Øyvind Fjeldheim:

Åpner opp om forholdet til 20 år yngre kjæreste

Et år etter han fikk ja fra sin utkårede, skulle duoen etter planen gifte seg i september. Nå kan det hende at de må utsette bryllupet.

FORLOVET: Tidligere programleder Øyvind Fjeldheim gikk ned på kne og fridde til Reidun Hetland i fjor. Etter planen skal de gifte seg i september, men coronaviruset kan sette kjepper i hjula for bryllupet. Foto: Privat
FORLOVET: Tidligere programleder Øyvind Fjeldheim gikk ned på kne og fridde til Reidun Hetland i fjor. Etter planen skal de gifte seg i september, men coronaviruset kan sette kjepper i hjula for bryllupet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter planen skulle den tidligere TV 2-programlederen Øyvind Fjeldheim (50) gifte seg med sin 20 år yngre Reidun Hetland (29) i begynnelsen av september.

Nå kan det hende at paret må utsette bryllupet i Haugesund grunnet coronaviruset.

Det var VG som først omtalte saken.

- Vi blir 120 gjester fra både inn-og-utland, men usikker på om vi må utsette det grunnet coronaviruset. Da flytter vi bryllupet antakelig til samme helg neste år, sier Fjeldheim til Se og Hør, og legger til at de bestemmer seg i slutten av mai.

STORT BRYLLUP: Øyvind Fjeldheim forteller at han og forloveden har invitert totalt 120 gjester til bryllupet som skal finne sted i Haugesund. Foto: Privat
STORT BRYLLUP: Øyvind Fjeldheim forteller at han og forloveden har invitert totalt 120 gjester til bryllupet som skal finne sted i Haugesund. Foto: Privat Vis mer

Møttes ved en tilfeldighet

Overfor Se og Hør forteller den tidligere TV 2-profilen at duoen møttes for første gang i 2016, samme dagen som han overtok leiligheten sin i Haugesund.

- Jeg hadde bodd i USA noen år, og hadde samlet den samme vennegjengen til julebord. En kamerat introduserte oss tilfeldig samme kveld. Det tok imidlertid noen måneder før vi ble et par, forteller han.

MØTTES PÅ JULEBORD: Overfor Se og Hør forteller den tidligere programlederen at han møtte sin utkårde ved en tilfeldighet. Foto: Privat
MØTTES PÅ JULEBORD: Overfor Se og Hør forteller den tidligere programlederen at han møtte sin utkårde ved en tilfeldighet. Foto: Privat Vis mer

- Hva var det du falt for ved Reidun?

- Det var selvfølgelig sammensatt, men engasjementet var veldig sjarmerende. Hun var i ferd med å starte opp en egen bedrift. Hun jobbet mye, så da var det vanskelig å få henne med på middag, fortsetter han.

Tre år etter deres første møte gikk han ned på et kne og fridde til sin utkårede, og fikk et «ja». Frieriet fant sted hjemme på kjøkkenet en rolig lørdag ettermiddag da vi var alene, forteller han.

Reidun Hetland er kjent med at Se og Hør omtaler saken.

NYFORLOVET: Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard forlovet seg da de spilte inn den tredje sesongen av «Vendela + Petter», men dette får ikke seerne se. Nå forklarer de hvorfor. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Kjent tv-fjes

De fleste minnes nok Fjeldheim som programleder i TV 2. Han har blant annet ledet tv-programmene «Fredag», «Avspark Lørdag», «Pokerfjes», «Eventyrlige Nordmenn», «Sporløs» og hele fem sesonger av det direktesendte talkshow-programmet «Sommertid».

Fjeldheim begynte først i nyhetskanalen i 2004, som researcher og reporter for aktualitets- og debattprogrammet «Tabloid», etter å ha jobbet seks år som reporter og programleder i TV Haugesund.

2005: Øyvind Fjeldheim har ledet en rekke TV 2-programmer opp gjennom åra. Foto: NTB Scanpix
2005: Øyvind Fjeldheim har ledet en rekke TV 2-programmer opp gjennom åra. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var i 2014, at Fjeldheim annonserte at han skulle slutte i TV 2 og flytte fra Haugesund til Miami.

I intervjuet med VG forteller han at beslutningen om å slutte var en blanding av «kjærlighetssorg og skrekkblandet fryd», samtidig som han følte på at han hadde gjort sitt.

GIFTER SEG: I 2019 ble det klart at Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen hadde forlovet seg. Nå letter hun på sløret om hvordan bryllupet blir. Reporter: Malini Bjørnstad. Video: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

Eier millionselskap

Overfor Se og Hør forteller Fjeldheim at han i dag eier og driver det kreative produksjonsselskapet West Avenue Creative sammen med den norske filmregissøren og fotografen Reinert Olsen (41), bedre kjent som Ray Kay.

- Vi produserer reklamefilmer, tv-produksjoner og musikkvideoer i Norge og USA, forklarer han.

Produksjonsselskapet startet de sammen i 2015, og i 2018 hadde selskapet driftsinntekter på 18 millioner kroner.

Da Se og Hør tok en prat med Ray Kay i fjor under plateselskapet Universals sommerfest, kunne han fortelle at hver tur han får til Norge fungerer som balsam for sjela.

FORRETNINGSPARTNERE: Her er Øyvind Fjeldheim avbildet sammen med Ray Kay i fjor. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
FORRETNINGSPARTNERE: Her er Øyvind Fjeldheim avbildet sammen med Ray Kay i fjor. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Hans base er i Miami, men regissøren har tidligere vært bosatt i blant annet Los Angeles

- Det er helt fantastisk bra å være hjemme i Norge, spesielt på sommeren. Alle er i gullhumør, og man får bena godt plantet ned på jorden igjen. Man må huske hvor man er fra, og det er deilig å kunne kjenne på den norske kulturen, sa han, og fortsatte:

- Jeg prøver å få til fire-fem turer til Norge i året. Det er ikke alltid det går, men jeg er jo tross alt norsk, og kjenner på hjemlengsel som alle andre. Det er lett å miste seg selv, og ankeret mitt er her.

LES OGSÅ: P3-paret er forlovet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer