<strong>NYTT INTERVJU:</strong> I sjeldent intervju åpner prinsesse Eugenie og prinsesse Beatrice opp om livet i en av verdens mest offentlige familier. Foto: NTB Scanpix
NYTT INTERVJU: I sjeldent intervju åpner prinsesse Eugenie og prinsesse Beatrice opp om livet i en av verdens mest offentlige familier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsesse Beatrice og prinsesse Eugenie:

Åpner opp om livet som moderne prinsesser: - Vi er ekte

I et sjeldent intervju letter prinsesse Beatrice og prinsesse Eugenie på sløret om livet som medlemmer av verdens mest offentlige familie.

Publisert

2018 er trolig et år som er i overkant hektisk for den britiske kongefamilien. Med to royale bryllup, har samtlige nok å henge fingrene i.

I mai fikk prins Harry (33) sin hertuginne Meghan (36), og i oktober skal prinsesse Eugenie (28) gifte seg med sin Jack Brooksbank i Windsor.

Til tross for at familien er en av verdens mest omtalte, skjer det heller sjelden at medlemmer av den britiske kongefamilien stiller opp til intervju.

I anledning det kommende bryllupet, har derimot Eugenie og hennes eldre søster prinsesse Beatrice (29) nå latt seg intervjue av motemagasinet Vogue.

Kombinerer privatliv og karriere

De to søstrene, barnebarna til dronning Elizabeth (92) og døtrene til Sarah Ferguson (58) og prins Andrew (58), har så godt som vokst opp i rampelyset, men har derimot vernet godt om privatlivet sitt. Likevel innrømmer de overfor magasinet at det nå føles riktig å stille til intervju, som i sin helhet kommer i september-utgaven av britiske Vogue.

De to prinsessene legger ikke skjul på at de lever uvanlige liv, hvor ulike roller skal fungere sammen til enhver tid.

- Vi er de første: vi er unge kvinner som prøver å bygge karrierer og ha personlige liv, men vi er også prinsesser og gjør alt i det offentlige, sier Beatrice.

Når prinsesse Eugenie den 12. oktober følger i sin fetters fotspor og gifter seg i Windsor Castle, må hun føre sin bestemors holdninger videre. Dette ser det imidlertid ut til at prinsessen har full kontroll på.

- Jeg er ikke stresset i det hele tatt. Det er veldig nervepirrende for du vil jo at alt skal være perfekt, men så innser du at du skal være med den du elsker for resten av livet, og da spiller ikke noe annet noen rolle, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

Ny på sosiale medier

Den 28 år gamle prinsessen har tatt et drastisk valg sammen med sin kommende ektemann, og skal ifølge henne selv leve et liv totalt uten plastikk. Dette er også noe som vil være viktig i bryllupet.

- Hele huset mitt er anit-plast nå, og Jack og jeg vil at bryllupet vårt skal være sånn også.

Med hele verdens øyne rettet mot kongefamilien til enhver tid, innrømmer de to søstrene at de ved enkelte anledninger synes det er svært overveldende, spesielt når det gjelder sosiale medier. Eugenie avslørte i mars at hun har sin egen Instagram-profil, men prinsessen forklarer at hun ikke er blitt helt komfortabel med å dele bilder enda.

- Det er så lett å bli usikker selv om du har det perfekte bildet, men det er viktig at det er ekte. For vi er ekte, forklarer Eugenie til magasinet.

<strong>GIFTER SEG:</strong> Prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank gifter seg senere i høst. Foto: NTB Scanpix
GIFTER SEG: Prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank gifter seg senere i høst. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kranglet om sko

De to prinsessene lever et uvanlig liv, og håndterer det hele med hjelp fra hverandre. Eugenie og Beatrice står hverandre svært nære, men innrømmer at de i likhet med søsken flest, krangler over de rareste ting.

- En av de største kranglene vi noensinne har hatt var om et par Converse, sier Beatrice lattermildt.

- Vi har samme skostørrelse og vi hadde identiske par. Ett av parene var derimot utslitt, og en av søstrene byttet, legger hun til.

<strong>TETT BÅND:</strong> Beatrice og Eugenie er både søstre og gode venner. Her sammen i Miami i desember. Foto: NTB Scanpix
TETT BÅND: Beatrice og Eugenie er både søstre og gode venner. Her sammen i Miami i desember. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sykdom

Selv om prinsesse Eugenie innrømmer ovenfor at hun jobber med å finne sin plass i sosiale medier, har hun tidligere i sommer delt et åpenhjertig innlegg med sine 282 tusen følgere, om sykdommen hun slet med som barn.

Bilder fra fest der Cara Delevingne festet med prinsesse Eugenie i London. Video licensed from Splash News Vis mer

I anledning den internasjonale dagen for Skoliose, delte 28-åringen for første gang røntgenbildet av sin egen rygg.

- I dag er den internasjonale dagen for Skoliose, og jeg er veldig stolt over å dele mine røntgenbilder for første gang. Jeg vil også hylle det fantastiske personalet ved The Royal National Orthopaedic Hospital, som jobber kontinuerlig for å redde liv og gjøre folk bedre, skrev hun blant annet.

Ifølge Express var Eugenie rammet av Skoliose, før hun fikk det rettet opp ved å sette inn metallstenger i ryggen.

I tillegg til bilder av sin egen rygg, har prinsessen også besøkt andre pasienter med samme sykdom - noe hun hylles for i kommentarfeltet.

Ved en rekke anledninger har hun åpnet opp om den vanskelige tida.

- Jeg hadde enorme smerter, men ville hatt pukkelrygg hvis det ikke var for operasjonen. Jeg har fortsatt arr på ryggen, har prinsessen tidligere uttalt ifølge The Telegraph.

I en alder av 12 år måtte Eugenie gjennomgå operasjon for å få rettet opp ryggen. I etterkant har hun takket storesøsteren prinsesse Beatrice (29) for støtten etter at hun fikk diagnosen. Det gjorde hun under en tale på WE Day tidligere i år.

- Det kunne ha påvirket livet mitt og stoppet meg fra å gjøre ting jeg elsker. Du oppfordret meg til å ikke bli motløs, til å ikke gi opp, og til å leve fryktløst, sa hun blant annet ifølge Express.

Videre hyllet hun søsteren for å alltid være der, uansett hva.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller at det er viktige at kongelige deler erfaringer fra livet.

- Kongelige er forbilder for mange, og derfor er deres åpenhet rundt for eksempel sykdom svært viktig. De er rett og slett med på å fjerne tabuer, sier hun.

LES OGSÅ:

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer