Matthew McConaughey:

Åpner opp om det vanskelige forholdet til moren

Hollywood-stjernens berømmelse gikk moren til hodet.

MOR OG SØNN: Matthew McConaughey og Kay McCabe hadde i mange år et anstrengt forhold. Bildet er tatt under «Two For the Money»-filmpremieren i Los Angeles i 2005, året etter at de begravde stridsøksen. Foto: Alex Berliner/BEI/REX/NTB
MOR OG SØNN: Matthew McConaughey og Kay McCabe hadde i mange år et anstrengt forhold. Bildet er tatt under «Two For the Money»-filmpremieren i Los Angeles i 2005, året etter at de begravde stridsøksen. Foto: Alex Berliner/BEI/REX/NTB Vis mer
Publisert

I tillegg til å være en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere, er Matthew McConaughey (51) også kjent for å være en ekte familiemann.

I åtte år har han vært gift med kona Camila Alves (38) og sammen har de barna Levi (12), Vida (10) og Livingston (7).

Han har også et nært forhold til sin 88 år gamle mor Kay McConaughey. Tidligere i år avslørte «Interstellar»-stjernen blant annet at han hadde prøvd å spleise moren med skuespillerkollega Hugh Grants (60) far.

Men forholdet mellom mor og sønn har ikke alltid vært like godt. I en periode på hele åtte år hadde de to nemlig ikke kontakt, skriver People.

Solgte seg til pressen

Dette røpte McConaughey selv da han gjestet Red Table Talk sammen med sin mor tidligere denne uka.

Moren til Thammy, kjent fra «Love Island», har reagert på noen av bildene hun har lagt ut på Instagram. Vis mer

- I rundt åtte år klarte jeg ikke å snakke med henne som en mor, avslørte han, ifølge nettstedet.

Årsaken til dette var måten Kay McConaughey taklet sønnens stjernestatus. Hun elsket nemlig berømmelsen og endte opp med å ta flere dårlige valg som følge av den.

FAMILIEKJÆR: Her er Matthew McConaughey sammen med kona Camila, moren Kay og barna (f.v) Livingston, Levi og Vida. Bildet er tatt i februar i fjor. Foto: Suzanne Cordeiro / Rex /Shutterstock / NTB
FAMILIEKJÆR: Her er Matthew McConaughey sammen med kona Camila, moren Kay og barna (f.v) Livingston, Levi og Vida. Bildet er tatt i februar i fjor. Foto: Suzanne Cordeiro / Rex /Shutterstock / NTB Vis mer

- Så fort jeg ble kjent etter filmen «A Time to Kill» i 1996, så begynte våre ukentlige søndagssamtaler over telefonen å forandre seg. Det var ikke lenger mamma som svarte i andre enden, men en som var fan av berømmelsen min, fortalte han til Red Table Talks programledere.

Videre forklarte trebarnsfaren at han selv prøvde å finne en balanse mellom stjernestatusen og dagliglivet, og at han i den forbindelse ofte delte ting med moren.

Overraskelsen var derfor stor da disse betroelsene dukket opp i media kun dager senere. Sjokkert fant Oscar-vinneren også ut at moren hadde invitert et TV-team inn i barndomshjemmet og vist frem soverommet hans og delt familiehistorier fra oppveksten.

- Jeg ringte henne opp da jeg så det på tv, og da hun tok telefonen hørte jeg at showet var på i bakgrunnen hos henne også, delte han og minnes hvordan moren reagerte: «Jeg trodde ikke du ville finne det ut» svarte hun på konfrontasjonen.

Det var dette øyeblikket som skapte spliden mellom mor og sønn. I 2004 klarte de derimot å begrave stridsøksen.

- Da følte jeg at livet mitt var så stabilt at hun ikke lenger kunne ødelegge noe mer for meg.

GÅR I TOTTENE PÅ HVERANDRE: Bestevennene Siv Meyer og Andreas Østerøy har sin aller første krangel i «Ex and the City». Video: Dplay / Steffen Pettersen. Reporter: Kine Falch Vis mer

Kay, som altså var til stede under intervjuet, bekreftet sønnens utsagn.

- Jeg satte nok mer pris på berømmelsen hans enn hva han selv gjorde, forklarte hun, ifølge People.

Under samme tak

Feiden er som nevnt en gammel sak, og i dag bor faktisk Kay sammen med sønnen, svigerdatteren og sine tre barnebarn. Årsaken er den pågående corona-situasjonen med lockdown.

I mai delte McConaughey om hvordan livet med alle under ett tak utartet seg.

- Vi har det fint her i Texas. Mamma bor hos oss. Hun er 88 år og jeg klarer ikke å holde tritt med henne. Jeg har tre unger som holder på å pusse opp rommene sine. Jeg blir bedre kjent med husdyrene mine, og nå har jeg funnet ut hvor vannrøret på eiendommen vår er. Det visste jeg ikke før, fortalte han, ifølge People, og la til:

- Jeg vet mye mer om huset mitt og familien min nå enn hva jeg gjorde for to måneder siden.

LES OGSÅ: - Er det dette som er livet mitt nå?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer