Lise Finckenhagen:

Åpner seg om bortgangen

- Jeg sloss med alt jeg hadde.

SORG: For ett år siden mistet Lise Finckenhagen faren til sønnene sine. Foto: Terje Bendiksby / NTB
SORG: For ett år siden mistet Lise Finckenhagen faren til sønnene sine. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

11. juli i fjor opplevde kokkeprofilen Lise Finckenhagen (45) noe av det verste man kan tenke seg: Å miste noen man er glad i.

Det var under feiringen av hennes egen bursdag at beskjeden om eksmannens død kom. Ishockeyprofilen Espen Pettersen hadde omkommet i en MC-ulykke, bare 45 år gammel.

Finckenhagen var gift med Pettersen mellom 2008 og 2019. De har to sønner sammen.

I et intervju med VG forteller nå 45-åringen om den vanskelige sørgeprosessen etter bortgangen.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpner seg opp om sin kreftsyke søster i Tv2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

- Jeg sloss

- Morsinstinktet ble sverdet og skjoldet, og jeg sloss med alt jeg hadde da gutta mine skulle møte sorgen og hverdagen, forteller hun til avisen.

Fickenhagen er varsom i omtalen av eksmannens død, og forteller at det er flere hensyn å ta. Hun ønsker likevel å hylle menneskene som har støttet henne i den tøffe perioden.

Eksmannens tragiske død skjedde ikke lenge etter skilsmissen, og midt i pandemien. Hun erkjenner at det tok tid å finne tilbake til hverdagen.

TØFT: Det var vanskelig å komme inn i hverdagsrutinene for tobarnsmoren. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TØFT: Det var vanskelig å komme inn i hverdagsrutinene for tobarnsmoren. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Hvor skulle jeg som mor begynne? Jeg startet med å samle på det som er viktig, og skille ut det som ikke betyr noe, forteller hun til VG.

Finckenhagen har ikke besvart Se og Hørs henvendelser søndag.

Skilte seg

Som tidligere nevnt gikk Finckenhagen gjennom et samlivsbrudd innen den tragiske ulykken. Paret hadde vært sammen i over 19 år, men høsten 2019 tok altså ekteskapet slutt.

Det bekreftet Finckenhagen selv overfor Se og Hør.

- Det har vært en slitsom høst. Vi tok rett og slett et oppgjør og var ærlige med hverandre og oss selv. Vi har vært sammen lenge, fortalte tv-kokken den gang.

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjerna Kobe Bryants liv. Halvannet år etter står han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

I samlivsbruddet ble deres to sønner hovedfokuset.

- Det går bra med barna, og det er viktig for oss å skåne dem og vise hverandre respekt, fortsatte hun, og la til:

- Men et samlivsbrudd er alltid dritt. Det er et helvete og beintøft for alle involverte. Men det ligger ikke noe dramatisk bak, og vi er gode venner fremdeles.

LES OGSÅ: I sorg etter brudd og arveoppgjør

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer