Kara Bosworth:

Åpner opp om sønnens død

Realityprofilen snakker ut om det uvirkelige tapet av den nyfødte sønnen.

I SORG: Kara Keough og ektemannen Kyle Bosworth åpner seg opp om det hjerteskjærende tapet av den nyfødte sønnen. Her er de avbildet med datteren Decker. Foto: Instagram / Kara Bosworth Keough
I SORG: Kara Keough og ektemannen Kyle Bosworth åpner seg opp om det hjerteskjærende tapet av den nyfødte sønnen. Her er de avbildet med datteren Decker. Foto: Instagram / Kara Bosworth Keough Vis mer
Publisert

For en drøy måned siden kom den hjerteskjærende nyheten om at den amerikanske realityprofilen Kara Bosworth Keough (32) hadde mistet sønnen sin - bare kort tid etter fødselen.

Keough, som har gjort seg bemerket i «Real Housewives of Orange County» som datteren til Jeana Keough (64), har siden den gang delt en rekke innlegg på sin egen Instagram-konto, der hun åpenhjertig har fortalt om opp- og nedturene i sørgeperioden.

«Den 6. april ble sønnen vår McCoy Casey Bosworth født klokken 03:10. Med en vekt på litt over fem kilo, fordelt på 53 centimeter, overrasket McCoy oss alle sammen med sin størrelse og styrke (og helhetlige perfeksjon). Underveis i fødselen fikk han skulderdystoci (fastlåst skulder, journ.anm.) og en komprimert navlestreng», skrev hun da nyheten først ble kjent.

Se dette innlegget på Instagram

Welcome home, baby boy 💙

Et innlegg delt av Kara Bosworth (@karakeoughboz)

Nå har hun imidlertid stilt opp i et intervju for første gang siden sønnens død, der hun forteller om de skjebnesvangre hendelsene som førte til det utenkelige tapet.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Satt fast

Sønnen, som fikk navnet McCoy Bosworth, ble født 6. april i år. Han er dermed født midt i pandemien store deler av verden befinner seg i, og mange fødende kvinner får av den grunn ikke ha sine partnere på fødestuen.

32-åringen og ektemannen Kyle Bosworth (33) forteller til Good Morning America at hun derfor opprinnelig hadde planer om å føde hjemme.

Så fort fødselen var igang skal hun derimot raskt ha merket at noe var galt, og skjønte fort at babyens skuldre satt fast.

Med hjelp fra en doula (en fødselsledsager journ.anm.) og to jordmødre fikk de babyen ut. Sønnens hjerteslag uteble, og de ble dermed hastet til sykehus med ambulanse. 45 minutter senere kom pulsen tilbake.

- Det virket som en evighet. Men han kom tilbake for å kjempe, for å se om han kunne leve, og det var et mirakel, forteller 32-åringen i intervjuet.

DØDSFALL: Kristin Cavallari, kjent fra «Laguna Beach» og «The Hills», mistet broren sin i 2015. Det har hun tidligere latt være å uttale seg om, men nå åpner hun opp om den tunge tiden. Video: TV 2 Sumo, Viafree Vis mer

Ingen baby som bevis

Som følge av tre kvarter uten hjerteslag og oksygen til hjernen hadde imidlertid den nyfødte sønnen pådratt seg en alvorlig hjerneskade. Etter 72 timer koblet til en ventilator på intensivavdelingen hadde sønnen fremdeles ikke blitt bedre. Kort tid senere døde han.

- Vi er glade for at vi fikk møte ham og fikk lære han å kjenne. Vi fikk noen milepæler vi ikke trodde vi skulle få. Vi fikk skifte bleie. Jeg fikk bli tisset på, noe som er en sønn-mamma-ting jeg ikke trodde jeg skulle få oppleve. Vi fikk holde ham, og vi fikk kjenne varmen fra kroppen hans, sier hun.

Videre forteller den sørgende moren om den vanskelige delen av sorgprosessen hun for øyeblikket går gjennom, der kroppen fremdeles oppfører seg som den nylig har født, uten at hun har en baby som bevis.

- Jeg har fortsatt smerte av melk som kommer ut. Jeg må binde opp brystene mine for å stoppe melkeproduksjonen. Jeg blør fortsatt. Alle skjemmende og ubehagelige tingene ved å føde en baby - uten premien.

Sønnens organer ble donert til andre trengende. Blant annet tilhører nå hjerteklaffene andre syke barn, og morsmelken er blitt gitt til en mor med en nyfødt på intensivavdelingen.

NYFØDT: Realitystjernen Kim Kardashian ble mor for tredje gang. Her er Se og Hørs reporter, Kjersti Flaa, utenfor sykehuset Cedars-Sinai i Los Angeles, der Kim og Kanyes datter ble født. Vis mer

Fra tidligere har Kara datteren Decker Kate Bosworth (4) sammen med ektemannen Kyle, som er en tidligere amerikansk fotballspiller i NFL (høyeste nivå av amerikansk fotball i verden journ.anm.).

LES OGSÅ: Mistet sønnen (3) i drukningsulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer