Åpner opp om sykdomssjokket

Karsten Warholm og kjæresten åpner opp om den til nå ukjente kreftdiagnosen som preget paret i oppladningen til London-VM i 2017.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling.

Paret har holdt sykdomshistorien skjult frem til nå, hvor de åpner opp om sjokket i et intervju med NRK i forbindelse med dokumentaren «Karsten og Leif».

I mars det samme året fikk Warholm beskjeden under en treningsøkt på Valle i Oslo. I meldingen fra kjæresten sto det: «Ej he kreft...».

- Jeg var helt ødelagt, og visste ikke hvordan jeg skulle håndtere det. Jeg ringte da jeg kom i bilen. Det er den jævligste telefonsamtalen jeg har hatt noen gang, sier Warholm til NRK.

Tøff behandling

Djupvik var bare 18 år gammel da hun fikk diagnosen lymfekreft, men jenta fra Ulsteinvik kjente på dette tidspunktet ingen symptomer.

Hun begynte umiddelbart på en tøff kreftbehandling, men heldigvis taklet 18-åringen behandlingen bra. Mens Djupvik kjempet kampen mot kreften, kjempet Warholm for å vinne sitt første VM-gull.

- Gladhistorie

Like før Warholm tok det historiske VM-gullet i London fikk Djupvik beskjeden om at hun var kreftfri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer