Tomine Harket:

Åpner opp om dating og sex

- Det er mye mer intimt og sensuelt

ÆRLIG: Tomine Harket åpner opp om sex og dating. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
ÆRLIG: Tomine Harket åpner opp om sex og dating. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For kort tid siden var artist Tomine Harket (28) tv-aktuell i TV 2s populære realityprogram «Farmen kjendis». Det ble imidlertid et kort opphold da hun måtte forlate gården etter at hun tapte i slegge mot tidligere håndballspiller Kjersti Grini (50).

Harket, som nå er aktuell med sin nye låt «Sit On My Face», er ikke fremmed for å være svært ærlig om sex og har tidligere snakket om hvor viktig det er med åpenhet rundt det.

Nettopp det legger hun også fokus på i forrige søndags episode av Iselin Guttormsens (34) podkast «G-punktet». Der letter hun blant annet på sløret om dating og jentesex.

TORPET: Det ble tårevått da Tomine Harket ankom «Torpet». Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Stor forskjell

Artisten har lenge vært åpen om at hun har datet både kvinner og menn, og at så lenge hun får en god forbindelse med en person spiller det ingen rolle hvilket kjønn de er.

Det forteller hun også om i episoden. Noe hun imidlertid ikke har fortalt stort om tidligere, er opplevelsene sine med å date både kvinner og menn - og ikke minst hvor store forskjellene faktisk er.

- Nå drar jeg det kun til sex, men det er så vanskelig, siden jeg har så lite lyst til å kaste alle menn jeg har vært sammen med under bussen. Men det er vel det at man plutselig har sex, så kommer man fem ganger i løpet av veldig kort tid med en jente. Mens i andre relasjoner med menn så har jeg kommet to ganger på to år, skjønner du? sier hun.

28-åringen legger til at hun opplever at det er stor forskjell på kvinner og menn når det kommer til sex, og forteller at det føles som «natt og dag».

Videre følger Harket opp med at hun ofte har hørt mange kvinner si at de ikke er en person som pleier å få orgasme, og at det bare er vanskelig. Det samme hadde hun nemlig også tenkt om seg selv, men mener at det ikke skal være en vanskelig oppgave så lenge man vet hva man liker.

UFLAKS: Da kjendisdatter og artist Tomine Harket skulle ta trikken, lukket den døra med armen hennes på utsiden av trikken. Det fikk henne til å reagere sterkt. Video: Tomine Harket @Instagram. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

På spørsmål fra Guttormsen om hva hun tror er årsaken til at det er vanskeligere med menn, forteller Harket at hun tror det handler om at hun er mer trygg på kvinner.

- Når en gutt og en jente har sex så er det jo for begge. Mens når det er to jenter er det først mer fokus på den ene, og så den andre. Man tar seg mye mer tid og det er mye mer intimt og sensuelt. Det er en helt annen verden. Åh, herregud det er så bra, mener hun.

- Synes det er vondt

28-åringen forklarer at hun også har blitt sjokkert over kroppens fysiske reaksjon når hun er med en kvinne, kontra med en mann.

Det var da Harket hadde fylt 20 år at hun hadde sin første seksuelle opplevelse med en jente. Videre forteller hun at hun alltid var nysgjerrig på å eksperimentere med jenter, og at det først bare var seksuelt.

«FARMEN KJENDIS»: Det ble tøft for Tomine Harket å sjekke inn på gården. Det ver derimot lite forståelse å hente fra Niklas Baarli. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg har jo alltid sagt at «om jeg er lesbisk så er jo det bare dritkult». Og «hvis jeg finner en dame jeg blir forelsket i så er det bare dritkult». «Men jeg bare blir ikke det», hadde jeg tenkt. Men så har jeg på en måte skjønt at jeg ikke har vært åpen for det. Så hver gang det har vært mulighet for det, så har jeg bare løpt, liksom, sier hun.

Artisten følger opp med at så fort hun åpnet seg for den verdenen, så var det noe av det fineste hun hadde opplevd.

Når Se og Hør kontakter Harket kan hun imidlertid også fortelle at hun reagerer sterkt på at mange menn føler seg truet av at hun er med kvinner. Det første de ofte sier når de ser henne sammen med en dame er «hvilken mann har pult deg så dårlig at du gikk over til den andre siden?», forteller hun.

- Jeg synes det er vondt at kjærligheten blir revet vekk fra det. At de går rett til det seksuelle. Selvfølgelig er sexen en faktor, men følelsene har vært mye større i kvinnelige forhold enn med menn, for meg, sier hun.

KJÆRESTESPØRSMÅL: Dette svarer Sophie Elise om at hennes forhold til «Farmen kjendis»-kollega. Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen Vis mer

Per nå kjenner ikke Harket noe behov for å sette seg selv i bås og definere hva hun er eller ikke er, selv om hun opplever at mange har en trang til å kalle henne for noe. Det opplever hun som vanskelig, ettersom hun blir forelsket i mennesket, og ikke i kjønnet.

Avslutningsvis forteller hun at hun foretrekker kvinner slik hun ser det nå, men at hun aldri vet hvordan det blir i fremtiden.

Åpen om sex

I fjor da hun gjestet Christine Danckes (37) podkast, fortalte hun også om at hun snakker åpent om sitt eget sexliv med moren sin, skuespiller Camilla Malmquist Harket (58).

- Vennene mine reagerer jo hver gang jeg ringer mamma og sier «Lættis, jeg hadde sex i går, det var dritbra og jeg kom fem ganger». Sånt sier jeg til mamma, og folk bare «WHAT? Det er dritnasty», fortalte Harket.

Den gang forklarte sangfuglen videre at hun alltid har vært åpen for å bli tiltrukket av jenter.

ÅRETS INFLUENCER: Iselin Guttormsen ble «Årets influencer» under Vixen Awards 2021. Vis mer

- Men når jeg har vært med jenter har jeg tenkt at det er noe som mangler, og da har jeg tenkt at det er pikk. Men så har jeg skjønt at det er ikke det, det er en «connection» som mangler. For hvis du har en syk «connection» med et menneske, så har det egentlig ikke noe å si.

Hun nevnte også at hun ofte hadde opplevd å få stygge kommentarer når hun er sammen med ei jente. På spørsmål om hvordan hun reagerte på det, svarte hun:

- Jeg har opplevd flere menn som føler seg truet av å være i nærheten av jenter som ikke vil ha dem på den måten. Jeg har fått flere kommentarer som «kan ikke jeg bli med dere hjem?», som om det er for ham at vi er sammen. Noe det virkelig ikke er, påpekte hun.

LES OGSÅ: - Endte med å ha sex i heisen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer