Christine Koht:

Åpner opp om kreften

- Nå er jeg liv og død-redd.

KREFTSYK: I et nytt intervju forteller Christine Koht åpenhjertig om kreftsykdommen. Foto: NTB Scanpix
KREFTSYK: I et nytt intervju forteller Christine Koht åpenhjertig om kreftsykdommen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av januar kom sjokkbeskjeden om at komiker Christine Koht (51) hadde avlyst alle forestillingene sine og at hun var til intensiv behandling mot kreft med spredning.

I et nytt intervju med Aftenposten forteller Koht blant annet åpenhjertig om da hun mottok kreftdiagnosen.

Avisa skriver at legene har funnet flere ondartede svulster på ulike steder i 51-åringens kropp og at de er resultat av en sjelden føflekkreft som ikke sitter på føflekkene utenpå kroppen, men på slimhinnene.

Saken fortsetter nedenfor.

- Redd

Det startet med at komikeren fikk en følelse av at noe ikke var som det skulle og oppsøkte lege. Kreften startet i underlivet der hun fikk fjernet en godartet svulst. Bare noen uker seinere ble det oppdaget kreft med spredning, to svulster i mandlene og en i svelget.

Til Aftenposten forteller Koht at det ikke tok mer enn en uke før legen ringte og ba henne komme inn. Der fikk hun sjokkbeskjeden.

Nå kjemper hun sitt livs kamp.

Den tapre komikeren innrømmer at hun er redd.

- Husker du hva du sa i bryllupet vårt, Pernille? sier hun til kona Pernille Rygg (55).

- Du sa at jeg var den modigste du kjente, men også den reddeste. Akkurat nå er jeg ikke modig. Nå er jeg redd. Nå er jeg liv og død-redd, fortsetter hun.

Overfor avisa forteller 51-åringen at menneskene rundt henne, også mora Kirsten Koht, er positive og tror at det vil gå bra.

- Det er bare jeg som ikke er så sikker, innrømmer hun.

Saken fortsetter nedenfor.

EPISODE ELLEVE: Sigurd Storm pynter gangen og viser hvordan man lager sine egne puter med glansbilder. Christine Koht kommer på besøk og forteller om barndommens jul og tradisjoner. Regi, foto og klipp: Endre Vellene Prosjektleder, grafikk og b-foto: Håkon Eikesdal B-foto: Per Ervland, Lise Rafaelsen, Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Intensiv behandling

Kohts manager, Knut Müller-Nilssen, fortalte til Dagbladet i januar at komikerens sykdomssituasjon er uavklart.

- Det framgår ganske tydelig i pressemeldingen at dette er alvorlig. Vi ønsker på nåværende tidspunkt ikke å gå ut med ytterligere detaljer, men dette er så klart både følsomt og vanskelig. Vi kommer heller tilbake med mer informasjon når vi vet noe mer, akkurat nå er situasjonen ganske uavklart, fortalte Müller-Nilssen.

I en pressemelding fra Stand Up Norge het det at Koht er til intensiv behandling for kreften.

«Christine Koht takker for all støtte og alle gode tanker som blir sendt til henne og hennes nærmeste. Vi ber samtidig om fred og ro i forbindelse med dette, slik at Christine kan konsentrere seg om å bli bedre».

- Alle våre tanker går til Christine og de rundt henne. Vi håper og ber om at dette fantastiske fyrverkeriet av et menneske blir frisk og kommer tilbake til oss, og scenen, sa produsent Elina Krantz i Stand Up Norge til VG.

LES OGSÅ: - Noe er veldig galt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer