Molly Brown». Hun ble også tildelt oscarstatuett for Jean Hersholt Humanitarian Award, som deles ut til personer som har stilt filmbransjen i et positivt lys gjennom sitt humanitære arbeid.

- Vi mistet et unikt talent og en nasjonalskatt. Når det skjer så tett opp mot dødsfallet til datteren, Carrie Fisher, er dette en dobbel tragedie. Deres avtrykk i kulturen vår er dypt og de vil begge leve videre, sa president Gabrielle Carteris i det amerikanske skuespillerforbundet Screen Actors Guild etter Reynolds død.

Utenfor lerretet skapte Reynolds overskrifter da hun var den ulykkelige part i et trekantdrama hvor sangeren Eddie Fisher forlot henne for å bli sammen med hennes venn og kollega Elisabeth Taylor.

Døde brått

Todd Fisher var ikke forberedt på at moren, som hadde fylt 84 år, skulle gå bort så kort tid etter søsteren.

Før moren døde, oppfattet han likevel at hun bad om tillatelse til å forlate ham og resten av familien:

- Jeg visste ikke at hun skulle forlate oss allerede neste dag. Og da hun så på meg for å be om tillatelse til å dra, sa hun at hun ønsket å være sammen med Carrie. Og så lukket hun øynene og sovnet inn. Det var en vakker avslutning, sa han ifølge People.

DØDSFALL: Kun dagen etter at datteren Carrie Fisher døde, mistet også moren Debbie Reynolds livet etter et slag. Reynolds var kjent fra filmroller i komedier og musikaler som Singin in the rain. Video: NTB Scanpix Vis mer

Fugl valgte gravplass

Debbie Reynolds ble gravlagt med noe av datterens aske, ifølge nettsiden. Resten av asken ble lagt i en urne formet som en svær Prozac-pille.

I et intervju med ABC News-programmet «20/20», har Todd Fisher tidligere fortalt hvordan han valgte ut akkurat hvilken plass de to skulle gravlegges på.

Mens familien gikk rundt på gravlunden, dukket det nemlig opp noen kolibrier:

- Moren min elsket kolibrier, og hadde kolibrier på tunet sitt. Vi gikk rundt overalt, og så kom vi til dette ene stedet for å se på en bestemt ting, og da dukket disse kolibriene opp.

En rekke andre Hollywood-stjerner er også gravlagt på Forest Lawn-kirkegården i Hollywood Hills. Blant dem er Brittany Murphy, «Fast & Furious»-stjernen Paul Walker, stumfilmikonet Buster Keaton og James Bond-produsent Albert Broccoli.

LES OGSÅ: Se hennes rørende hyllest til eksmannen