VAR GIFT: I over 30 år var Odd Børretzen gift med billedkunstneren Eva Bødtker-Næss før de gikk fra hverandre i 2005. Bildet er tatt under filmfestivalen i Haugesund i 2000.
 Foto: NTB scanpix
VAR GIFT: I over 30 år var Odd Børretzen gift med billedkunstneren Eva Bødtker-Næss før de gikk fra hverandre i 2005. Bildet er tatt under filmfestivalen i Haugesund i 2000. Foto: NTB scanpixVis mer

Åpner seg om bruddet fra Børretzen

- Jeg vet ikke om Odd ville likt dette, men det får han jo heller ikke vite, sier Eva Bødtker-Næss.

SEOGHØR.NO: Denne måneden er det ett år siden den norske artisten, forfatteren og illustratøren Odd Børretzen gikk bort. Han ble 85 år gammel.

I den nye biografien «Odd Børretzen – et langsomt liv», ført i pennen av Katrine Bjerke Mathisen, blir vi blant annet nærmere kjent med Børretzens strenge barndom, hans to ekteskap og årsaken til bruddene, skriver Dagbladet.

- Jeg vet ikke om Odd ville likt dette, men det får han jo heller ikke vite. Jeg synes det er helt greit at historien fortelles. Jeg har alltid vært mer åpen enn han noen gang var, forteller Eva Bødtker-Næss (73), som var den folkekjære artistens andre kone, til avisa.

Etter over 30 år som ektepar flyttet Børretzen ut fra Bødtker-Næss i 2005. Da var han 79 år og hun 65. Mens Eva nå sier at hun opplevde dette som absurd, fortalte han til mediene den gang at han gjorde det for hennes skyld.

Ifølge boka skal Børretzen ha slitt med sjalusi, og samtidig ha hatt vanskelig for å snakke om følelser.

- Det var stor aldersforskjell mellom oss. Da han i tillegg ble syk, ble jeg plutselig veldig ung og frisk i forhold til ham. Jeg var også alltid mer sosial og jeg synes vi levde litt for mye i tosomhet. Vi kom i noen store debatter om det, forteller Bødtker-Næss til Dagbladet.

Like før Børretzen døde ringte han ekskona for å ta farvel, og Eva sier at han ikke var redd for å dø.

LES OGSÅ: Hedda Kises eksmann sto frem som alkoholiker