Dødssyke Shabana har startet immunbehandlingen i Tyskland:

Åpner seg om behandlingen

Tøffe Shabana gir aldri opp. Nå er hun i gang med alternativ behandling. Og kjæresten har fått seng på hennes sykehusrom.

OPPDATERING: Shabana Rehban er på plass i Tyskland for livsviktig behandling. Video: Stig Justad Klipp: Jakob Geir Grimsmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sist uke kunne Se og Hør fortelle den gripende historien om hvordan vennskapet mellom dødssyke Shabana Rehman (45) og bonden og artisten Petter Simonsen (49), slo ut i kjærlighet tidligere i vår.

Dette midt i hennes livs tøffeste kamp - mot bukspyttkjertelkreften. Da legene på Ahus ga Shabana beskjed om at de ikke kunne hjelpe henne mer, valgte hun og familien å lete etter andre løsninger.

Cellegift

Nå er hun på plass i Sør-Tyskland på en kreftklinikk. Shabana har optimismens klang i stemmen.

- Det legene gjør nå, er spennende. De bruker lokal cellegift direkte på svulsten i 15 minutter. De tar også en slags dialyse hvor de skifter og renser blodet. Med det blir all cellegiften sugd ut - slik at den bare er i kroppen min dette nevnte kvarteret, forteller Shabana til Se og Hør.

Opplegget varer i ni uker, med tre ukers mellomrom mellom hver runde. Shabana kan parallelt med denne behandlingen, ta alternative immunterapier som styrker hennes indre systemer - alt i dialog med hennes personlige lege og krefteksperter i utlandet.

- Så får vi se hva som skjer videre, sier Shabana.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.