Helene Olafsen:

Åpner seg om da hun ble mor

- Jeg er så takknemlig, sier «Senkveld»-programlederen.

TAKKNEMLIG: Helene Olafsen er glad for at hun kunne føde med forloveden Jørgen Nilsen til stede, midt under coronapandemien. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
TAKKNEMLIG: Helene Olafsen er glad for at hun kunne føde med forloveden Jørgen Nilsen til stede, midt under coronapandemien. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert

I september i fjor kunne Helene Olafsen (30) røpe at hun ventet barn. Det gjorde hun under en «Senkveld»-sending med programledermakkeren Stian Blipp (30) - som fremsto fullstendig uvitende om det hele.

- Det er en ting jeg gleder meg eksepsjonelt til. Noe jeg ikke har sagt til deg, som jeg tror du kommer til å bli glad for. Jeg er gravid, røpet Olafsen overfor sin kollega.

Siden den gang har hun forlovet seg med kjæresten Jørgen Nilsen (30), og i mars kunne paret juble over et nytt familietilskudd. Det skal imidlertid ikke bare ha vært enkelt å bli foreldre midt under en pandemi, skal vi tro Olafsen.

- Evig takknemlig

I et nytt intervju med VG forteller «Senkveld»-programlederen om tiden etter fødselen. Sønnen, som har fått navnet Louie, ble født tre dager etter at regjeringen besluttet å stenge ned landet grunnet pandemien. Det bød på utfordringer for de fleste - også Olafsen og forloveden.

- Jeg er så takknemlig for at Jørgen fikk være med på fødselen. Jeg synes så synd på dem som måtte føde uten far til stede. Da er det bra at vi har et vanvittig bra helsesystem, sier hun til avisen.

BLE MOR: Helene Olafsen ble mamma i mars. Nå er hun tilbake på jobb, og deler sine tanker om sin første tid med baby i hus. Vis mer

Forloveden fikk altså være til stede under fødselen, noe som ikke var en selvfølge for alle fødende da coronapandemien sto på som verst.

Noen som derimot ikke fikk tilbrakt like mye tid med den nyfødte, var besteforeldrene.

- Det var litt rart at foreldrene til Jørgen ikke kunne komme på besøk fra Bergen. Mamma og pappa sto i døren og hilste på da de kom med mat til oss, sier Olafsen, og legger til:

- Vi hadde det likevel bedre enn mange andre, og det var koselig å finne ut av det nye livet sammen.

Viste frem babyen

15. mars kom altså lille Louie til verden, noe som ble avslørt av barnefaren selv på Instagram, til et bilde av Olafsen og den nyfødte babyen.

«Velkommen til verden, lille Louie. Heldige deg, som har fått verdens tøffeste mamma. Jeg er så stolt av dere begge to», skrev han.

Få dager etter fødselen overrasket Olafsen alle da hun plutselig dukket opp på «Senkveld» - riktignok over videotjenesten Skype.

Der viste hun stolt frem sønnen, og kunne fortelle at ting så langt hadde gått bra, men at graviditeten hadde vært utfordrende til tider.

- Det var en reise som jeg ikke har tenkt til å ta igjen med det første. Det var tøft, men verdt det, veldig, sa hun til Blipp.

BLITT MAMMA: Helene Olafsen forteller om livet som nybakt mamma i «Senkveld». Video: TV 2 Vis mer

Pusser opp bolig

I fjor sommer kunne Olafsen avsløre at hun og Nilsen hadde kjøpt bolig sammen. Se og Hør kunne senere samme høst avsløre at det dreide seg om en del av en tomannsbolig på Malmøya i Oslo.

«Om jeg er lykkelig for å våkne opp og se på havet hver dag? Har flytta til et av verdens fineste steder. Litt mye for et hjerte fullt av hormoner. Herregud som jeg gleder meg til å gjøre dette 150 år gamle stedet til vårt», skrev Olafsen på Instagram i fjor høst, tydelig rørt av sitt nye hjem.

DRØMMEHJEMMET: Helene Olafsen og Jørgen Nilsen kjøpte drømmeboligen på Malmøya i fjor. Nå viser de frem huset i YouTube-serien «Klarna stikker innom». Video: Klarna Vis mer

I løpet av det siste året har paret brukt mye tid på å totalrenovere sitt nye hjem, og tidligere i sommer kunne Olafsen vise frem drømmehjemmet sitt.

LES OGSÅ: Røper ny kjæreste etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer