Therése Lindgren:

Åpner opp om autismediagnosen

- Jeg ble litt lei meg.

FÅTT DIAGNOSE: Therése Lindgren forteller i ny video at hun har fått utredning for autisme. Foto: Skjermdump Instagram
FÅTT DIAGNOSE: Therése Lindgren forteller i ny video at hun har fått utredning for autisme. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Therése Lindgren (35) har siden hun startet i 2013 blitt en av Sveriges største YouTubere og influensere. På YouTube-kanalen sin deler hun alt fra smått til stort, og hun har blant annet vært åpen om å slite med psykiske problemer.

Lindgren har spesielt vært åpen om at hun har slitt med panikkangst, og har fortalt at hun i en periode brukte alkohol som en form for selvmedisinering.

- Jeg må være superforsiktig. For eksempel kan jeg ikke ha en vinflaske hjemme, for jeg drikker den opp på morgenen, fortalte hun den gang i 2016.

Ny diagnose

Ifølge Expressen fortalte Lindgren for kort tid siden at hun hadde fått diagnosen autisme i en livesending på Instagram.

Nå åpner hun opp i en ny YouTube-video om hvordan hun reagerte etter utredningen.

- Jeg ble litt lei meg etter utredningen. Jeg har hatt et bilde av meg selv og når jeg leser hva som står her, så er det ikke samme Therése som jeg har identifisert meg som, sier hun mens hun deretter leser høyt fra papirene fra psykologen.

Etter en liten stund virker det som at Lindgrens syn på diagnosebeskjeden endret seg. Hun presiserer i slutten av videoen at hun ikke lenger er lei seg over diagnosen, men at hun nå tror den vil hjelpe henne i fremtiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.