Cecilie Leganger:

Åpner seg om forholdet

Cecilie Leganger har for vane å verne om privatlivet sitt. Nå snakker hun om forholdet med HP Gundersen.

NY KJÆRESTE: Den ellers så private eks-håndballstjerna Cecilie Leganger letter på sløret om det ferske forholdet til HP Gundersen Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
NY KJÆRESTE: Den ellers så private eks-håndballstjerna Cecilie Leganger letter på sløret om det ferske forholdet til HP Gundersen Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av september kunne den tidligere håndballstjerna, nå musiker, Cecilie Leganger (45), avsløre at hun hadde funnet lykken med musikkprodusent HP Gundersen (67).

Samtidig ble det kjent at paret hadde flyttet sammen ytterst i Bøvågen, og Gundersen fortalte at de ikke var i tvil om at de skulle bli samboere ettersom det klikket såpass bra mellom dem.

Da Leganger startet håndballkarrieren for over 20 år siden, var hun uten sidestykke verdens beste målvakt, noe som naturligvis førte med seg mye oppmerksomhet.

Det evige jaget fra pressen har ikke stoppet henne fra å verne godt om privatlivet, og det overrasker kanskje derfor mange at hun forrige uke gjestet Guri Solbergs podkast, «Bra Damer», hvor hun åpenhjertig forteller om hverdagen etter håndballkarrieren, men også om kjærlighetslivet med Gundersen.

- Det er en underfundig historie. Vi er nok like sjokkerte vi to som omverden, at vi skulle falle for hverandre. Det er det som er så morsomt med den historien, forteller Leganger når programlederen spør hvordan hun møtte samboeren.

HÅNDBALLSTJERNE: Cecilie Leganger var en av verdens beste målvakter i sin tid. Her er hun med Heidi Løke etter seier i mesterligafinalen i 2011. Foto: Kyrre Lien / NTB
HÅNDBALLSTJERNE: Cecilie Leganger var en av verdens beste målvakter i sin tid. Her er hun med Heidi Løke etter seier i mesterligafinalen i 2011. Foto: Kyrre Lien / NTB Vis mer

Lo godt sammen

45-åringen forteller at hun opplevde Gundersen som en venn i starten, og en som så henne for den hun er. Leganger forteller også at musikeren fikk henne til å føle seg trygg og at de ble kjent gjennom felles musikkprosjekter.

- Så ble det ene til det andre og jeg la fort merke til at vi lo så utrolig godt sammen. Vi lo til vi hikstet, og det var første gang jeg tenkte over at «oi, det var litt spesielt», å le sånn på tomannshånd med en du egentlig ikke kjenner så godt. Det ble veldig fort god kjemi kan du si, forteller hun.

GOD KJEMI: Cecilie Leganger falt pladask for HP Gundersen. Foto: Gitte Johannessen / NTB
GOD KJEMI: Cecilie Leganger falt pladask for HP Gundersen. Foto: Gitte Johannessen / NTB Vis mer

Etter et samarbeid mente de begge at de hadde fått et vennskap for livet, og det var da hun skjønte at det kanskje var noe mer mellom dem.

Tidligere i år kunne Se og Hør avsløre at Leganger er blant deltakerne i den kommende sesongen av «Mesternes mester». Da Se og Hør møtte henne nylig i forbindelse med innspillingen, fortalte 45-åringen hvorfor de valgte å dele kjærestenyheten i pressen.

- Det var veldig rart for meg, men samtidig tok jeg et valg sammen med kjæresten min om at det var valgt å gå ut med, så det ikke skulle bli så mange spekulasjoner rundt det, forteller hun.

Ifølge Leganger har duoen bare mottatt støtte etter at de ble et par, også da de gikk ut med forholdet.

- Men man skal ikke tro at jeg leser det som skrives. Jeg registrer det, og så fortsetter jeg å kose meg i bobla mi, legger hun til.

Den tidligere håndballstjerna forteller at det er rart at forholdet er kjent, men at hun ikke angrer. Faktisk synes hun det er positivt.

VINNER: Eirik Verås Larsen vant «Mesternes mester» Vis mer

Verner om privatlivet

Når det gjelder det å verne om privatlivet generelt, er det noe hun har verdsatt høyt i løpet av livet.

- Jeg synes det var fantastisk å få oppmerksomhet for prestasjonene jeg gjorde i målet. Jeg har alltid stilt opp i forhold til det profesjonelle jeg drev med, men så har jeg vært glad i holde en lav profil utenfor, for det ble så voldsomt mye oppmerksomhet i hele karrieren, sier hun, og fortsetter:

- Jeg skilte veldig mellom da jeg var håndballspiller og privat, men når det gjelder meg selv har det vært viktig å legge det vekk og leve mitt liv i min boble. Da fikk jeg være litt tro mot meg selv, og ikke miste meg selv. Det er alltid noen som skal mene noe, så for meg har det vært litt godt å være privat.

PRIVAT: Den tidligere håndballproffen legger ikke skjul på at hun liker å verne om privatlivet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
PRIVAT: Den tidligere håndballproffen legger ikke skjul på at hun liker å verne om privatlivet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Leganger innrømmer likevel at hun er på et annet sted i livet nå, og at det kanskje derfor er naturlig å åpne opp litt mer - men det har vært en lang prosess.

- Man går gjennom faser i livet og jeg er fremdeles ganske privat av meg og merker at jeg har vært litt ute av trening. Jeg har vært så superprivat, men det er ikke noe som er absolutt.

Det gjenstår imidlertid å se hvor mye Leganger deler av privatlivet framover, men det kan høres ut som at vi får se mer til henne.

TAR TIL TÅRENE: Jan Thomas gjester «Senkveld» denne uken, og tar til tårene når han snakker om kjæresten, Harlem Vis mer

LES OGSÅ: Fikk gravidsjokk etter et halvt år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer