Chrissy Teigen:

Åpner opp om sønnens død

Modellen snakker for første gang om hva som skjedde da sønnen Jack døde under fødselen.

DYP SORG: Chrissy Teigen og John Legend ventet sitt tredje barn sammen, men i ett innlegg på instagram melder Teigen selv at de har mistet barnet. Vis mer

1. oktober delte stjerneparet Chrissy Teigen (34) og John Legend (41) den tragiske nyheten om at de hadde mistet sin sønn Jack.

I et ærlig innlegg på Instagram fortalte Teigen at hun i lang tid hadde blødninger fra morkaken, og at komplikasjonene hindret babyen i å overleve fødselen.

«Til vår Jack: jeg er så lei meg for at de første øyeblikkene i livet ditt ble møtt med så mange komplikasjoner at vi ikke kunne gi deg det du trengte for å overleve. Vi vil alltid elske deg», var blant det hun skrev.

I fare for å dø selv

Siden har hun vært borte fra sosiale medier, men i et blogginnlegg skriver hun nå om de skjebnesvangre dagene som ledet opp til det grusomme tapet.

«Etter noen netter på sykehuset, fortalte legen min meg akkurat det jeg visste ville komme - at det var på tide å ta farvel. Han ville ikke overleve dette, og hvis vi lot det gå lenger, så var det ikke sikkert at jeg ville det heller. Vi hadde prøvd pose på pose med blodoverføring, men hver eneste en gikk rett gjennom meg som om vi ikke hadde gjort noe i det hele tatt. Seint en natt ble jeg fortalt at det var på tide å gi slipp neste morgen», skriver hun.

BEKYMRET: Louise Angelica Riise blir bekymret i «Kjendismødre» når hun får blødninger flere uker etter fødselen. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Videre forteller Teigen at hun først gråt litt, så hulket hun til hun knapt kunne puste. Hun skriver også om bildet med oksygenmasken, som er publisert med tillatelse av medier over hele verden.

«Jeg ba mamma og John om å ta bilder, uansett hvor ukomfortabelt det var. Jeg forklarte til en veldig nølende John at jeg trengte dem, og at jeg IKKE ønsket å spørre om dette igjen. Han måtte bare gjøre det. Han hatet det, det kunne jeg se. Det ga ikke mening for ham på det tidspunktet», forklarer hun.

34-åringen sier at hun trengte bildene for å dokumentere historien for å dele videre. Hun skriver også at hun ikke bryr seg mot hvor mye andre hater bildene, og at de bare er ment for dem som trenger dem.

Vil legge asken i hagen

Teigen skriver at hun først etter flere timer klarte å slappe av, og at hun ville vente til siste sekund før hun måtte føde det hun visste ikke var et levedyktig barn.

På grunn av sønnens lille størrelse tok det ikke lange tida før han var ute.

«Mamma, John og jeg holdt ham og sa våre private farvel. Mamma gråt seg gjennom en thailandsk bønn. Jeg spurte sykepleieren om å vise meg hendene og føttene hans, og jeg kysset dem om og om igjen. Jeg aner ikke når jeg stoppet. Det kan ha vært ti minutter eller en time», skriver hun.

Teigen forteller at sønnen er kremert, og at asken hans vil bli lagt i jorda hvor de planter et tre ved sitt nye hjem.

Hun skriver imidlertid at hun ikke føler noe tomrom etter sønnen, men at hjertet hennes i stedet er fylt med kjærlighet for parets to barn, Luna Simone (4) og Miles Theodore (2).

Til tross for det forferdelige tapet, ser hun også lyspunkt i hverdagen, og tar seg selv i å le av morsomme Instagram-innlegg. Hun forklarer også at hun er utrolig takknemlig for alle som har tatt seg tid til å kondolere, sende blomster og å dele sine historier.

Takket for støtten

Det samme gjorde også ektemannen for litt siden. Under Billboard Music Awards for knappe to uker siden opptrådte han med en låt han hadde skrevet som en kjærlighetserklæring til kona.

I et lengre Instagram-innlegg takket han fans og følgere for all støtte de hadde fått.

«Vi føler og setter pris på kjærligheten og støtten mer enn dere aner. Mer enn noe, så har vi hørt historier om så mange andre familier som har kjent på denne smerten, som ofte har lidd i stillhet. Det er en klubb ingen vil være en del av, men det er en trøst å vite at vi ikke er alene», sto det blant annet.

FØDSEL: Realitydeltaker Synøve Rex lot filmkameraet bli med inn da hun skulle føde datteren sin. Video: Dplay/ Rød Løper Vis mer

Teigen oppdaterte følgerne sine hyppig om graviditeten, som paret avslørte i Legends seineste musikkvideo. Bare dager før paret mistet sønnen sin fortalte 34-åringen følgerne sine at hun var innlagt på sykehus grunnet blødninger fra morkaken.

- Jeg er halvveis gjennom graviditeten og jeg har blødd i snart en måned. Vi snakker altså om mer enn når man bare har menstruasjon. Og ikke som når du bare blør, for det vet jeg er helt normalt. Det var en god del, fortalte hun da.

Videre sammenlignet Teigen blødningene som at vannkranen bare hadde blitt stående på, og at det på søndag til slutt nådde et punkt der hun aldri stoppet å blø.

Til slutt mistet stjerneparet altså sin kjære Jack.

LES OGSÅ: Jørgine blødde nesten ihjel under fødselen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer