John Travolta:

Åpner opp om familietragedien

- Det var det verste som kunne skjedd.

MISTET SØNNEN: Skuespillerstjernen John Travolta opplevde sitt største mareritt da sønnen Jett døde i 2009. Foto: NTB scanpix
MISTET SØNNEN: Skuespillerstjernen John Travolta opplevde sitt største mareritt da sønnen Jett døde i 2009. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

«Grease»-stjernen John Travolta (64) og kona Kelly Preston (56) opplevde enhver forelders største mareritt, da sønnen Jett døde, bare 16 år gammel, under en juleferie på Bahamas i 2009.

Jett gikk bort etter å ha fått et anfall på Old Bahama Bay Hotel, på øya Grand Bahamas. Tapet av sønnen gikk hardt inn på familien, og nylig åpnet skuespilleren opp om den ufattelige tragedien.

- Det er det verste som har skjedd i livet mitt, forteller Travolta til Us Weekly, og fortsetter:

- Sannheten er at jeg visste ikke om jeg kom til å takle det.

Fant han bevisstløs

Ifølge News.com.au var det en vaskedame som fant Travoltas sønn bevisstløs på badet, etter at han hadde slått hodet sitt. Jett ble deretter fraktet med ambulanse til sykehuset, der han senere ble erklært død.

FIKK ANFALL: 16 år gamle Jett døde under familieferien på Bahamas i 2009. Foto: NTB scanpix
FIKK ANFALL: 16 år gamle Jett døde under familieferien på Bahamas i 2009. Foto: NTB scanpix Vis mer

Venner, familie og naboer ble invitert til en vakker og privat seremoni hjemme i Ocala i Florida etter dødsfallet.

Ifølge nyhetsbyåret AP strømmet det til catering-biler og blomster til hjemmet før seremonien startet, og en håndfull Ocala-beboere skal ha levert tusenvis av roser til familiens sikkerhetsvakter.

FAR OG SØNN: Jett holder godt om faren John Travolta. Foto: NTB scanpix
FAR OG SØNN: Jett holder godt om faren John Travolta. Foto: NTB scanpix Vis mer
MOR OG SØNN: Dødsfallet til Jett kom som et sjokk på familien. Foto: NTB scanpix
MOR OG SØNN: Dødsfallet til Jett kom som et sjokk på familien. Foto: NTB scanpix Vis mer

Utenfor kafeen Saddle Rock, hvor Travolta ofte spiste, var det satt opp et skilt med teksten «Kondolanser til John og Kelly».

Kawasakis syndrom

Stjerneparet var lenge tause rundt sønnens tilstand, men i CBS-serien «The Doctors» i 2012, fortalte Kelly Preston om sønnens sykdom.

I TV-serien fortalte Preston at tenåringssønnen hadde hatt en rekke anfall opp gjennom årene, og at han fikk han påvist diagnosen Kawasakis syndrom da han var to år gammel. Jett var også autist.

FAMILIEBILDE: Her er datteren Ella Bleu, John Travolta, sønnen Jett og kona Kelly Preston samlet. Foto: NTB scanpix
FAMILIEBILDE: Her er datteren Ella Bleu, John Travolta, sønnen Jett og kona Kelly Preston samlet. Foto: NTB scanpix Vis mer
VAR AUTIST: John Travolta og Kelly Prestons sønn Jett fikk påvist Kawasakis syndrom da han var to år gammel. Her sammen med lillesøster Ella og mamma Kelly. Foto: NTB scanpix
VAR AUTIST: John Travolta og Kelly Prestons sønn Jett fikk påvist Kawasakis syndrom da han var to år gammel. Her sammen med lillesøster Ella og mamma Kelly. Foto: NTB scanpix Vis mer

Takker kirken

I det nye intervjuet benytter Travolta anledningen til å takke scientologi-kirken for å ha hjulpet familien med å håndtere tragedien.

- Kirken sto ved vår side i to år. Jeg vet ikke hvordan jeg hadde klart det uten deres støtte, sier han til Us Weekly.

Dette er imidlertid ikke første gang Travolta, som i mange år har vært en trofast scientolog, takker kirken.

Tvilte på religionen

I et intervju med avisen The Telegraph i 2014 fortalte Travolta at medlemmer av kirken var et konstant nærvær i hverdagen i flere år etter sønnens død.

- De var sammen med meg hver dag etter Jetts død. Og de reiste sammen med meg når jeg måtte komme meg vekk. Slik var det i to år. Det andre året tok jeg en pause på en eller to dager for å se hvordan jeg klarte meg på egenhånd.

Ifølge Scientologiekspert Rick Ross var det ikke for å trøste Travolta at kirken «forfulgte» sitt berømte medlem. Det ryktes nemlig at han tvilte på religionen og var skuffet over at de ikke hjalp sønnen.

- Det fikk ham til å tvile på sin tro, sa Ross ifølge Radaronline.

Var desperate etter barn

Etter tapet av sønnen Jett var John Travolta, Kelly Preston og datteren Ella Bleu (18) i dyp sorg, og de skal ha blitt svært overrasket Kelly fant ut at hun var gravid i begynnelsen av 2010.

Senere samme år kom sønnen Benjamin til verden, og stjerneparet var i ekstase over sønnens fødsel.

- John, Kelly og deres datter Ella Bleu er ekstatiske og veldig lykkelige over familiens nyeste medlem. Både mor og baby er friske og har det bra, sa en talsperson for Travolta til E! News.

FAMILIEN SAMLET: Etter sønnen Jett sin bortgang, kom Benjamin til verden. Her er familien på fire avbildet i fjor under filmfestivalen i Cannes. Foto: NTB scanpix
FAMILIEN SAMLET: Etter sønnen Jett sin bortgang, kom Benjamin til verden. Her er familien på fire avbildet i fjor under filmfestivalen i Cannes. Foto: NTB scanpix Vis mer

Gjenforent med Sandy

John Travolta er best kjent fra filmsuksessen «Grease», som hadde kinopremiere i 1978.

41 år senere er fortsatt hovedrolleinnhaverne John Travolta og Olivia Newton-John (70) å regne som internasjonale stjerner, som for alltid vil forbindes med det verdenskjente, fiktive tenåringsparet Danny Zuko og Sandy Olsson.

De siste tiårene har skuespillerduoen møttes i offentlige sammenhenger ved diverse anledninger, senest under lanseringen av et felles julealbum i 2012.

Seks år senere ble det ikoniske filmparet igjen foreviget sammen - og alle «Grease»-hjertene gledet seg.

ELDRE: John Travolta og Olivia Newton-John sammen med skuespiller Barry Pearl, kjent for rollen som Doody, og Didi Conn - som spilte karakteren Frenchie. Foto: Reuters / NTB Scanpix
ELDRE: John Travolta og Olivia Newton-John sammen med skuespiller Barry Pearl, kjent for rollen som Doody, og Didi Conn - som spilte karakteren Frenchie. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

En rekke «Grease»-profiler hadde funnet veien til filmklassikerens gjenforeningsfest i Los Angeles i august i fjor. Travolta og Newton-John poserte naturlig nok sammen på den røde løperen, der de også børstet støv av et par dansetrinn for anledningen.

«WE GO TOGETHER»: Olivia Newton-John (70) og John Travolta (64) kom sammen til gjenforeningsfesten. Foto: Reuters / NTB Scanpix
«WE GO TOGETHER»: Olivia Newton-John (70) og John Travolta (64) kom sammen til gjenforeningsfesten. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Overfor magasinet People, som like greit markerte jubileet med en egen, glanset «Grease»-spesial, fortalte Travolta om det spesielle vennskapet han har med Newton-John.

- Når du deler en sånn suksess sammen, og ingenting har vært større siden, knytter du tette bånd. Jeg har sett henne bli mor, gå gjennom skilsmisse og miste søsteren sin. Selv har hun sett meg bli gift og få barn. Vi har alltid fulgt hverandre og deler mange minner sammen, fortalte han til magasinet.

LES OGSÅ: Ryktes at «Grease»-stjernen har kun uker igjen å leve

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer