Tone Damli:

Åpner opp om fødselen etter fire år

Artisten trente i Frognerparken da hun kjente at treningstightsen ble våt.

FØDTE TRE UKER FØR TERMIN: Artist Tone Damli forteller åpenhjertig om dagene før og selve fødselen av datteren Billie i 2014. Foto: NTB scanpix
FØDTE TRE UKER FØR TERMIN: Artist Tone Damli forteller åpenhjertig om dagene før og selve fødselen av datteren Billie i 2014. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april 2014 kunne artist Tone Damli (30) glede seg over å få datteren Billie (4) til verden, sammen med kjæresten Markus Foss (35).

30-åringen har tidligere holdt kortene tett til brystet når det kommer til fødselen av datteren, men da hun nylig gjestet podkasten til Sandra Lyng Haugen (31), «Smelt På Tjukka», lettet hun på sløret om fødselen.

I podkasten forteller Tone at fødselen ikke ble helt som hun hadde sett for seg, og at hun fikk det hun beskriver som en langvarig vannavgang tre uker før termin.

Ifølge en jordmor ved Oslo universitetssykehus, som Se og Hør har vært i kontakt med, heter det en langvarig vannavgang når fostervannet har lekket i over et døgn.

- Jeg var gira på å få ut ungen, så jeg sprang trapper i Frognerparken, og kjente at tightsen ble våt. Så gikk jeg fra sengen og inn på badet, og tenkte at det var noe rart. Så spurte jeg Markus om det var normalt at det renner, men han visste ikke, forteller Tone i podkasten.

Tone Damli Aaberge ble intervjuet på "Allsang på grensen" om trening og kropp i svangerskap. Vis mer Vis mer

Tre dager med fostervann

Videre forteller hun at de var på besøk hos søsteren Tale Aaberge en søndag for å grille og spille kort. Tone merket at hun hadde veldig hovne ankler og legger, og bestemte seg derfor for å sende en melding til fastlegen sin som hadde legekontor like ved.

Heldigvis var fastlegen fortsatt på jobb og artisten dro for en sjekk.

Der ble hun fortalt at hovne ankler og legger var helt normalt før man skulle føde.

- Men så nevnte jeg i en bisetning da jeg skulle til å gå at «forresten det ble litt vått», og hun bare: «men det er jo mye mer interessant enn at du er hoven i anklene dine», så hun sendte meg på Rikshospitalet, forteller 30-åringen.

Vannet som hadde lekket viste seg å være fostervann.

- Jeg hadde gått i tre dager med fostervannet, og det kan være farlig både for meg og fosteret, som kan få en infeksjon. Så da fikk jeg beskjed om at innen ett døgn, så skulle vi bli foreldre, forteller artisten.

Saken fortsetter nedenfor.

Fikk peptalk mellom riene

Beskjeden kom som et sjokk for artisten siden det fortsatt var tre uker igjen til termin. Tone forteller at hun deretter fikk beskjed om å reise hjem for å ta seg en dusj, og pakke bagen før hun skulle komme tilbake til sykehuset for å bli lagt inn.

Artisten fikk en hormonpille rundt midnatt, som satte i gang fødselen.

30-åringen forteller videre at hun hadde akupunkturnåler i hele kroppen mens hun satt på en balanseball, og at manager David Eriksen kom innom for å gi henne en pep-talk mellom riene.

- Jeg fikk en epidural, som var helt fantastisk og jeg sovnet. Kvart på syv den 28. april kom Billie til verden, knallblå i ansiktet, og satt fast mellom to rier, men det gikk kjempebra, forteller artisten i podkasten.

Ifølge Tone var fødselen det vondeste hun har opplevd, men hun påpeker at hun følte seg helt fin i formen etterpå. Så fin at hun faktisk tok seg en spasertur en halvtime etter fødselen, til sykepleierens store bekymring.

Det har ikke lykkes Se og Hør å komme i kontakt med Tone Damli.

Ønsker seg flere barn

Datteren Billie kom til verden kun et halvår etter at Tone og Markus viste seg offentlig sammen for første gang på Se og Hørs kjendisgalla i 2013.

Den flotte artisten har aldri lagt skjul på hvor stolt hun er av lille Billie.

- Jeg skulle gjerne fryst den alderen hun er inne i nå. Livet med henne er så moro. Hun blir klokere og klokere for hver dag som går. Hun øver på alfabetet, har oppdaget engelsken og er beint fram nysgjerrig på det meste, fortalte Tone til Se og Hør i april og la til:

- Hun er ei veldig varm og god jente som kan komme med setninger som: «Blir du veldig varm i hjertet, mamma, når jeg sier at jeg er glad i deg?». Fireårsalderen er fin den, altså!

30-åringen la heller ikke skjul på at Billie har en drøm om å få søsken, og på spørsmålet om de ønsker seg flere barn svarte hun:

- Billie selv er veldig klar på det. Hun vil ha en lillebror eller lillesøster. Selv har ikke Markus og jeg noe tidsperspektiv på det, men jeg kan godt si at jeg ønsker meg flere barn.

Se dette innlegget på Instagram

Rockestjerna med badefingra i midten❤️

Et innlegg delt av Tone Damli (@iamtonedamli)

Ingen kjærlighet ved første blikk

Tone og Markus har vært et par i fem år, men kjennskapet deres går mye lenger tilbake i tid.

Til Se og Hør fortalte Tone nylig at hun først møtte sin utkårede for tolv år siden.

- Jeg var helt ny i byen, og jeg hadde vel egentlig ingen venner. Etter hvert fikk jeg meg en venn her og en venn der, og Markus var i vennegjengen til noen jeg ble kjent med. Så begynte vi å møte på hverandre på fester og sånne ting, fortalte hun.

KJÆRESTER: Tone Damli og kjæresten Markus Foss ankommer kjendisgallaen på Rokokkosalen på Grand hotell tidligere i år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KJÆRESTER: Tone Damli og kjæresten Markus Foss ankommer kjendisgallaen på Rokokkosalen på Grand hotell tidligere i år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Det tok imidlertid mange år før det ble full klaff mellom dem.

Artisten var i starten av musikkarrieren, og hadde nettopp kommet på andreplass i «Idol» da hun ble kjent med sin nåværende samboer. Selv om hun var blant Norges mest ettertraktede kvinner på tidspunktet, var ikke Markus imponert.

- Markus var en fyr som sjarmerte meg umiddelbart, men han syntes ikke at jeg var noe spennende i det hele tatt. Det plaget meg veldig, så jeg var frempå, for å si det sånn. Grunnen til at jeg syntes at han var så spennende, var vel kanskje det at han ikke var interessert i meg, sa hun.

KJENTE HVERANDRE LENGE: Tone Damli er var nylig programleder for «Love Island», og i den anledning fortalte hun om hvordan hun falt for kjæresten Markus Foss. De to kjente hverandre i mange år før de ble sammen. Video: Marie Røssland Vis mer Vis mer

Hun forklarte at det selvsagt også var mange andre grunner til at hun falt hodestups for bærumsmannen.

- Jeg syntes jo også at han var grisekjekk. Han er en tøff fyr, som er veldig vågal og ekstrem i mange tilfeller. Han er en skikkelig mannemann, og det liker jeg.

Selv om Damli lenge prøvde å sjarmere Markus, gikk det ikke helt som hun ville. Hun valgte omsider å gi opp, og det skulle ta lang tid før det ble søt musikk.

Den gang var følelsene gjensidige.

- Det tok mange år før vi møttes igjen, og da sa det bare «pang». Det var visst meningen at det skulle bli sånn. Noen ganger trenger det bare å ta noen år, og jeg tror at vi møttes på et veldig fint tidspunkt i livet, sa hun.

LES OGSÅ: - Jeg var kjempe­skeptisk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer