Lise Finckenhagen:

Åpner opp om skilsmissen

- Tøft for alle involverte.

NYSKILT: Tidligere i år ble det kjent at tv-kokk Lise Finckenhagen og ektemannen hadde skilt lag. Nå letter hun på sløret om bruddet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NYSKILT: Tidligere i år ble det kjent at tv-kokk Lise Finckenhagen og ektemannen hadde skilt lag. Nå letter hun på sløret om bruddet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I starten av februar kunne Se og Hør avsløre at tv-kokken Lise Finckenhagen (43) og ektemannen Espen Pettersen (44) hadde skilt lag. Da hadde paret holdt sammen i over 19 år, men i fjor høst tok ekteskapet slutt.

- Det har vært en slitsom høst. Vi tok rett og slett et oppgjør og var ærlige med hverandre og oss selv. Vi har vært sammen lenge, sa Finckenhagen til Se og Hør den gang.

Eksparet har to sønner sammen, og da bruddet ble kjent fortalte 43-åringen at fokuset gjennom bruddet har vært deres felles barn.

Nå letter tv-kokken på sløret om skilsmissen i et nytt intervju med KK, og der legger hun ikke skjul på at samlivsbruddet har vært tøft.

- Den nyheten kom i forbindelse med at jeg deltok i «71 grader nord». Det er ikke så mye mer å si enn at samlivsbrudd er tøft for alle involverte, men at vi tross alt har det ganske greit, sier Finckenhagen i intervjuet.

REALITY: Finckenhagen deltok i årets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Her med meddeltaker Erik Follestad på premierefesten. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
REALITY: Finckenhagen deltok i årets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Her med meddeltaker Erik Follestad på premierefesten. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Gode venner

43-åringen sier videre at hun og Pettersen fortsatt er gode venner.

- Ofte tenker vi på alt det vi ikke fikk til. Nederlaget ved et brudd. En del av meg får lyst til å snu litt på det. Nei, så klarte vi ikke å være sammen livet ut. Men hva med å klappe seg litt på skuldra for det vi faktisk klarte? Vi var gode lenge. Vi har to kjempefine gutter sammen, og vi er fortsatt venner og samarbeider bra, det er jo noe å være stolt av det også, sier Finckenhagen til KK.

GENTLEMAN: Melina Johnsen fikk øynene opp for en av de andre deltakerne under 71 grader nord kjendis. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Da skilsmissen ble kjent i starten av februar, sa hun til Se og Hør at bruddet var beintøft, men at det gikk bra med barna.

- Det er viktig for oss å skåne dem og vise hverandre respekt, sa hun den gang, og la til:

- Men et samlivsbrudd er alltid dritt. Det er et helvete og beintøft for alle involverte. Men det ligger ikke noe dramatisk bak, og vi er gode venner fremdeles.

Fridde på tv

Eksparet forlovet seg i 2008, etter å ha vært sammen i over sju år. Frieriet fant sted på direktesendt TV, nærmere bestemt på NRKs «Frokost-tv».

- Kjære Espen, vil du gifte deg med meg, sa Finckenhagen midt under sending den gang.

På spørsmål om hun hadde planer om å gifte seg snart, svarte hun den gang at hun faktisk hadde vært forlovet med kjæresten for flere år siden, men at de aldri hadde satt noen bryllupsdato.

- Vi kjøpte ringer da vi hadde vært sammen i ett år, og var enige om at vi skulle gifte oss, men det var liksom ikke noe skikkelig frieri. Og så har det ikke blitt noe av dette bryllupet etterpå, plutselig skulle vi ha barn og vente til han var blitt større, og så kom det et barn til. Det har rett og slett kokt litt bort, sa hun da.

DOBBEL-EXIT: To deltakere måtte forlate «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» under torsdagens episode. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

LES OGSÅ: Brudd for kjendisdatteren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer