Åpner opp om sykdomssjokket

Karsten Warholm og kjæresten åpner opp om den til nå ukjente kreftdiagnosen som preget paret i oppladningen til London-VM i 2017.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling.

Paret har holdt sykdomshistorien skjult frem til nå, hvor de åpner opp om sjokket i et intervju med NRK i forbindelse med dokumentaren «Karsten og Leif».

I mars det samme året fikk Warholm beskjeden under en treningsøkt på Valle i Oslo. I meldingen fra kjæresten sto det: «Ej he kreft...».

- Jeg var helt ødelagt, og visste ikke hvordan jeg skulle håndtere det. Jeg ringte da jeg kom i bilen. Det er den jævligste telefonsamtalen jeg har hatt noen gang, sier Warholm til NRK.

Tøff behandling

Djupvik var bare 18 år gammel da hun fikk diagnosen lymfekreft, men jenta fra Ulsteinvik kjente på dette tidspunktet ingen symptomer.

I TYKT OG TYNT: Karsten Warholm og kjæresten Oda Djupvik sammen på Idrettsgallaen i fjor. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
I TYKT OG TYNT: Karsten Warholm og kjæresten Oda Djupvik sammen på Idrettsgallaen i fjor. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Hun begynte umiddelbart på en tøff kreftbehandling, men heldigvis taklet 18-åringen behandlingen bra. Mens Djupvik kjempet kampen mot kreften, kjempet Warholm for å vinne sitt første VM-gull.

- Gladhistorie

Like før Warholm tok det historiske VM-gullet i London fikk Djupvik beskjeden om at hun var kreftfri.

- Det er egentlig en utrolig gladhistorie. Jeg var ferdig med min siste behandling dagen jeg reiste til London. Da vi møttes etter at han vant, var det første gang vi møttes etter at jeg ble kreftfri. Begge hadde vunnet sin kamp, som vi hadde kjempet sammen, beskriver Djupvik i intervjuet med NRK.

- Det viktige var jo at du vant. Men det var ikke feil at jeg vant heller, svarer Warholm.

Karsten Warholm skal søndag gjøre et nytt forsøk på verdensrekorden på 400 meter hekk under ISTAF-stevnet i Berlin.

LES OGSÅ: Snakker ut om kreftdiagnosen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer