Take That-stjernen Gary Barlow:

Åpner opp om den tragiske dødfødselen

Boyband-stjernen håper ingen trenger å oppleve det samme marerittet.

MISTET DATTEREN: Sanger Gary Barlow og hans kone Dawn Andrews opplevde marerittet da datteren Poppy kom til verden i 2012. Her er paret avbildet i 2005. Foto: NTB Scanpix
MISTET DATTEREN: Sanger Gary Barlow og hans kone Dawn Andrews opplevde marerittet da datteren Poppy kom til verden i 2012. Her er paret avbildet i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Artist Gary Barlow (47), best kjent fra det britiske boybandet Take That, og hans kone Dawn Andrews (48) opplevde alle foreldres største mareritt i 2012.

Paret ventet sitt fjerde barn sammen, men i august samme år ble drømmen om et fjerde familiemedlem knust. Den vesle datteren deres var dødfødt da hun kom til verden.

- Dawn og jeg er knust over å fortelle at vi har mistet vår baby. Poppy Barlow var dødfødt da hun kom til verden 4. august i London, skrev Gary, da han selv gikk ut med den triste nyheten.

På torsdag slippes artistens selvbiografi «A Better Me», der han blant annet åpner opp om sin karriere med popbandet Take That på 90-tallet, samt om personlige hendelser fra livet sitt.

Trodde hun levde

Ifølge The Sun skriver han åpenhjertig i boken om den traumatiske fødselen av datteren Poppy.

Han forklarer at de hadde fått beskjed på forhånd av legene om at datteren lå død i mors liv, og at fødselen skulle bli igangsatt neste morgen. I boken forteller Gary at kona Dawn hadde følt datteren bevege seg i magen den dagen, men at de ble fortalt at det kun var fostervannet som gjorde at det føltes slik.

Gary og Dawn ble videre fortalt at de hadde krav på to timer med den dødfødte datteren, og at de kunne få fot- og håndavtrykk, samt en hårlokk som minne.

«Poppy Barlow ble født på kvelden 4. august, presis klokken 21.00. Da hun ble født var det som et lys kom inn i rommet. Det var fantastisk, det var vakkert, vi byttet på å kose med henne, og vi tok bilder», skriver 47-åringen i boken og forteller at det var en av hans beste stunder i livet.

- Luften forsvant

Videre beskriver popartisten den første timen etter fødselen som svært kraftfull.

«Poppy så perfekt ut og i en time var hun levende for oss. Hun var i armene våre, vår vakre lille datter, en søster til våre tre andre barn».

Men lykken var kortvarig da Poppy plutselig ble revet ut av armene til de nybakte foreldrene.

«Da kom virkeligheten inn i rommet og all luft forsvant fra lungene våre. Det føltes som at noen holdt hånden tett mot halsen min. Sykepleierne ønsket å ta henne derifra. Det vi opplevde i løpet av de 24 timene, skal ingen behøve å se eller oppleve. Det finnes ikke noe tristere enn å se en mor med sin døde baby i armene».

Take That-stjernen forteller at paret mottok enorm støtte i den vanskelige tiden etter datterens død, og at de nå ønsker å dele sin historie.

«Etter at Poppy døde tok flere foreldre i samme situasjon kontakt. Flere skrev at de har holdt følelsene for seg selv i all hemmelighet. Jeg har fundert på verden og meningen med å dele noe så privat, men jeg hadde benektet Poppys eksistens hvis jeg ikke hadde gjort det. Kanskje kan vi gjennom å dele vår historie hjelpe andre til å kunne prate om deres».

Fra før av har paret barna Daniel (18), Emily (16) og Daisy (9).

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Holdt seg opptatt i sorgen

Kun en uke etter den tragiske nyheten, var Gary tilbake på scenen med popbandet under avslutningsseremonien for OL i London i 2012.

Det var en modig avgjørelse å likevel stille opp på scenen, og han mottok enorm støtte for å ha klart å gjennomføre opptredenen.

Etter opptredenen reiste han rett hjem, for å gjemme seg for omverdenen for å føle seg trygg. I boken forteller han også at det eneste stedet han kunne flykte fra sorgen var inn i musikken.

SKJULTE SORGEN: Jason Orange, Gary Barlow, Mark Owen og Howard Donald stod på scenen under avslutningsseremonien til OL i London i 2012. Foto: NTB scanpix
SKJULTE SORGEN: Jason Orange, Gary Barlow, Mark Owen og Howard Donald stod på scenen under avslutningsseremonien til OL i London i 2012. Foto: NTB scanpix Vis mer

Høsten i 2012 var Gary nødt til å komme tilbake på jobb som dommer i den nye sesongen av «X Factor», og han forteller at det tærte på ham å reise fra kona si i sorgen. Likevel brukte han jobben som en form for effektiv smertestillende, og valgte å fylle opp hele timeplanen sin for å holde seg opptatt.

Det var ikke bare jobben og musikken som hjalp i sorgprosessen. Gary beskriver også matlaging som en slags terapi i den vonde tiden etter datterens død.

«Matlaging er det virkelige hjertet i en familie. Mat var sprekken hvor lyset kom inn i den mørke sommeren. Dawn forteller at alt hun husker fra den sommeren var meg som lagde pizzadeig til barna», skriver han.

LES OGSÅ: - Vi bekymrer oss for Robbie hele tiden