Amanda Knox:

Åpner opp om livet etter «sexdrap»-marerittet

Det brutale «sexdrapet» rystet en hel verden.

MASSIV SAK: Amanda Knox ble verdenskjent i 2007. Den da 21 år gamle kvinnen reiste til Italia for å utvide horisonten. I stedet utviklet friåret seg til et mareritt. Foto: NTB Scanpix
MASSIV SAK: Amanda Knox ble verdenskjent i 2007. Den da 21 år gamle kvinnen reiste til Italia for å utvide horisonten. I stedet utviklet friåret seg til et mareritt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): 1. november 2007 markerer starten på det som seinere skulle bli en av 2000-tallets mest omtalte drapssaker.

Bare 21 år gammel ble den britiske studenten Meredith Kercher funnet drept i den italienske byen Perugia.

De brutale detaljene rundt drapet skulle raskt komme verdenspressen i hende. Derfra tok det ikke lang tid før saken var på «alles» lepper.

Da Kercher ble funnet død på sitt eget soveromsgulv, var hun halvnaken og strupen var skåret over. I tillegg kunne rettsmedisinere konstatere at hun var blitt knivstukket i alt 47 ganger. Aktoratet mente først at hun var utsatt for et satanisk og seksuelt ritual.

Den da 20 år gamle Amanda Knox (30) studerte lingvistikk ved universitetet i Washington. I 2007 valgte hun å ta seg et friår. Ferden gikk til byen Peruga i Italia, der målet var å lære mer om språket og kulturen.

Så langt kom hun aldri.

- Morderen med babyansiktet

Tilfeldighetene ville ha det til at Knox leide et soverom i samme hus som Kercher hadde flyttet inn i, kun ti dager tidligere . De var begge utvekslingsstudenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer