Shania Twain:

Åpner seg om diagnosen

- Redd jeg skulle falle av scenen.

ÅPNER OPP: Shania Twain åpner seg om diagnosen hun fikk påvist for flere år siden. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB
ÅPNER OPP: Shania Twain åpner seg om diagnosen hun fikk påvist for flere år siden. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert

Superstjernen Shania Twain (56) tok en hel verden med storm med låter som «That Don't Impress Me Much» og «Man! I Feel Like a Woman!», som toppet hitlistene for over 20 år siden.

Men selv om vi kjenner henne best som artist, er hun ikke fremmed for å være sårbar og dele private detaljer fra livet sitt.

Nå åpner 56-åringen seg om et av de vanskeligste øyeblikkene i livet sitt. Det gjør hun i sin helt nye dokumentar for Netflix «Not Just a Girl». Saken er omtalt av en rekke medier, deriblant Vanity Fair.

HATT DET TØFT: Etter flere spekulasjoner om Justin Biebers utseende har sangstjernen kommet ut med at han har Borreliose. Vis mer

- Veldig svimmel

I dokumentaren forteller nemlig Twain at hun har fått påvist diagnosen Lyme borreliose, som smittes ved bitt fra små insekter som kalles flått. Sykdommen kan bli alvorlig, men de fleste blir helt friske med behandling, ifølge Helsenorge.

Helt tilbake i 2003 gjorde 56-åringen seg klar til å dra på turné, og i forkant dro hun på en ridetur som skulle vise seg å endre hele livet hennes. Hun ble nemlig bitt av en flått på turen, og forklarer at symptomene var «ganske skumle».

Hun forklarer at hun led av «blackouts» og var ofte svimmel på scenen i tida før hun fikk påvist diagnosen.

- Før jeg ble diagnostisert, var jeg veldig svimmel på scenen. Jeg var i ferd med å miste balansen, jeg var redd jeg skulle falle av scenen, sier hun i dokumentaren.

- Jeg hadde noen veldig, veldig, veldig millisekunders blackouts, men regelmessig, hvert minutt eller hvert 30. sekund, utdyper hun.

- HELT GRUSOMT: Bare 36 år gammel fikk Nils Arne diagnosen ALS. Video: Lindmo, NRK Vis mer

- Mistet stemmen

Ikke bare påvirket den kroniske sykdommen Twains evne til å opptre, men hun utviklet også dysfoni, som er smerter eller vanskeligheter ved stemmedannelsen, ifølge Store norske leksikon.

Sangstjernen mistet nemlig stemmen midlertidig, noe som resulterte i at hun ikke hadde evne til å kontrollere vokalen.

- Stemmen min var aldri den samme igjen. Jeg trodde jeg hadde mistet stemmen for alltid. Jeg trodde at det var det, og at jeg aldri kom til å synge igjen, innrømmer hun.

ÅPEN: I kveldens episode av «En kveld hos Kloppen», avslører TV-personlighet og skuespiller Håvard Lilleheie at han fikk ADHD-diagnosen i voksen alder. Foto: TV 2 Vis mer

Som følge av at hun mistet stemmen, gjennomgikk hun flere operasjoner. I 2019 fortalte hun ytterligere om situasjonen til Extra.

- Jeg måtte gjennom en operasjon som var veldig intens, og det er en åpen halsoperasjon, som er veldig ulik fra en stemmebåndsoperasjon. Jeg måtte ha to av dem, så det var veldig, veldig, veldig tøft, og jeg overlevde det - noe som betyr at jeg overlevde rent følelsesmessig - og er bare klar til å fortsette, sa hun den gang.

LES OGSÅ: - Orker ikke danse hele natta

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer