Tom Hardy:

Åpner opp om det «ukjente» vennskapet

- Harry er en legende.

LANGT VENNSKAP: Tom Hardy og den britiske prins Harry har vært gode venner i mange år. Nå snakker Tom ut om vennskapet. Foto: NTB Scanpix
LANGT VENNSKAP: Tom Hardy og den britiske prins Harry har vært gode venner i mange år. Nå snakker Tom ut om vennskapet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den britiske skuespilleren Tom Hardy (40) er kjent fra filmer som «Black Hawk Down», «The Revenant», «Mad Max: Fury Road» og «The Dark Knight Rises».

Kjekkasen er tidligere modell, men fokuserer i dag på skuespillerkarrieren og jobben som produsent.

I «The Revenant» spilte kjekkasen blant annet mot norske Kristoffer Joner (45) og Hollywood-stjernen Leonardo DiCaprio (43).

Mektige venner

Det er imidlertid ikke bare store navn som Leonardo DiCaprio man finner på Toms venneliste. 40-åringen er også god venn med prins Harry (33), noe som kan ha gått under radaren til mange. Ifølge nettsiden «Bustle» har de kjent hverandre i flere år.

I prins Harry og hertuginne Meghans bryllup, var det derfor kanskje overraskende for noen da «Black Hawk Down»-skuespilleren dukket opp for å støtte kompisen sin.

STØTTER VENNEN: Tom Hardy og kona Charlotte Riley i prins Harry og hertuginne Meghans bryllup i mai. Foto: NTB Scanpix
STØTTER VENNEN: Tom Hardy og kona Charlotte Riley i prins Harry og hertuginne Meghans bryllup i mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var ikke før etter et ekslusivt intervju med Esquire i etterkant av bryllupet, at man fikk innsyn i det private vennskapet. Her avslørte barskingen blant annet at han fløy hele veien fra New Orleans, der han spilte inn filmen «Fonzo», for å være til stede under Harrys store dag.

I bryllupet ankom Tom med kona, Charlotte Riley (36), en britisk skuespillerinne som han ga sitt ja til i 2014. Charlotte har blant annet vært aktuell med filmen «Wuthering Heights».

Ønsker å holde vennskapet privat

Tom holder kortene tett til brystet ved spørsmål om det spesielle vennskapet til nygifte Harry, men hadde dette å si om kompisen i det eksklusive intervjuet med Esquire:

- Harry er en fu--ings legende!

Prins Harry og Tom deler også samme bursdagsdato, 15. september, men fem år skiller dem.

POPULÆR: Tom Hardy stresser ikke på den blå løperen, og tar seg god tid til fansen. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Tom Hardy stresser ikke på den blå løperen, og tar seg god tid til fansen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hvordan de ble kjent

Akkurat når de to verdensstjernene formet et vennskap er vanskelig å si, men nettstedet Bustle viser til at de dannet et dypere bånd da Tom ble utpekt som ambassadør for «The Prince's Trust», som er prins Charles (69) personlige veldedighetsorganisasjon.

Ifølge organisasjonens hjemmeside, går de veldedige pengene til dårlige stilte unge mennesker i alderen 11 til 30 år, som enten sliter grunnet pengemangel eller dop- og alkoholmisbruk.

Bustle hevder videre at dette er en viktig sak for Tom, da skuespilleren selv har slitt med alvorlige rusproblemer.

Da han ble utpekt som ambassadør, skal han ifølge Bustle ha ytret seg om hvorfor, og sagt dette:

- Jeg ble ambassadør for «The Prince's Trust» for å vise min støtte for arbeidet som blir gjort for titusener av ugunstige unge hvert år. Det er så viktig for meg at de får den livsforandrende andre sjansen som jeg fikk.

THE PRINCE'S TRUST: Tom Hardy på rød løper på et The Prince's Trust-arrangement. Foto: NTB Scanpix
THE PRINCE'S TRUST: Tom Hardy på rød løper på et The Prince's Trust-arrangement. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Deler lidenskapen for veldedighet

De to vennene har også blitt sett sammen i 2016 i forbindelse med rikmannssporten polo, da som rivaler i den kjente konkurransen «Audi Polo Challenge» i London, ifølge People.

Prins Harry og storebroren prins William (36) spilte på laget «Team Audi Ultra», og ble sett mens de minglet med Tom og kona Charlotte ute på gressbanen.

GODE VENNER: Prins Harry og Tom Hardy møttes under premieren på filmen «Dunkirk» i London i 2017. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Prins Harry og Tom Hardy møttes under premieren på filmen «Dunkirk» i London i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også her ble det samlet inn penger, hvilket er grunnen til prinsenes og Toms deltakelse.

- Jeg vet at det ikke ser så bra ut å delta i en polo-konkurranse, men det er den beste måten å samle inn mye penger til mange forskjellige veldedige organisasjoner på, har prins Harry selv uttalt til Sunday Times, ifølge People.

GODE VENNER: Tom og Prins Charles har også en god tone mellom seg. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Tom og Prins Charles har også en god tone mellom seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Harry og prins William fikk oppmerksomhet i 2016 for å ha samlet inn over 114 millioner kroner på ni år, kun gjennom deltakelse i polo-konkurranser.

Daily Mail hevder også at Tom blant annet har spilt i samme scene som prins Harry og prins William (36) i «The Last Jedi», en Star Wars film som kom ut i 2017. Scenen nådde dessverre aldri lerretet.

Ser lite til hverandre

Til tross for at Tom og prinsen har et svært godt vennskap, ser de lite til hverandre. Begge lever et svært hektisk liv, men også svært forkjellige.

Skuespilleren er for tiden høyst aktuell med den actionfylte eventyrthrilleren «Venom», som har premie 4. oktober i Brasil.

Selv er prins Harry nygift, og opptatt med å være pliktoppfyllende, både som ektemann og prins av Storbritannia.

LES OGSÅ: Hollywood-stjernen la på sprang etter frekk tyv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer