Tone Damli:

Åpner opp om gravid-sjokket

Tone Damli forteller om dagen hun fant ut at hun skulle bli mamma.

BLE GRAVID ETTER ET HALVÅR SOM KJÆRESTER: Artist Tone Damli husker godt dagen hun fant ut at hun var gravid, og beskriver det som en kjemperar følelse. Her på ELLEs sommerfest i 2016. Foto: Andreas Fadum
BLE GRAVID ETTER ET HALVÅR SOM KJÆRESTER: Artist Tone Damli husker godt dagen hun fant ut at hun var gravid, og beskriver det som en kjemperar følelse. Her på ELLEs sommerfest i 2016. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

Artist Tone Damli (30) og samboeren Markus Foss (35) ble offisielt kjærester i 2013. Allerede i april året etter kom datteren Billie (4) til verden, bare et knapt halvår etter at paret viste seg offentlig sammen for første gang - på Se og Hørs kjendisgalla i 2013.

Sangfuglen har tidligere snakket varmt om mammatilværelsen og datteren Billie, og har også vært åpen om at hun ønsker seg flere barn.

GLEDESRUS: Tone Damli og samboer Markus Foss var lykkelige over å bli gravide med sitt første barn, datteren Billie. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
GLEDESRUS: Tone Damli og samboer Markus Foss var lykkelige over å bli gravide med sitt første barn, datteren Billie. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Nylig gjestet 30-åringen podkasten «Smelt på tjukka» med Sandra Lyng (31) som programleder, og der fortalte hun blant annet om dagen hun fant ut at hun var gravid for første gang.

Tone forteller i podkasten at hun husker dagen som om det var i går.

Tok fire timer

- Markus var på jobb, og jeg tok graviditetstesten på morgenen og jeg var ikke klar for å bli gravid, men så var jeg jo det, da.

Videre forteller 30-åringen at hun prøvde å få tak i samboeren for å dele nyheten, men at hun ikke lyktes fordi jobben hans hadde byttet mobiloperatør samme dag.

Dermed bestemte Tone seg for å kjøre opp til jobben hans for å fortelle Markus at han skulle bli pappa. Men da hun kom dit var han ikke der.

- Jeg holdt på å sprekke av å fortelle nyheten, og jeg fant ham ikke før fire timer senere. Han hadde fartet rundt i byen og når jeg møtte ham var jeg nesten på gråten fordi jeg døde etter å fortelle han det, forteller 30-åringen til Sandra Lyng i podkasten.

Tone forklarer at sjokket over å være gravid fort gikk over i gledesrus for paret, men at det likevel var «en kjemperar følelse».

Det har ikke lykkes Se og Hør å komme i kontakt med Tone Damli.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Føltes riktig

Artisten legger ikke skjul på at hun tror flere var sjokkerte over babynyheten, siden hun og Markus bare hadde vært et par i et drøyt halvår.

- Det var nesten sånn at jeg måtte skynde meg for å introdusere ham for folk, men jeg visste jo også at når jeg og Markus ble kjærester så føltes det riktig, og reaksjonene var fine, forteller hun i podkasten.

Artisten innrømmer i podkasten at hun gruet seg til å dele nyheten med manager David Eriksen (51), men at han heldigvis ble veldig glad på hennes vegne.

Selv om hun var gravid, hadde ikke Tone en mindre travel timeplan. Hun stilte blant annet som dommer i TV 2-programmet «Idol», også da hun var høygravid.

Artisten og tv-profilen forteller at hun da satt med støttestrømper og «rumpa godt plassert på en Tempur-pute» under sendingene.

Babynyheten ble bekreftet i en pressemelding fra Tones manager David Eriksen i november 2013.

- Tone Damli er gravid, og hvis alt går som det skal, blir hun og Markus foreldre på vårparten 2014. Vi håper på forståelse fra pressen om at Tone og Markus ønsker å bruke tiden fremover på å glede seg over det som er i vente, og at de ikke ønsker å uttale seg noe mer utover dette, sa manager David Eriksen i pressemeldingen.

Se dette innlegget på Instagram

Lille Billie.

Et innlegg delt av Tone Damli (@iamtonedamli)

Trodde Billie var en gutt

Markus og Tone døpte datteren Billie i Ullern kirke høsten 2014, og da Tone gjestet «P3 morgen» på NRK noen uker senere avslørte hun til lytterne at dåpen ikke gikk helt som planlagt.

Presten gjorde nemlig en aldri så liten bommert under seremonien.

I radioprogrammet innrømmet programleder Ronny Brede Aase (32) at han ble usikker på barnets kjønn da han hørte navnet «Billie» første gang.

KLAR TIL Å DØPES: Tone og Markus tok med datteren Billie inn en sidegang da de ankom Ullern kirke i oktober 2014. Foto: Geir Skog
KLAR TIL Å DØPES: Tone og Markus tok med datteren Billie inn en sidegang da de ankom Ullern kirke i oktober 2014. Foto: Geir Skog Vis mer

- Ja, det var presten også forrige søndag, for å si det sånn, svarte Tone lattermildt.

- Han tok feil, og spurte: «Hva skal han hete». Men han ringte meg i ettertid og beklaget seg, og mente selv det var slett forarbeid, fortalte hun den gang til latter fra studio.

Tone fortalte videre at hun skjønner at «Billie» er et navn det går an å ta feil av.

- Men jeg kler henne opp i litt rosa, sånn at det ikke skal være tvil om at hun er jente.

Når det gjelder navnevalget fortalte artisten at det ikke stammer fra noe spesielt sted, men at faren hennes synes navnet var ok fordi Billie Holiday er en av hans favoritter.

Storesøsteren Tale var derimot ikke like begeistret over navnevalget.

- Er du sikker på at hun skal hete Billie? spurte hun meg. Hun liker litt mer vanlige navn, forklarte Tone.

LES OGSÅ: - Billie vil ha en lillebror eller lillesøster

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer