«Farmen»-profil Robert Michael Scott:

Åpner seg om rystende familiedrama

- Jeg klarte ikke å puste.

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

På TikTok ble han stor stjerne og ansett som verdens lykkeligste bussjåfør. I virkeligheten var «Farmen»-deltaker Robert «NorwayRob» Michael Scott (54) dypt deprimert etter å ha mistet sine tre brødre.

- Nyt livet som best du kan. Reis og opplev ting. For livet kan være brutalt. Det viser seg jo eldre du blir, lyder Scotts klare livsråd til både unge og eldre.

Åtte år langt mareritt

I «Farmen» viser amerikaneren, oppvokst på en av de tøffeste kantene av Boston, at han har gjenvunnet humøret og livsgleden. I mange år var historien nemlig en helt annen.

VEKTRAS: Robert «Norwayrob» Scott raste ned i vekt og ble ikke kjent igjen av barna sine etter oppholdet på «Farmen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Jeg kan nesten ikke snakke om det uten å begynne å grine, men for åtte år siden mistet jeg min lillebror, Shane. Det kom helt ut av det blå. Jeg ble slått i magen. Jeg fikk sammenbrudd, rett og slett. Jeg klarte ikke å gå, klarte ikke å puste, forteller Robert.

Dødsfallet ble starten på et åtte år langt mareritt, som også sjokkerte hans nærmeste her hjemme i Norge og Bergen - hvor han slo seg ned for langt over 20 år siden.

Trodde pappa skulle dø

Døtrene Michelle og Julia ble alvorlig bekymret da han kom hjem kort tid etter å ha mottatt det uvirkelige dødsbudskapet fra familien i USA.

- Han gikk frem og tilbake og fikk ikke puste. Vi hadde aldri sett ham slik før, og vi trodde rett og slett at han kom til å dø. Vi hentet en pose slik at han fikk puste inn i den. Da klarte han å få frem at Shane var død. Så bar det rett til sykehuset i bil, erindrer døtrene.

LEVER FOR FAMILIEN: - Min kone og mine tre barn, ja, til og med min hund, betyr absolutt alt for meg. Ingenting er viktigere enn de som sitter her nå. Jeg kjente det virkelig inne på «Farmen» hvor mye de betyr for meg og hvor mye jeg elsker dem, erkjenner Robert. Fra venstre: Christopher Robert Scott, kona Beate Gullaksen Scott, Robert, samt døtrene Julia Amanda Scott og Michelle Beatrice Scott. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
LEVER FOR FAMILIEN: - Min kone og mine tre barn, ja, til og med min hund, betyr absolutt alt for meg. Ingenting er viktigere enn de som sitter her nå. Jeg kjente det virkelig inne på «Farmen» hvor mye de betyr for meg og hvor mye jeg elsker dem, erkjenner Robert. Fra venstre: Christopher Robert Scott, kona Beate Gullaksen Scott, Robert, samt døtrene Julia Amanda Scott og Michelle Beatrice Scott. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Pappa Rob husker hendelsen godt. Han fikk vondt av døtrene og resten av familien som plutselig fikk se ham i en slik forfatning.

- Jeg fikk dårlig samvittighet etterpå, men akkurat der og da klarte jeg ikke å kontrollere kroppen min. Jeg fikk panikkanfall, noe jeg aldri hadde opplevd før. Dessverre har jeg slitt med det i åtte år etterpå også – de første fem-seks år nesten daglig. Det tok mye energi, og jeg skjønte ikke hvor det kom fra. Etter hvert har jeg lært meg å takle anfallene. Jeg vet at jeg ikke dør av dem, bedyrer Robert overfor Se og Hør.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpner seg om sin kreftsyke søster i TV 2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

Fikk sjokktelefon

Den tidligere så livsglade amerikaneren var skikkelig langt nede og hadde ingen energi. Han gikk på jobb, kom hjem – og det var det. Etter nesten to år begynte han å føle seg litt bedre – for så bare å bli slått rett i bakken igjen.

- Da fikk jeg en ny telefon fra familien, som kunne fortelle at min eldste bror, Anthony, hadde gått bort. Nye to år gikk med på å stable meg på beina igjen. Så, rett før jeg skulle ha med meg familien fra Bergen til Statene i mai 2019, ringte jeg til min eneste gjenlevende bror, Kreg, og ga ham grei beskjed: «Kreg, nå kommer jeg med hele familien min om en to måneders tid. Nå dør du faen ikke fra meg!». Et par uker etter fikk jeg en ny telefon: «Kreg er død», forteller Robert stille.

DEN SISTE DAGEN: Her er det siste minnet Robert har av alle brødrene samlet. Fra venstre: Shane, Anthony, nevøen Kreg jr, Robert, Kreg og sønnen Christopher. Foto: Privat
DEN SISTE DAGEN: Her er det siste minnet Robert har av alle brødrene samlet. Fra venstre: Shane, Anthony, nevøen Kreg jr, Robert, Kreg og sønnen Christopher. Foto: Privat Vis mer

Alle tre dødsfallene er rus-relaterte. Robert legger ikke skjul på at han har mistet mange venner til rusen. Han anslår antallet til rundt 200. Men å miste tre brødre var nesten ikke til å holde ut.

- I åtte år var jeg giddeløs. Min søster i USA satte ord på det: «Du er ikke trøtt – du er deprimert!». Jeg måtte innrømme at det var sant, sier 53-åringen.

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjerna Kobe Bryants liv. Halvannet år etter står han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

- Livet kan være brutalt

Han sto foran et skjebnevalg: Skulle han legge seg ned for å dø – eller skulle han fokusere på å leve?

- Jeg valgte det siste. Jeg har en nydelig kone og tre fantastiske barn. På Julies bursdag sa jeg det rett ut: Jeg er tilbake! forteller Robert med et stort smil.

GALGENHUMOR: I skapet i stua har «Farmen»-deltakeren en krukke med en liten teskje av asken etter de tre døde brødrene sine. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GALGENHUMOR: I skapet i stua har «Farmen»-deltakeren en krukke med en liten teskje av asken etter de tre døde brødrene sine. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Han begynte å lage TikTok-videoer sammen med sønnen Christopher. I starten var det rein terapi, og selv om han smilte og lo, var han fortsatt deprimert.

- Jeg fikk tusenvis av meldinger fra folk som mente jeg levde det perfekte liv. Jeg måtte være den lykkeligste bussjåføren noensinne. Jeg fikk dårlig samvittighet, for slik var det jo ikke. Jeg hadde jo fått oppleve at livet kan være brutalt, påpeker Robert.

- Eksploderte i hodet

TikTok-karrieren og nå også «Farmen»-opplevelsen har bidratt til å gjøre livet atskillig lysere. Før «Farmen» nærmest tvang Christopher faren til å starte et nytt regime når det kom til trening og kosthold. Og resultatet lot ikke vente på seg.

REGELBRUDD: Vi har gjennom årene hatt flere tilfeller av regelbrudd inne på «Farmen». Nå har også juks i årets sesong blitt avslørt. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Som Se og Hør tidligere har omtalt, har «Farmen»-deltakeren nå gått ned nesten 30 kilo - mye grunnet nettopp «Farmen».

- Vet du hva som skjedde? Dopaminet formelig eksploderte i hodet mitt! Jeg opplevde pur glede. Det var den beste medisinen noensinne! Jeg har prøvd med medisin mot depresjon og det ene og det andre, men ingenting hjalp. Å spise og trene riktig ble løsningen, forklarer Robert – og får megetsigende nikk fra sin kone Beate.

Hyller kona

Bergensjenta jobbet som au pair i Boston rundt 1990 og var ute og gikk med en svensk venninne da de plutselig støtte på Robert og en av brødrene hans i Christopher Columbus Waterfront Park. Etter en av sine klassiske «How are you doing?»-hilsener var det ifølge Rob ingen tvil om hva som ville skje.

- Jeg er femti prosent italiensk, femti prosent irsk. Her kom det italienske ut, innrømmer amerikaneren lattermildt.

STOLT PAPPA: Robert Michael Scott har et svært nært forhold til familien. Fra venstre: Christopher Robert Scott, kona Beate Gullaksen Scott, Robert, samt døtrene Julia Amanda Scott og Michelle Beatrice Scott. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STOLT PAPPA: Robert Michael Scott har et svært nært forhold til familien. Fra venstre: Christopher Robert Scott, kona Beate Gullaksen Scott, Robert, samt døtrene Julia Amanda Scott og Michelle Beatrice Scott. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Siden ble han med Beate hjem til Norge og bosatte seg i Bergen. Han beskriver sin elskede som smart, sterk, morsom, sjarmerende og mye tøffere enn det han selv er – en person han rett og slett ikke hadde klart seg uten.

- Jeg ville vært død i dag hvis det ikke hadde vært for kona. Vi har som familie vært gjennom ganske så mye. Triste og brutale ting. Vi har mistet ganske mange familiemedlemmer. Min kone har vært på min side hele veien. Ikke med den «stakkars deg»-holdningen, men i stedet «dette klarer du – dette kommer du deg gjennom»-kjærligheten, forteller han.

ENDRING: I de forrige sesongene av «Farmen» har alle de unge deltakerne vært single. I år finnes det unntak, men programleder Mads Hansen lover likevel flørting. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Det har skjedd en endring

Beate legger ikke skjul på at hun og familien har hjulpet etter beste evne etter hvert som de tragiske dødsbudskapene meldte seg. Men hun gir ektemannen mye ros for hvordan han selv sto i det.

- Det var selvsagt tøffe tider, men jeg synes han har vist seg sterk alle de tre gangene han mistet en bror. Det kan godt hende han holdt mer inni seg enn det han viste til oss utad, og kanskje det var derfor han gikk inn i en depresjon også. Uansett så har han taklet det veldig bra – med tanke på det helvetet han har stått oppi, mener hun.

TILBAKE PÅ BUSSEN: Robert Michael Scott er antageligvis verdens best kjente bussjåfør. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TILBAKE PÅ BUSSEN: Robert Michael Scott er antageligvis verdens best kjente bussjåfør. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Hun er også glad for at «Farmen», trening og sunt kosthold har hjulpet ektemannen fremover.

- Vi ser definitivt at det har skjedd en endring, og nå peker pilen bare oppover, roser Beate.

- Vokste opp med mafiaen

Verken hun eller Robert tør helt å tenke tanken om hvordan livet hans ville vært om de ikke hadde truffet hverandre og han hadde forblitt i USA. Livet i Boston var alt annet enn A4 for Robert Michael Scott – som sønn av en ekte «goodfella» – en mafia-gudfar.

- Jeg har hatt et fantastisk liv – fylt med mye drama og lidenskap. Ja, min far var i mafiaen i Boston. Jeg kan si det nå, for det er så lenge siden, og han kan ikke havne i fengsel. Han drev en bar, jeg var 10-12 år gammel, og alle behandlet meg som en konge. Hvis far skulle gjøre business, fikk jeg lov å servere øl til gangsterne. Jeg var ikke til å røre. Alle visste hvem min far var, og jeg fikk gå i gatene uten å være bekymret for noe, forteller Robert.

STJERNE PÅ TIKTOK: Robert har drøyt 1,2 millioner følgere på TikTok. Nå har han begynt å gjøre videoer igjen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STJERNE PÅ TIKTOK: Robert har drøyt 1,2 millioner følgere på TikTok. Nå har han begynt å gjøre videoer igjen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Mange brutale historier

Nabolaget hvor han vokste opp i var en plass folk ikke turte å gå til. Robert kaller det en kampsone, hvor man hang rundt med mafiaen, kriminelle, narkomane og prostituerte.

- Selv syntes jeg alle var fantastiske mennesker. Det var en del gjenger, selvsagt, men jeg var venner med alle. Jeg fikk det beste fra begge steder. Jeg var inne i idretten, kaptein på både fotball-, baseball- og ishockeylaget. Om kveldene var jeg med i gjengene, men jeg gjorde ikke noe galt. Jeg var bare interessert i to ting: Jenter og sport, innrømmer Rob.

ORDKRIG: Kjell Strand var fryktelig bitter og mener feil mann røk ut av søndagens «Farmen»-tvekamp. Robert Michael Scott fyrer tilbake. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Jeg kjenner selvsagt til mange brutale historier også, men alt som har skjedd har gjort meg til den personen jeg er i dag. Jeg synes jeg er en god person. Jeg føler alt jeg sier og gjør er ekte. Folk kan være uenig og si jeg ikke er morsom, men alt jeg sier og gjør, kommer fra et bra sted.

- Har du noen gang tatt avstand fra mafia-miljøet?

- Nei, ikke faen. Jeg elsket det. Det var ekte kjærlighet og ekte familie, slår Robert fast.

LES OGSÅ: - Kom meg ikke ut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer