Anders Baasmo Christiansen:

Åpner opp om pappalivet

Anders Baasmo Christiansen forteller om den enorme kjærligheten mellom ham og sønnen.

BLE FORELDRE: Anders Baasmo Christiansen og Marie Blokhus fikk en sønn sammen for to og et halvt år siden. Nå letter førstnevnte på sløret om pappalivet og kjærligheten fra sønnen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BLE FORELDRE: Anders Baasmo Christiansen og Marie Blokhus fikk en sønn sammen for to og et halvt år siden. Nå letter førstnevnte på sløret om pappalivet og kjærligheten fra sønnen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Anders Baasmo Christiansen (44) regnes som en av landets beste skuespillere. Han fikk sitt store gjennombrudd i «Buddy» for 17 år siden, en film han også vant Amandaprisen for.

I ettertid har han hentet hjem både den nevnte prisen, Heddaprisen og Gullruten. Med andre ord har han gjort seg godt bemerket på både skjermen og scenen, men også privat har han hatt suksess.

I november for fire år siden kunne Se og Hør avsløre at Baasmo og skuespillerkollega Marie Blokhus (37) hadde falt for hverandre under innspillingen av «Børning 2».

Anders Baasmo Christiansen intervjues om drømmen om en filmrolle i Hollywood, og kan fortelle at han har takket nei til flere tilbud. Vis mer

Selv om duoen var svært hemmelighetsfulle rundt romansen, kunne flere avsløre overfor Se og Hør at det var varme følelser mellom dem.

Under premieren av filmen «Oskars Amerika» i april året etter, skjulte de ikke lenger følelsene for hverandre og ankom den røde løperen arm i arm.

I desember 2017 kunne paret røpe den gledelige nyheten om at de ventet sitt første barn sammen, og i januar 2018 ble det avslørt at de hadde fått en liten sønn.

MØTTES PÅ JOBB: Anders og Marie møttes på filmsettet. I 2018 fikk de sitt første barn sammen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MØTTES PÅ JOBB: Anders og Marie møttes på filmsettet. I 2018 fikk de sitt første barn sammen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Kort tid senere avslørte den nybakte pappaen at han stortrives i sin nye rolle og at pappalivet er noe han vil anbefale til andre.

I et nytt intervju med Dagbladet Magasinet forteller Baasmo at alle vil bli elsket, og at ingenting overgår kjærligheten han får fra sin to og et halvt år gamle sønn.

- Alle vil bli elsket

Til Magasinet forteller skuespilleren at han har følgende sitat av Hjalmar Söderberg hengende på kjøleskapet hjemme:

«Man vil bli elsket, i mangel av det beundret, i mangel av det fryktet, i mangel av det avskydd og foraktet. Sjelen frykter for tomrommet. Den vil ha kontakt for enhver pris».

Skuespilleren har slitt med å tro på at han kan være på nivå en, nemlig å bli elsket.

- Alle vil bli elsket, de som ikke blir det vil imponere med sine talenter. De som ikke klarer det, havner på nivå tre og gjør seg fryktet som bøller og mafia. På aller laveste nivå har du de patetiske, avskydd og foraktet, som for eksempel 22. juli-terroristen, forteller han, og fortsetter:

- Jeg har kanskje surret litt rundt på nivå to. Men når jeg kommer inn døra hjemme nå, og guttungen kommer jublende mot meg og roper «pappa», da må jeg innse at jeg endelig er på nivå én. Det finnes ikke større kjærlighet enn det. Jeg kan ikke klare å komme på noe mer meningsfylt enn å være far.

FØDSEL: Realitydeltaker Synøve Rex lot filmkameraet bli med inn da hun skulle føde datteren sin. Video: Dplay/ Rød Løper Vis mer

- Livets mirakel

Som nevnt har Baasmo åpnet opp om papparollen i tidligere intervjuer. Blant annet i et intervju med «P3morgen» fortalte han at han var nervøs i forkant av fødselen.

- Det er en vanvittig prosess å være gjennom. Man er nervøs for om man er forberedt og «klar nok» til å være foreldre, og så lærer man mens man går, og så er det veldig fint, altså, sa han.

Overfor KK har han tidligere fortalt at det å få barn er livets mirakel.

Intervju med Anders Baasmo Christiansen om den nye filmen "Staying Alive" og hvordan det er å spille utro. Vis mer

LES OGSÅ: Viser endelig frem babymagen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer