Shabana Rehman:

Åpner seg om skuddramaet

- Jeg angrer ikke et sekund.

KOSTET DYRT: Skuddramaet ble koblet til Shabana Rehman sitt stunt. Foto: Espen Solli/Se og Hør
KOSTET DYRT: Skuddramaet ble koblet til Shabana Rehman sitt stunt. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer
Publisert

I 2005 ble det avfyrt flere skudd mot restauranten Rehman's på Grünerløkka i Oslo. Eieren av restauranten var komiker Shabana Rehmans (46) søster, Farhana Rehman (52).

I en ny episode av podkasten «Shabanas Verden» letter Shabana Rehman på sløret om skuddramaet.

SYK: Shabana Rehman åpner seg om sykdommen. Reporter: Stig Justad. Video: Espen Solli Vis mer

Rumpestunt

Noen dager før skuddene mot søsterens restaurant var Rehman i Haugesund. Hun var invitert for å åpne filmfestivalen i byen.

Det var verdenspremiere på filmen «Import-eksport», som handler om tvangsekteskap. Komikeren var på scenen i kinosalen for å innlede filmen.

Rehman hadde planlagt et stunt, og inviterte tidligere Krf-topp og kulturminister Valgerd Svarstad Haugland (66) opp på scenen for å kysse henne.

- Alt det der gikk superfint, og folk synes det var søtt, morsomt og de lo, sier Rehman i podkasten.

Det var derimot noe som skulle få større oppmerksomhet - rett etterpå.

Plutselig sto komikeren med buksene nede på knærne. Bakgrunnen for dette var å vise hva som virkelig var kontroversielt blant pakistanere den gang, slik filmen «Import-eksport» handlet om.

Denne handlingen skulle koste både Rehman og familien hennes dyrt.

- Jeg angrer ikke et sekund på det, og det er vel det stuntet som har hatt den høyeste prisen, innrømmer 46-åringen i episoden.

Den siste tiden med sykdom har vært tøff for Shabana Rehman, men hun har håp for fremtiden. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Andrea Viland Ask / Dagbladet Vis mer

Ansvarlig for vold

Tre døgn senere våknet familien Rehman til at det var avfyrt skudd mot den populære restauranten Rehman's.

Personene hadde avfyrt skudd på natten, da det ikke var noen personer i restauranten. Politiet konkluderte dermed med at skuddene som ble avfyrt ikke var ment for å drepe.

Skuddramaet ble linket til 46-åringens rumpestunt med en gang.

- Jeg tror dette skjedde klokken fire om morgenen, og to timer senere sto det mer enn 50 journalister utenfor og stilte meg spørsmål som: «Hvorfor må du dra den så langt? Hvorfor er du så kontroversiell?». Alle spørsmålene gikk på at jeg var årsaken og ansvarlig for vold, mener komikeren i podkasten.

Hendelsen preget Rehman stort, og hun avslører at hendelsen føltes som et drapsforsøk.

I den pakistanske avisen Khabrain ble Rehman karakterisert som en skam for det pakistanske samfunnet i Norge. Avisen intervjuet også en norsk-pakistansk mann som hevdet at han løsnet skuddene mot restauranten «for å hindre Shabana i å utføre handlingene sine». Det omtalte Aftenposten i 2005.

LES OGSÅ: - Hadde ikke overlevd en runde til

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer