NÆRE VENNER: Komiker Bård Tufte Johansen og kona Beate Halkjelsvik ble kjent med kronprinsparet gjennom felles kristne venner, da de alle fire bodde på St. Hanshaugen i Oslo. Dette er fra en premiere på Latter i 2013. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
NÆRE VENNER: Komiker Bård Tufte Johansen og kona Beate Halkjelsvik ble kjent med kronprinsparet gjennom felles kristne venner, da de alle fire bodde på St. Hanshaugen i Oslo. Dette er fra en premiere på Latter i 2013. Foto: Tore Skaar / Se og HørVis mer

Åpner opp om vennskapet med kronprinsparet

- Alle er vel enige om at de gjør en ålreit jobb, sier komiker Bård Tufte Johansen.

SEOGHØR.NO: Komiker Bård Tufte Johansen (45) og kona Beate Halkjelsvik (47) ble gode venner med kronprins Haakon (40) og kronprinsesse Mette-Marit (40) da de bodde et steinkast unna hverandre på sjarmerende St. Hanshaugen i Oslo på begynnelsen av 2000-tallet.

Både Mette-Marit og Bård er personlig kristne, og ble introdusert for hverandre via felles kristne venner.

Siden vennskapet blomstret opp har Bård Tufte Johansen og kona vært en del av kronprinsparet innerste krets, og er naturlig nok alltid på gjestelisten når Haakon og Mette-Marit inviterer til fest.

ALLTID PÅ GJESTELISTEN: Bård og familien er selvskrevne gjester når kronprinsfamilien inviterer til fest. Her er de på vei til gudstjeneste i Slottsparken i anledning Mette-Marits 40-årsdag i fjor.  Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ALLTID PÅ GJESTELISTEN: Bård og familien er selvskrevne gjester når kronprinsfamilien inviterer til fest. Her er de på vei til gudstjeneste i Slottsparken i anledning Mette-Marits 40-årsdag i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Ekteparet har vært selskrevne gjester i kongelige bryllup, under de rojale barnedåpene og på bursdagsfestene på Skaugum. De to er også nære venner av prinsesse Märtha Louise (42) og ektemannen Ari Behn (41).

I et intervju med Dagbladet Magasinet åpner den populære komikeren opp om vennskapet med kronprinsparet, og forteller hvorfor han sjeldent snakker om det kongelige venneparet:

- Det også påvirker meg lite i hverdagen. Men jeg ser at det blir tatt fram. Jeg er ikke med dem i offisielle sammenhenger. Vi har vært venner i ti-tolv år. Vi bodde i nærheten av hverandre på St. Hanshaugen. Vi omgås. Det er ikke så mye å si om det.

På spørsmål om han synes de er morsomme svarer han:

- Ja, altså, de er bra folk. Alle er vel enige om at de gjør en ålreit jobb. Hovedgrunnen til at jeg ikke sier så mye om det, er at det ikke tar seg ut.

I forrige uke arrangerte kronprinsparet venners venne-fest på utestedet Kunstnernes hus, rett ved slottet, og Bård og kona var selvfølgelig på plass for å feste med fiffen.

Les mer om festen, og se eksklusive bilder, i Se og Hør Weekend som er i salg nå!

Bård og kona har barna Sunniva (16) og Zacharias (12), og de to skal ha blitt gode venner med de yngste medlemmene av kongefamilien.

LES OGSÅ: Bård Tufte Johansens datter debuterte som modell