Shannen Doherty:

Åpner seg om livet etter kreftsjokket

Takker vennene på Instagram.

FIKK KREFT: I februar ble det kjent at «Beverly Hills 90210»-stjernen Shannen Doherty hadde blitt rammet av kreft for andre gang. Nå deler hun en oppdatering på Instagram. Foto: NTB Scanpix
FIKK KREFT: I februar ble det kjent at «Beverly Hills 90210»-stjernen Shannen Doherty hadde blitt rammet av kreft for andre gang. Nå deler hun en oppdatering på Instagram. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I starten av februar kom den triste nyheten om at skuespilleren Shannen Doherty (48) hadde blitt rammet av kreft på ny. Det fortalte hun selv i et intervju med «Good Morning America». 48-åringen er kanskje mest kjent for sine roller i «Beverly Hills 90210» og «Charmed».

- Det kommer til å komme ut om noen dager eller uker at jeg er i fjerde stadium. Så kreften min kom tilbake, og det er derfor jeg er her. Jeg tror ikke jeg har bearbeidet det ennå. Det er en bitter pille å svelge på mange måter, sa 48-åringen i intervjuet.

Kreft i stadium fire betyr at det finnes metastaser i andre organer.

Dette er andre gang Doherty er rammet av kreft. Hun fikk først påvist brystkreft i 2014. 48-åringen har tidligere vært åpen om kreftsykdommen, men denne gangen valgte hun å vente med å gå ut med nyheten.

Nå har Doherty delt et lengre innlegg til sine over 1.6 millioner følgere på Instagram, der hun skriver at det er tøft å kjempe mot kreften nok en gang.

- Etter et år med kreft som kommer tilbake og andre belastninger, er det på'n igjen. Tar vare på meg selv og omfavner hver eneste dag. Det er ikke alltid like lett. Jeg har dager hvor jeg er deprimert eller bare lat. Men jeg presser meg gjennom det med hjelp fra gode venner, åpner skuespilleren innlegget med.

KREFT: Skuespilleren er rammet av brystkreft for andre gang. Nå takker hun vennene på Instagram. Foto: NTB Scanpix
KREFT: Skuespilleren er rammet av brystkreft for andre gang. Nå takker hun vennene på Instagram. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Takker venner

I innlegget kommer det også frem at Doherty har begynt å gå turer, samt at hun har endret kostholdet med motivasjon fra de gode vennene Kira Stokes og Anne Marie Kortright.

- Anne har vært nådeløs i å få meg til å gå turer og lærer meg å lage mat som metter både sjelen og magen min på en veldig sunn måte, skriver hun videre.

48-åringen formidler også at hun har hatt en svært produktiv uke, hvor også hard trening har stått på timeplanen.

- Jeg føler meg bedre. Huden min er så levende, og det er jeg også, skriver hun avslutningsvis.

BEVERLY HILLS 902010: Gabrielle Carteris, Tori Spelling, Brian Austin Green, Jason Priestley, Shannen Doherty, Jennie Garth og Ian Ziering. Foto: NTB Scanpix
BEVERLY HILLS 902010: Gabrielle Carteris, Tori Spelling, Brian Austin Green, Jason Priestley, Shannen Doherty, Jennie Garth og Ian Ziering. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det har gått en knapp måned siden Doherty avslørte at hun nok en gang hadde blitt rammet av brystkreft. Hun valgte å skjule kreftdiagnosen denne gangen, og en av de få som fikk vite at sykdommen hennes var tilbake, var Austin Green (46), som hun spilte mot i nyinnspillingen av tv-serien «90210».

- Jeg hadde øyeblikk med angst der jeg tenkte at jeg ikke kunne gjøre dette, og Brian var den ene personen jeg fortalte det til relativt fort. Så han ringte meg før innspilling hver dag, og sa at han støttet meg uansett hva som skjedde. Han hjalp meg gjennom mye, fortalte Doherty i intervjuet med «Good Morning America».

Ville hedre Luke Perry

Doherty holdt altså tett om kreftdiagnosen, og returnerte til jobb til tross for at hun hadde fått den nedslående beskjeden. Dette mye på grunn av Luke Perrys plutselige død.

I mars i fjor kom nemlig nyheten om at Perry hadde gått bort, og en hel verden var i sorg. Doherty var venn av Perry, og de to spilte kjærester i «Beverly Hills 90210».

Overfor «Good Morning America» fortalte Doherty at valget om å bli med i nyinnspillingen av serien var en selvfølge etter dødsfallet.

KREFT: Like før julefreden senket seg i statsministerboligen, fikk familien Finnes/Solberg den dystre bekreftelsen «Du har kreft». Vis mer

- Det var så rart for meg å få diagnosen, for så at noen som tilsynelatende var frisk gikk først. Det var veldig sjokkerende, og det minste jeg kunne gjøre for å hedre ham var å gjøre serien, fortalte skuespilleren.

Hun legger til at hun også ønsket å jobbe for å vise at det er godt mulig å jobbe selv om man har en alvorlig sykdom.

LES OGSÅ: Slår tilbake etter ryktestorm

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer