Juliane Snekkestad:

Åpner seg om diagnosen

- Mange er hardere rammet enn meg, men det er tungt nok.

VELGER ÅPENHET: Modell og skuespiller Juliane Snekkestad forteller nå om diagnosen sin som bipolar. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
VELGER ÅPENHET: Modell og skuespiller Juliane Snekkestad forteller nå om diagnosen sin som bipolar. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert

Modell og skuespiller Juliane Snekkestad (26) ble for alvor kjent i 2018 som Marius Borg Høibys (24) kjæreste. Siden den gang har hun blant annet vært å se i Netflix-serien «Hjem til jul» og Angelina Jolie-filmen «Maleficent: Mistress of Evil».

Nå har hun stilt opp i et større intervju med A-magasinet, hvor hun blant annet åpner seg om sin hittil ukjente diagnose.

- En jævlig sykdom

I intervjuet går Snekkestad nærmere inn på noe hun skal ha tenkt mye på over en lengre periode. Hun sier innledningsvis at hun vil være ærlig og si det som det egentlig er.

26-åringen kan se ut til å leve det mange kanskje vil kalle et «perfekt» liv, hvis man tar en kikk på Instagram-kontoen hennes. Det er derimot ingen som lever et liv helt uten utfordringer og bekymringer.

For første gang deler hun åpent og ærlig om et tema som står henne nær.

ÅPEN: I kveldens episode av «En kveld hos Kloppen», avslører TV-personlighet og skuespiller Håvard Lilleheie at han fikk ADHD-diagnosen i voksen alder. Foto: TV 2 Vis mer

Til A-magasinet forteller Snekkestad at hun håper åpenheten rundt diagnosen kan hjelpe andre i samme situasjon.

- Jeg er bipolar. Jeg fikk diagnosen da jeg var ung, så jeg har levd med sykdommen min i mange år. Jeg fikk tidlig hjelp av BUP (barne- og ungdomspsykiatrien, journ.anm.), og går nå i samtaleterapi og bruker medisiner, forklarer hun, og legger til:

- Jeg kan være helt normal, så plutselig er jeg i kjelleren. Det behøver ikke å være noen grunn eller årsak, depresjonen og nedstemtheten kommer kastende på meg. Jeg er oftere nede enn oppe. Mange er hardere rammet enn meg, men det er tungt nok. Bipolar lidelse er en jævlig sykdom.

Snekkestad forteller videre at stress er noe som kan trigge sykdommen. Som modell har det også oppstått utfordringer knyttet til diagnosen.

BRUTALT ÆRLIG: «Lovlig blond»-stjernen Selma Blair er brutalt ærlig om MS-diagnosen i en ny dokumentar. Video: Discovery + Vis mer

- Det er vanskelig å planlegge, jeg vet liksom aldri helt hvordan jeg er. Jeg har imidlertid lært meg noen teknikker når det blir vanskelig. Så er det trygt for meg at agentene mine vet. De er veldig forståelsesfulle, forteller hun åpenhjertig.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Juliane Snekkestad, men hun har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

I 2020 delte Snekkestad overfor Dagbladet Magasinet at hun også har slitt mye med angst opp gjennom årene.

- Egentlig var jeg vel ganske populær på barneskolen, men jeg følte aldri at jeg passet helt inn. Særlig ikke blant jentene. Jeg syntes det var skummelt med mange mennesker, og sleit veldig mye med angst. Det hendte ofte jeg ringte mamma helt oppløst fra en krok på skoletoalettet, og tryglet henne om å hente meg, fortalte hun ærlig den gang.

Møttes i utlandet

Tidligere har 26-åringen også gjestet Nettavisen-podkasten «Schendis». Der snakket hun åpent om forholdet sitt med kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn, Marius Borg Høiby.

I podkastepisoden kunne hun avsløre historien om hvordan de møttes.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

- Jeg bodde i Los Angeles i 2014, også bodde han der i 2016 eller noe. Det var faktisk der vi møttes. Jeg var i byen for å gjøre en photoshoot - faktisk den som endte opp i Playboy - og jeg møtte ham for første gang gjennom en felles venn. Vi dro ut, og ble kjent, fortalte hun.

Det skulle derimot ikke oppstå varme følelser der og da. Snekkestads jobb sørger for at hun reiser verden rundt, men familien i Tønsberg har også sørget for at hun med jevne mellomrom har vært i Norge.

Det var her følelsene for kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn skulle oppstå.

- Vi teksta jo, men det var en veldig klein måte vi ble kjærester på. Vi hadde vært i Oslo, og så skulle han kjøre meg til togstasjonen. Vi har en sånn greie at vi gnir nesene våre mot hverandre, som vi kaller «nesetussing». Da sa jeg at det bare er «sånn kjærester gjør», og da spurte han om vi ikke var det, fortalte hun i podkasten, og la til at hun selvsagt responderte med et «ja» før hun satte seg på toget hjem.

KONTRAST: Kronprins Haakon har hatt et virtuelt møte med flyktninger fra Afghanistan, Irak, Jemen og Libanon. - Det er en enorm kontrast til hvordan vi lever her, sier han. Reporter: Martine Johansen Video: Det Kongelige Hoff Vis mer

Paret er i dag bosatt sammen i Tønsberg, i Snekkestads hjemby. Da Se og Hør møtte dem på rød løper høsten 2019, hadde de satt i gang et oppussingsprosjekt.

- Det går bra, det har vært en del å stri med, men nå er vi på god vei og vi trives veldig godt, fortalte Snekkestad den gang, og la til at Høiby har overrasket ved å være «litt av en handyman».

LES OGSÅ: Kapret jobb for klesgigant

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer