Vanessa Rudjord:

Åpner opp om tapet av to av sine nærmeste

Blogger Vanessa Rudjord gjestet podcasten «Bra damer».

BESTEVENNINNER: Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord (t.h.) er bestevenninner, og sammen har de også laget en podcast der de forteller åpent om erfaringer fra livene sine. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BESTEVENNINNER: Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord (t.h.) er bestevenninner, og sammen har de også laget en podcast der de forteller åpent om erfaringer fra livene sine. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): Den tidligere Costume-redaktøren og bloggeren Vanessa Rudjord (41), gjestet forrige uke podcasten til Guri Solberg (41), «Bra damer».

Vanessa har også sin egen podcast sammen med bestevenninnen Synnøve Skarbø (47), under navnet «Synnøve og Vanessas podcast», som startet opp i april.

Under intervjuet med Guri letter den tidligere Costume-redaktøren blant annet på sløret om sorgen over tapet av to av sine nærmeste.

Saken fortsetter nedenfor.

Rakk ikke den siste avskjeden

I en av de tidligere episodene av «Synnøve og Vanessas podcast» fortalte Vanessa åpenhjertig om både farens bortgang og brorens sykdom.

I podcasten forklarte Vanessa at samtidig som faren lå for døden fikk broren hennes cellegift mot kreftsykdom.

Saken fortsetter nedenfor.

Ny podepisode i bio❤️#synnøveogvanessaspodcast

Et innlegg delt av Vanessa Rudjord STYLEBOOK (@vanessarudjord)

41-åringen fikk beskjed om at faren hadde et døgn igjen å leve og hun kjappet seg med å bestille billett til Stavanger for å ta et ordentlig farvel med faren. Desverre rakk hun ikke frem før faren gikk bort.

- En av brødrene mine hadde landet før meg, og tok taxi rett til sykehuset, men da han kom frem hadde pappa allerede dødd. Så da ringte han meg, som satt ved gaten på Gardermoen, for å gi meg beskjed om at pappa hadde gått bort. Jeg tror jeg satt en time på Gardermoen og hylgråt, sa Vanessa i podcasten i september.

Broren døde tre uker etter faren

Kun tre uker etter farens bortgang kom den tragiske nyheten om at broren til Vanessa også hadde gått bort. Det fortalte Synnøve i en episode av podcasten som hun spilte inn alene.

- Her sitter jeg alene, denne gangen er ikke Vanessa her, og det er det en grunn for. Broren til Vanessa, han døde i helga, og det er bare tre uker etter at faren deres døde. Vanessa gjennomgår den største krisa i sitt liv akkurat nå, fortalte Synnøve til lytterne.

En annerledes pod i dag.❤️Link i bio. #synnøveogvanessaspodcast

Et innlegg delt av Synnøve Skarbø (@synnoveskarbo)

Det er tydelig at det har vært og er en tøff tid for den tidligere Costume-redaktøren, og da Vanessa gjestet podcasten «Bra damer», snakket hun og Guri om sorgen etter faren og brorens bortgang.

- Klarer å kjenne på glede

På spørsmål fra Guri om hvordan Vanessa klarte å komme seg på beina igjen, svarer bloggeren at hun fortsatt ikke har det bra, og at noen dager er verre enn andre, men at det hjelper å komme seg ut.

- Jeg føler ikke det funker veldig bra ennå, det tar mye tid, men jeg klarer å kjenne på mye glede og. Jeg blir veldig påvirket av vær, og er veldig glad i våren, men jeg er redd for at det blir første gangen jeg ikke skal bli glad over at det blir vår, svarte hun Guri.

41-åringen legger ikke skjul på at hun håper at hun har fått sin dose med ulykke for nå.

Etter at faren og broren gikk bort mottok bloggeren mange støtteerklæringer og kondolanser fra både fremmede og kjære, og Vanessa har tidligere delt et bilde på sin Instagram-profil av et av de vakre brevene hun har fått.

Saken fortsetter nedenfor.

«Skilsmissemamma»

Bloggeren er mamma til to barn, datteren Luca (9), som hun har sammen med eksmannen Runar Vatne (42), og sønnen Harley som hun fikk i 2016 med sin nåværende kjæreste, Jonas Forsang Moksnes (37).

Saken fortsetter nedenfor.

Harley har begynt i Luca sin gamle barnehage💙

Et innlegg delt av Vanessa Rudjord STYLEBOOK (@vanessarudjord)

41-åringen driver sin egen blogg, og har tidligere fått mye oppmerksomhet for sitt åpenhjertige blogg-innlegg om barnefordeling.

Innlegget publiserte hun i 2015, med tittelen «Skilsmissemamma». På bloggen beskrev hun hvordan hun først kjempet for å få omsorgen for datteren da hun ble skilt, men at hun i dag er glad for at det endte med en delt ordning.

I 2015 fortalte Vanessa til Seoghør.no at hun etter all medieoppmerksomheten hadde mottatt mange rørende tilbakemeldinger.

Vanessa fortalte den gang at hun var livredd for reaksjonene og at tilbakemeldingene begynte å renne inn utover dagen.

- Jeg fikk mail fra fedre og mødre i samme situasjon, men også rørende mailer fra foreldre som hadde valgt å bli i dårlige forhold for de ikke kunne se for seg å dele barna.

LES OGSÅ: Synnøve Skarbø ble rammet av fødselsdepresjon