Bill Gates

Åpner seg om sjokkskilsmissen

Forteller for første gang om hvordan han opplevde 2021 og skilsmissen fra Melinda Gates etter 27 år.

GIKK FRA HVERANDRE: «Microsoft»-grunnlegger Bill Gates og kona Melinda Gates avslørte i mai at de skilles etter 27 års ekteskap. Foto: Kamil Zihnioglu / Reuters / NTB
GIKK FRA HVERANDRE: «Microsoft»-grunnlegger Bill Gates og kona Melinda Gates avslørte i mai at de skilles etter 27 års ekteskap. Foto: Kamil Zihnioglu / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Etter en grundig overveielse og en masse arbeid med vårt forhold, har vi besluttet å avslutte vårt ekteskap», skrev Bill Gates (66) i en Twitter-melding 3. mai. i uttalelsen.

Han og Melinda Gates (57) giftet seg i 1994. Sammen har de barna Rory John (21), Katharine (25) og Phoebe Adele (18).

I et langt blogginnlegg åpner milliardæren og Microsoft-gründeren seg om det tøffe året. Han forteller om hvordan han har hatt dager dette året hvor all den menneskelige interaksjonen har foregått på skjermer.

ENSOM: Venke Knutson gjestet «Lindmo», og der fortalte hun blant annet om at hun ble ensom etter skilsmissen. Video: NRK Vis mer

- Vanskeligste

- Resultatet har vært det mest uvanlige og vanskeligste året i mitt liv. (Jeg mistenker at mange som leser dette vil si det samme), sier Gates.

Han forklarer hvordan 2020 hadde en kort periode med normalitet før pandemien rammet.

- I 2021 har pandemien dominert livene våre siden dag én, sier Gates.

Han står på fjerdeplass på Forbes' liste over verdens rikeste med en formue på 138,5 milliarder dollar (om lag 1246,5 milliarder kroner). Gates var med på å grunnlegge Microsoft på 1970-tallet og jobbet der fulltid fram til 2008.

Gates forteller at han stort sett har tilbrakt pandemien online. Først etter at han ble vaksinert, begynte han å møte folk i små grupper.

RIV I HJERTET: I Senkveld fortalte Henriette Steenstrup om hva som hjalp henne da hun var midt oppi skilsmisse. Vis mer

- Rar og forvirrende

- Det har vært en rar og forvirrende opplevelse. Min personlige verden har aldri føltes mindre enn de siste tolv månedene, sier milliardæren.

Gates bruker stor plass i innlegget på å snakke om det han har lyktes med profesjonelt - blant annet arbeidet mot klimaendringer - før han bringer skilsmissen på banen.

- Selv om tingene jeg jeg har jobbet med er den klart mest interessante delen av året mitt, vet jeg at mange folk er nysgjerrige på et nærere tema: skilsmissen min, skriver Gates.

Han forklarer at han og ekskona fortsatt jobber sammen i Gates-stiftelsen.

BRUDDET: Iselin Guttormsen kommenterer bruddet. Video: Rød Løper Vis mer

- Tristhet

- Melinda og jeg fortsetter å jobbe med stiftelsen vår samme, og vi har funnet en god arbeidsrytme. Men jeg kan ikke nekte for at det har vært et år med stor personlig tristhet for meg. Å tilpasse seg forandring er aldri lett uansett hva det er. Jeg er imponert over hvor sterke mine kjære - særlig barna mine - har vært i denne utfordrende tiden, skriver Bill Gates.

Etter at skilsmisseplanene ble klare er det dukket opp flere kontroverser rundt Gates.

Han er blitt kritisert for sitt nære forhold til den overgrepsdømte, nå avdøde finansmannen, Jeffrey Epstein. I mai ble det også kjent at Microsoft hadde startet en intern etterforskning.

BRUDD:TV-profil Mario Riera bekrefter brudd med kjæresten. Reporter: Kine Falch Foto/redigering: Steffen Pettersen Vis mer

En talsperson for Microsoft opplyste, ifølge BBC at selskapet hadde mottatt klager i slutten av 2019 om at Bill Gates hadde «søkt å innlede et intimt forhold» med en kvinnelig ansatt i 2000.

Talspersonen bekreftet at det hadde blitt reist bekymringer rundt Gates' atferd.

Ifølge Wall Street Journal skal styret ha ment at Gates' involvering med den kvinnelige ansatte var upassende, og at han måtte trekke seg. Før etterforskningen var avsluttet, trakk Gates seg fra styret i Microsoft.

BRUDDRYKTENE: Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl snakker om bruddryktene. Reporter: Sofie Losen Video: Steffen Pettersen Vis mer

- Et høydepunkt

Men alt har ikke bare vært trist og vanskelig for milliardæren. Gates beskriver også bryllupet til sin eldste datter i oktober.

- Familien min opplevde mange forandringer utover det du sannsynligvis leste om i nyhetene. Min eldste datter, Jenn, giftet seg i høst. Bryllupet hennes var et høydepunkt i året mitt, skriver Gates.

Både Bill og Melinda var til stede under datterens bryllup i New York, ifølge People Magazine. Hun giftet seg med rytteren Nayel Nassar (30).

Milliardæren forteller også om hvordan de andre barna nå har forlatt redet.

BRUDD: Realityprofilene gikk hver til sitt og Mie Cappelen åpner seg om en tung tid. Video: Mie Mack Cappelen på Youtube / Rød Løper. Reporter/klipp: Celina Morken. Vis mer

- Vår yngste datter, Phoebe, avsluttet videregående og har dratt videre på college. Siden sønnen min Rory også studerer betyr det at jeg har et tomt rede. Huset er mye mer stille uten en haug med tenåringer overalt hele tida. Jeg savner å ha dem hjemme, selv om det er lettere å konsentrere seg om å lese ei bok eller å jobbe, skriver Gates.

- Aldri lett

Etter et tøft 2021 håper han på et bedre og roligere 2022.

- Mennesker har en naturlig motstand mot forandring. Enten det er den massive globale omveltningen de siste to årene eller en forandring nærmere hjemme, så er det aldri lett å tilpasse seg en ny måte å leve på, skriver Gates.

Han legger til at han ønsker å finne en ny rytme hjemme.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, fortalte Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

- Jeg håper du og dine også finner en måte å utvikle nye rutiner på. Det er ingen tvil om at pandemien vil skape enorme, varige endringer som det vil ta år å forstå fullstendig. Det kan føles skummelt. Verden har tilpasset seg store endringer før, og vi vil gjøre det igjen. I mellomtida ønsker jeg dere en riktig god høytid, skriver Gates.

LES OGSÅ: Gift etter turbulent skilsmisse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer