Emma Ellingsen:

Åpner seg om inngrepet

I fjor opererte Emma Ellingsen inn silikon i brystene sine. I den nye boken sin går hun inn i detaljene om brystoperasjonen.

ÅPEN: I influenser Emma Ellingsens nye bok «Emma» deler hun blant annet om brystoperasjonen hun tok i fjor. Foto: Espen Solli / TV 2
ÅPEN: I influenser Emma Ellingsens nye bok «Emma» deler hun blant annet om brystoperasjonen hun tok i fjor. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

For tiden er influenser og «Bloggerne»-profil Emma Ellingsen (19) aktuell med sin nye bok med navn «Emma». I boken deler 19-åringen sin historie om hvordan det er å være født i feil kropp.

19-åringen ble født som Tobias, men har alltid visst at hun var en jente. Det var i tredje klasse på barneskolen at hun i en melding skrev til moren sin, Tina Ellingsen, at hun følte seg som en jente.

Tønsberg-jenta startet tidlig på pubertetsutsettende tabletter, som stoppet opp produksjonen av testosteron. Hun unngikk derfor stemmeskifte og skjeggvekst. Som 16-åring begynte hun på kvinnelige hormontilskudd.

I den nye boken kommer det også frem at Ellingsen tok en brystoperasjon i fjor. Og i boken åpner hun seg om det kirurgiske inngrepet, og legger ikke skjul på at det var en operasjon hun hadde ventet på i lang tid.

ÅPENHJERTIG: Influencer Emma Ellingsen forteller om livet på Tinder, hva hun tiltrekkes av i gutter og når hun sist var på date. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Ville de se naturlige ut?

Datoen var fredag 4. oktober, da Emmas mor fikk den etterlengtede telefonen om at en pasient hadde avbestilt brystoperasjonen sin. Da fikk de beskjed om at det var en ledig time på Rikshospitalet til Emma den førstkommende mandagen.

To dager senere, nærmere sagt søndag ettermiddag, satte Emma og foreldrene seg i bilen og kjørte inn til Oslo for å sjekke inn på pasienthotellet til Rikshospitalet.

Selv om 19-åringen gledet seg til å få operasjonen overstått, var det likevel en ting hun fryktet - å ikke våkne opp fra narkosen. Hun bestemte seg derfor for å heller rette tankene mot hvordan resultatet kom til å bli, og lurte på om brystene ville se naturlige ut.

ETTERTRAKTET: TV-profil Emma Ellingsen har over en halv million følgere på Instagram, og det er ikke bare nordmenn som har fått øynene opp for skjønnheten. Video: Steffen Pettersen / Reporter og edit: Kine Falch Vis mer

Før operasjonen mandag morgen ble Emma forklart av kirurgen at de skulle sette inn en type protese rundt brystvortene hennes. Hun fikk kjenne på protesene som snart skulle opereres inn i kroppen hennes, og hun beskriver at de føltes som «verdens mykeste vannseng».

«De hadde valgt størrelse på protesene i forhold til kroppen min. Jeg skulle få omtrent dobbelt så store pupper som det jeg hadde, som ikke var så mye. Jeg smilte og ble varm i ansiktet og på halsen, «endelig skal jeg også få bryster», tenkte jeg», står det i boken.

Føltes som at brystene skulle falle ut

Da Emma våknet etter inngrepet, fikk hun beskjed om at operasjonen hadde gått fint og uten komplikasjoner. På brystene hadde hun fått en kirurgisk tape, bandasje og en god støtte-bh.

Vel hjemme i Tønsberg fulgte en uke med en del smerter, der Emma var redd for å bevege seg for mye - i tilfelle det kunne rive opp operasjonssåret. Da uken var gått kunne Emma omsider ta av bandasjen slik at det bare var teipen over såret som var igjen.

VENTER I SPENNING: Emma Ellingsen fylte nylig 18 år, og er klar for operasjon. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

«Jeg tok en dusj for første gang. Mamma måtte hjelpe meg med å fjerne bh-en. Det var rart - når jeg tok den av, føltes brystene tunge, som om de skulle falle ut. Jeg holdt rundt puppene mine, mens jeg satt på en krakk i dusjen og mamma vasket håret mitt».

Ellingsen minnes at hun kjente på en sterk lykkefølelse.

«Det var noe foran på brystet mitt nå, som jeg hadde drømt om lenge. To pupper, som var mine, som så ekte ut».

Se og Hør har vært i kontakt med Emma Ellingsen som opplyser om at hun ikke har anledning til å kommentere saken.

Ellingsen har siden 2014 vært åpen om være født i feil kropp, og har blant annet vunnet flere priser for sin åpenhet. I fjor ble hun 18 år, noe som betydde at den etterlengtede kjønnskorrigerende operasjonen endelig kunne bli virkelighet.

NETTHETS: Emma Ellingsen var nominert til "Årets influencer" og har vært åpen om det å være født i feil kropp. Reporter: Ruben Pedersen Video: Frida Andersen Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Operasjonen måtte utsettes

Ventelisten er derimot lang, og det skulle ta nesten et år før det var hennes tur til operasjonsbordet. Så kom coronapandemien, og alle operasjoner som ikke var livsnødvendige ble satt på vent.

- På grunn av corona er den blitt utsatt, og jeg vet ikke helt når det blir min tur. Forhåpentligvis blir det i løpet av det neste halvåret, har jeg fått beskjed om, sa Ellingsen til Se og Hør forrige måned.

Videre fortalte Ellingsen at det selvfølgelig var kjipt når hun hadde forberedt seg på at det kom til å skje i august.

- Men det er flere i samme situasjon, og det går fint når jeg tenker på at det kan skje i løpet av det neste halvåret, la hun til.

19-åringen skal - når den tid kommer - gjennomgå en rundt seks timer lang, omfattende operasjon som krever lang rehabilitering. Hun fortalte videre at hun må ligge to uker på sykehus etter operasjonen, og at det kommer til å ta flere måneder før hun er ordentlig leget etter inngrepet.

Det betyr at hun lenge har forberedt seg mentalt på det å endelig få det kjønnsorganet som føles riktig.

- Jeg har tenkt på alt mulig rart, så jeg føler meg ganske forberedt. Men det er jo veldig individuelt hvordan man har det etterpå, så det er det vanskelig å planlegge for, fortalte Ellingsen.

LES OGSÅ: Supermodellen trodde hun var født i feil kropp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer