Jada Pinkett Smith:

Åpner seg om diagnosen

Skuespilleren er kjent for å være en åpen bok. Nå deler hun tankene rundt hårtapet.

INGEN HEMMELIGHETER: Jada Pinket Smith er ikke kjent for å holde tilbake. Foto: Christopher Victorio/Shutterstock/NTB
INGEN HEMMELIGHETER: Jada Pinket Smith er ikke kjent for å holde tilbake. Foto: Christopher Victorio/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Skuespiller Jada Pinkett Smith (50) er kjent for å være en åpen bok, og har flere ganger vekket oppsikt med intime detaljer i hennes Facebook- Talk Show «Red Table Talk». Der har hun også flere ganger lettet på sløret om ekteskapet til skuespiller Will Smith (53), blant annet om deres sexliv.

Smith har heller ikke holdt kortene tett til brystet når det gjelder detaljer om helsa. Hele veien har skuespilleren vært åpen om at hun i flere år har opplevd hårtap.

- Kommer til å bli venner

50-åringen har nemlig Alopecia, en hudsykdom der de hvite blodlegmene samler seg rundt hårsekkene, og forårsaker en betennelse som gjør at håret slutter å vokse og faller av, ifølge Lommelegen.

Men det ser ikke ut til å plage 50-åringen. På Instagram deler hun nemlig en video med sine 10,9 millioner følgere, der hun omfavner sitt bare hode. Midt på det nybarberte hodet har hun også en helt skallet strek.

«Mor må ta det ned til skallen for at det ikke skal se ut som jeg er hjerneoperert. Jeg og Alopecia kommer til å bli venner...punktum!», skriver skuespilleren.

- Så det ble sånn her, og dette kommer til å være mer vanskelig for meg å skjule. Så jeg tenkte jeg bare skulle dele det så dere ikke stiller noen spørsmål, sier Smith i den korte snutten.

Og i stedet for å sørge over det tapte håret, har hun et mer positivt syn på det hele. I Instagramvideoen spøker hun også med at hun skal pynte det nakne hodet med pyntesteiner.

Inspirert av datteren

Og det var ingen ringere enn artist-datteren Willow Smith (21) som fikk moren til å barbere av alt håret.

- Willow fikk meg til å gjøre det fordi det var på tide å gi slipp, har Smith tidligere fortalt i en annen Instagrampost, ifølge People.

Det har derimot ikke alltid vært et behagelig tema for 50-åringen. I starten skal hun ha brukt hodeplagg for å skjule hårtapet.

TÅREVÅTT: Jada Smith møtte Will Smiths ekskone, Sheree Fletcher, for en samtale om hvordan det var da hun datet Will mens han og Sheree fortsatt var gift. Video: Red Table Talk via CNN Vis mer

Det var først i 2018 at 50-åringen åpnet seg om hårtapet i en episode av «Red Table Talk». Da fortalte hun at det hadde vært skremmende å stå i dusjen en dag, og oppleve å miste flere hårtuster.

- Folk har spurt meg om hvorfor jeg går med turban. Vel, jeg har ikke snakket om det. Det er ikke enkelt å prate om, men jeg skal gjøre det, sa hun på talkshowet sitt, ifølge Today.

LES OGSÅ: Will Smith åpner seg om ekteskapsproblemene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer