Tone Damli i «Hver gang vi møtes»:

Åpner seg om den brutte forlovelsen

Tone Damli måtte på direktesendt TV - samme dag som samlivsbruddet.

STERKT: Man kommer ikke unna tårer når man er hedersgjest i «Hver gang vi møtes». Lørdag kveld er det Tone Damlis tur til å fortelle sin historie. Den har ikke vært bare enkel. Foto: TV 2
STERKT: Man kommer ikke unna tårer når man er hedersgjest i «Hver gang vi møtes». Lørdag kveld er det Tone Damlis tur til å fortelle sin historie. Den har ikke vært bare enkel. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Tone Damli (29) er på mange måter et unikum. Sett bort fra kongefamilien, er det enkelt å argumentere for at hun kanskje er landets mest kjente dame.

Hun havnet på en respektabel andreplass i andre sesong av «Idol», har gitt ut flere album og kommer stadig vekk fortsatt med ny musikk. Hos anmelderne har hun ikke vært noe favoritt, men låtene har solgt bra og er strømmet millioner av ganger.

Derfor er det ikke helt uten grunn at hun er med i «Hver gang vi møtes» på TV 2. Lørdag er hun hedersgjest, og historier om musikk, oppvekst og personlige problemer kommer på løpende bånd, mellom følsomme sangtolkninger av de andre gjestene.

Under middagen har hun allerede fortalt om oppvekst, utdanning og «Idol». Så var det duket for et langt mer alvorlig og komplekst tema. Med lyttelystne musikere rundt bordet, fortalte hun åpent om bruddet med skuespiller Aksel Hennie.

- Følte meg som Diana

- Det er kanskje noe av det vanskeligste jeg har vært igjennom. Fordi man har det jo dritt oppi det greiene der i utgangspunktet, og i tillegg skal alt være så synlig. Det var veldig heftig, fordi jeg hadde så mye som foregikk, forteller hun i programmet og fortsetter:

- Jeg var dommer i «Idol», hadde min egen kleskolleksjon, jeg var med på Melodifestivalen og hadde min egen tv-serie på TV 2. Det var altfor mye, og så skjedde det her, sier hun i sendingen.

Saken forsetter nedenfor.

KJENTE: Tone Damli og Aksel Hennie var landets «Brangelina». Her fra deres første opptreden sammen, under Amandaprisen i Haugesund i 2009. Foto: NTB scanpix
KJENTE: Tone Damli og Aksel Hennie var landets «Brangelina». Her fra deres første opptreden sammen, under Amandaprisen i Haugesund i 2009. Foto: NTB scanpix Vis mer

De to viste seg for første gang offentlig sammen under Amanda-utdelingen i 2009. Siden ble de fort et av landets mest omtalte par, grunnet en enorm interesse hos folket. Avisene skrev side opp og side ned, og det ble nærmest «Bieber-tilstander» om de dukket opp på et arrangement sammen.

De kjøpte seg felles bolig og skulle etter planen gifte seg. Slik ble det derimot ikke. I starten av 2013 kom det flere ubekreftede meldinger om at paret hadde gått hver til sitt.

Samme dag som Damli flyttet ut av deres felles bolig, skulle hun være dommer på direktesendt tv. Hun hadde informert TV 2 om situasjonen, og gruet seg til hvordan pressen og fansen ville reagere. Likevel var det «ingen nåde» å få.

Saken fortsetter nedenfor.

GJEMTE HENDENE: Dette bildet er ikke fra sendingen Damli refererer til, der hun gjemte hendene under bordet for å skjule fraværet av forlovelsesringen. Her sammen med Esben Selvig, Kurt Nilsen og Gunnar Greve. Foto: NTB scanpix
GJEMTE HENDENE: Dette bildet er ikke fra sendingen Damli refererer til, der hun gjemte hendene under bordet for å skjule fraværet av forlovelsesringen. Her sammen med Esben Selvig, Kurt Nilsen og Gunnar Greve. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg satt med hendene under bordet, og så ble jeg losjert bort til en garasje etterpå og ut med en bil. Jeg følte meg som Diana da jeg skulle flykte fra media. Jeg var ikke nær å møte presse på det tidspunktet, for jeg var så lei meg, forteller hun og lar tårene trille.

Hendene hennes var som nevnt gjemt under dommerpanelet hele sendingen. Det var for at ingen skulle legge merke til ringen hennes, eller mer korrekt - mangelen på sådan. Den hadde hun tatt av seg etter bruddet.

Saken fortsetter nedenfor.

FØLSOMT: Tradisjonen tro blir kveldens «Hver gang vi møtes» en tårevåt affære, når de mest private øyeblikkene i ens liv skal diskuteres i plenum. Foto: TV 2
FØLSOMT: Tradisjonen tro blir kveldens «Hver gang vi møtes» en tårevåt affære, når de mest private øyeblikkene i ens liv skal diskuteres i plenum. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg skulle jo gifte meg, liksom. Jeg satt jo med hendene under bordet fordi jeg ikke hadde noe ring på meg lenger. Jeg var ikke interessert i at media skulle spørre, men hadde de sett meg uten ringen, hadde de visst at det var over. Uka etter gikk stylisten og venninna mi på Glitter og kjøpte en tullering til meg, for å få slippe det maset på et eller annet vis, sier hun i sendingen.

Det skulle likevel bli flere presseoppslag om bruddet, tida etter og hva begge parter følte og tenkte. Sorgen skulle heldigvis ikke vare evig.

Lykkelig familie

- Jeg føler at jeg må trekke fram det å bli mor som et høydepunkt, det er det største som har skjedd, sa Damli til Dagbladet på lanseringen for årets «Hver gang vi møtes»-sesong.

Det var våren 2014 at hun og samboer Markus Foss ønsket vesle Billie velkommen til verden, noe hun flere ganger har omtalt som et stort øyeblikk. Hun og den nåværende samboeren møtte hverandre for første gang for hele elleve år siden, men ble offisielt kjærester sommeren 2013.

Saken fortsetter nedenfor.

SKJØT GULLFUGLEN: Tone Damli er i dag samboer med Markus Foss. Paret har en datter sammen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SKJØT GULLFUGLEN: Tone Damli er i dag samboer med Markus Foss. Paret har en datter sammen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

- Det forandrer måten man lever på, men det forandrer også måten man føler ting på. Jeg har blitt en mye mer følsom jente, og blitt voksen i form av at man må prioritere riktig og finne ut av hva som er viktig her i livet, sa hun til Dagbladet om morsrollen.

Damli tror at TV 2-serien kan gi karrieren en oppsving, uten at det var grunnen til at hun sa ja til å være med. Hun håper derimot på å muligens få dratt på turné snart.

Det blir imidlertid ikke helt problemfritt. Familien, bestående av henne, samboeren og dattera, har nemlig ikke noe permanent sted å bo. I 2015 kjøpte Damli og Foss «Villa Solum» i Bærum for 9,5 millioner kroner. I januar ble det imidlertid kjent at paret hadde revet bærumsvillaen, for å bygge nytt.

Saken fortsetter under videoen:

Tone Damli Aaberge intervjues etter å ha deltatt på "Allsang på grensen" om opptreden på programmet, artistkarrieren og det sexy imaget. Vis mer

- Jeg vet ikke hva som skjer med huset. Spør du meg, spør jeg deg, fortalte hun og fortsetter:

- Det er en utrolig frustrerende prosess. Jeg er ganske lei, det har gått to og et halvt år og jeg har fortsatt ikke et sted å bo. Det var ikke den husdrømmen jeg håpet på, men det kan fortsatt bli det, sa sangeren.

Ifølge Budstikka hadde ikke paret tillatelse til å rive hele villaen, noe som har bydd på store utfordringer i ettertid. I sommer så det ut til at Bærum kommune ikke ville gi artisten og samboeren tilgivelse, og vedtok at paret måtte betale et gebyr på 400 000 kroner for ulovlig riving.

LES OGSÅ: - Man har ikke store nok ord for hva det vil si å få et barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer