Gunhild Stordalen:

Åpner opp om den nye hverdagen

- Jeg tar ikke livet for gitt.

NY HVERDAG: Gunhild Stordalen har det bra om dagen. Det til tross for at fjoråret bydde på en god del utfordringer for henne. Her på vei til gallamiddag på Slottet i 2018. Foto: NTB scanpix
NY HVERDAG: Gunhild Stordalen har det bra om dagen. Det til tross for at fjoråret bydde på en god del utfordringer for henne. Her på vei til gallamiddag på Slottet i 2018. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Over en årrekke har Gunhild Stordalen (41) klart å skape et navn for seg selv. Som klimaforkjemper, lege og EAT-grunnlegger har hun gått foran som et eksempel for andre som ønsker å oppnå noe stort.

Hun er også kjent for sin kamp mot sykdommen systemisk sklerose, som hun fikk påvist i 2014. Siden den gang har hun gjennomgått tøffe og krevende behandlinger, deriblant eksperimentell stamcelletransplantasjon i Nederland.

Hun har åpenhjertig snakket om den sjeldne og livstruende sykdommen, og har ikke lagt skjul på at eksmannen Petter Stordalen (57) har vært en god støttespiller.

Det tidligere paret sendte for øvrig en sjokkbølge gjennom Skandinavia da de i november i fjor valgte å gå hver til sitt etter 14 år sammen. Til tross for samlivsbrudd ser livet nå lyst ut for Gunhild, som i et nytt intervju kan avsløre at hun i dag er lykkelig.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

Livet smiler

Det er i et intervju med Hjemmet at EAT-gründeren kan avsløre at det går langt bedre i år, sammenlignet med fjoråret - som hun tidligere i år omtalte som «sitt verste år» så langt i livet.

Gunhild ble nemlig rammet av en infeksjon som satte henne ut over lengre tid, og førte henne inn og ut av sykehus i en periode. I august kom derimot gladnyheten om at hun var infeksjonsfri, og etter bruddet i november kunne hun stolt fortelle sine Instagram-følgere at hun kunne kutte ut de viktige medisinene hun hadde gått på i flere år.

Dermed er det en mye friskere 41-åring som kan fortelle til Hjemmet at hun i dag er lykkelig, selv uten en partner ved sin side.

- Jeg bor alene og våkner opp lykkelig hver dag fordi jeg ikke lenger må ta transplantasjons-medisiner. Jeg føler at jeg har fått en ny sjanse, og kjenner at kroppen har det bra, sier hun til ukebladet.

RØRENDE ØYEBLIKK: Petter Stordalen ga følgerne sine et innblikk fra da han barberte hodet til Gunhild i sykesengen. Video: Instagram / NTB Scanpix. Klipp: Helén Skogstad / Ørjan Ryland Vis mer

Videre forteller Gunhild at hun er innforstått med at livet er en gave man må utnytte hver dag. Det å ta vare på kroppen gjennom trening og meditasjon peker hun på som deler av nøkkelen til en bedre hverdag.

- For hver dag jeg får uten smerter eller symptomer, er jeg takknemlig. Jeg tar ikke lenger en god helse for gitt. Jeg tar ikke livet for gitt, forteller hun.

Åpner seg om bruddet

Det er liten tvil om at Gunhild Stordalen er en populær dame. Det er heller ingen tvil om at hun og Petter Stordalen var et populært par. Gjennom sine år sammen viste de sterkt samhold, og snakket ofte varmt om hverandre.

Det er derimot ikke sagt at det skal ta slutt nå som de ikke lenger er sammen.

I et nylig intervju med svenske Femina åpnet hun seg opp om eksen, og fortalte hvordan sykdommen påvirket forholdet.

- Han har hele tiden vært den som har heiet og sagt «det her klarer vi», men det er slitsomt å ha den rollen i så mange år. Det tærte på forholdet da jeg ble syk igjen og ingen visste hva det var, fortalte hun.

41-åringen kunne også da fortelle om hvordan livet hennes har endret seg etter at det ble slutt med Petter. Hun pekte blant annet på hvordan han sørget for at hun la bort dataen og telefonen, og presset henne til å ikke jobbe for mye. Nå har hun ingen som drar bremsen utenfra, men det forklarte hun som «en risiko hun må være observant på».

I intervjuet ble Gunhild også spurt om en kommentar hun ga under fotograferingen til førstesiden av magasinet. Her skal hun ha sagt: «Det siste jeg trenger er en mann som sier hva jeg skal gjøre».

- Petter er mitt livs store kjærlighet. Han kommer alltid til å være det. For meg er det Petter eller ingen, sa hun da.

LES OGSÅ: Dette skal hun gjøre nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer