Gisele Bündchen:

Åpner seg om mentale problemer

- Jeg følte det var på tide å dele noen av mine sårbarheter.

SUPERMODELL: Fra utsiden ser det ut til at Gisele Bündchen har et liv mange bare kan drømme om. Men også hun har hatt sine vanskelige tider, noe hun nå forteller åpent om. Foto: NTB Scanpix
SUPERMODELL: Fra utsiden ser det ut til at Gisele Bündchen har et liv mange bare kan drømme om. Men også hun har hatt sine vanskelige tider, noe hun nå forteller åpent om. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mens supermodell Gisele Bündchens (38) liv fra utsiden virker tilsynelatende perfekt, har hun, i likhet med mange andre, også opplevd vanskelige tider.

38-åringen, som er gift med Tom Brady (41) og har barna Vivian (5) og Benjamin (8), gir i begynnelsen av oktober ut memoarer fra sitt liv, der hun blant annet forteller om kampene hun har kjempet mentalt.

PENT PAR: Gisele og ektemannen Tom Brady. Foto: NTB Scanpix
PENT PAR: Gisele og ektemannen Tom Brady. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da karrieren hennes for 15 år siden skjøt fart, opplevde supermodellen sitt første panikkanfall, melder E! News.

Hendelsen skjedde under en flytur, noe som førte til at hun i senere tid utviklet en frykt for tunneler, heiser og trange rom.

- Følte meg maktesløs

Panikkanfallene ble så ille at de til slutt førte til at hun vurderte å ta sitt eget liv. I et intervju med People forklarer hun at tankene kom fordi hun var fortvilet over situasjonen - og frykten for at nye panikkanfall skulle dukke opp.

- Jeg hadde følelsen av at da kom alt endelig til å ta slutt - og jeg måtte aldri igjen bekymre meg over den følelsen, sier hun til People.

- Jeg følte meg maktesløs. Verdenen din blir mindre og mindre, og du kan ikke puste. Det er den verste følelsen jeg noen gang har hatt, legger hun til.

38-åringen søkte profesjonell hjelp, men ønsket ikke å måtte lene seg på medikamenter for å klare seg. Hun valgte derfor å endre på både kostholdet og drikkevanene sine, og begynte med yoga og meditasjon.

Samtidig så supermodellen seg nødt til å revurdere forholdet hun på den tiden hadde til skuespillerstjernen Leonardo DiCaprio (43), noe som førte til at de i 2005 valgte å gå hver til sitt etter fem år.

EKSER: Gisele og Leonardo ble lenge sett på som et av Hollywoods heteste par. Her avbildet i 2005, samme år som forholdet tok slutt. Foto: NTB Scanpix
EKSER: Gisele og Leonardo ble lenge sett på som et av Hollywoods heteste par. Her avbildet i 2005, samme år som forholdet tok slutt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I dag er det ingen vonde følelser mellom de to ekskjærestene, og Gisele mener forholdet deres lærte henne mye.

- Alle som kommer inn i våre liv viser oss noe om oss selv, og jeg tror jeg lærte mye av forholdet med ham. Jeg hedrer ham for det han var, sier hun.

Når hun nå deler sin sterke historie, håper hun at den kan bidra til å hjelpe andre med å innse at man ikke alltid vet hva som foregår bak lukkede dører.

- Jeg følte det var på tide å dele noen av mine sårbarheter, og innså at det jeg har opplevd har gjort meg til den jeg er i dag, forteller hun til People.

Fikset på utseendet

Giseles store gjennombrudd var i 1997, da hun gikk toppløs under et moteshow for Alexander McQueen.

38-åringen er kjent for sitt smellvakre utseende og flotte kropp, men ifølge Daily Mail var det i 2015 flere påstander om at den hun hadde lagt seg under kniven for å forstørre brystene sine.

I Giseles memoarer, som har fått navnet «Min vei til et meningsfullt liv», snakker hun for første gang om ryktene.

I boken innrømmer hun at hun forstørret brystene i 2015, etter at de var blitt mindre og ujevne på grunn av ammingen av sine to barn.

- Jeg ble alltid rost for kroppen min, og jeg følte at folk hadde forventninger til meg som jeg ikke kunne levere, forteller Gisele til People, før hun fortsetter:

- Jeg følte meg veldig sårbar, fordi jeg kan trene, jeg kan spise sunt, men jeg kan ikke forandre det faktum at begge barna mine likte det venstre brystet mitt bedre enn det høyre. Alt jeg ønsket var at brystene skulle være jevne og at folk skulle slutte å kommentere det.

FØR: Her er Gisele avbildet i 2011, før hun opererte brystene sine større. Foto: NTB Scanpix
FØR: Her er Gisele avbildet i 2011, før hun opererte brystene sine større. Foto: NTB Scanpix Vis mer
ETTER: Her er Gisele avbildet i 2018, tre år etter hun la seg under kniven. Foto: NTB Scanpix
ETTER: Her er Gisele avbildet i 2018, tre år etter hun la seg under kniven. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre forteller 38-åringen til nettstedet at hun rett etter den kirurgiske operasjonen angret seg.

- Når jeg våknet opp tenkte jeg: «Hva har jeg gjort?». Jeg følte at jeg levde i en kropp jeg ikke kjente igjen. Det første året gikk jeg bare i store, løse klær fordi jeg følte meg ukomfortabel.

I boken ser hun tilbake på tiden som en lærepenge, og hun kan til People fortelle at ektemannen var en god støttespiller i den vanskelige tiden.

- Han sa: «Jeg elsker deg uansett», og sa at jeg så vakker ut.

LES OGSÅ: - Jeg gikk aldri og ventet på at hun skulle dø