DONERER PENGER: Skuespiller George Clooney har sammen med kona, menneskerettighetsadvokaten Amal, donert hele åtte millioner kroner. Foto: NTB scanpix
DONERER PENGER: Skuespiller George Clooney har sammen med kona, menneskerettighetsadvokaten Amal, donert hele åtte millioner kroner. Foto: NTB scanpix Vis mer

Amal og George Clooney:

Åpner lommeboken etter angrepet

Amal og George Clooney med generøs donasjon.

Publisert

(Seoghør.no): Skuespilleren George Clooney (56) har sammen med sin kone, menneskerettighetsadvokaten Amal Clooney (39), donert hele åtte millioner kroner til den amerikanske menneskerettighetsorganisasjonen Southern Poverty Law Center.

Etter opptøyene i Charlottesville i forrige uke, håper paret at bidraget vil være med på å bekjempe fordommer og hat i landet.

- Det som skjedde i Charlottesville, og som skjer i ulike samfunn over hele landet vårt, krever vårt kollektive engasjement for å stå opp mot hatet, sier paret i en offisiell uttalelse, ifølge The Guardian.

Saken fortsetter nedenfor.

GIFTET SEG: Ekteparet Clooney giftet seg <span style="font-size: 14px; font-weight: normal;">i Venezia, Italia </span>i 2014 Foto: NTB scanpix
GIFTET SEG: Ekteparet Clooney giftet seg i Venezia, Italia i 2014 Foto: NTB scanpix Vis mer

- Finnes ikke to sider

I etterkant av de voldelige opptøyene i Charlottesville, hvor 32 år gammel kvinne ble drept og 19 andre skadd, har høyreekstreme-grupperinger i USA mobilisert seg.

- Amal og jeg ønsker å gi våre stemmer og økonomisk bidrag til den pågående kampen for likestilling, sier George.

- Det finnes ikke to sider av fordommer og hat, fortsetter han, og tar med dette tydelig avstand fra president Trumps omstridte uttalelser om at aktivister fra begge sider av den politiske skalaen var ansvarlige for det voldelige utfallet av demonstrasjonene.

Engasjert ektepar

Det samfunnsengasjerte paret giftet seg i 2014, og i sommer ble de foreldre til tvillinger.

Donasjonen foregår via deres fond, The Clooney Foundation for Justice, som ble etablert i 2016 for å «fremme rettferdighet i rettssaler, samfunn og klasserom verden rundt».

Amal er selv en kjent advokat innen internasjonal lov, menneskerettigheter og kriminallov, og har Wikileaks-grunnlegger Julian Assange blant sine klienter.

Det burde være grunnlag for mange spennende samtaler med ektemannen, som også er svært politisk engasjert. Han var blant annet svært engasjert i krisen i Sudan og ble i 2012 arrestert i Washington DC da han protesterte mot sudanske myndigheters bruk av vold.

Ifølge The Guardian ble det tidligere denne måneden også kjent at Clooney-ekteparets fond planlegger å donere 3,25 millioner dollar til skolegang for 3000 syriske flyktningene-barn i Libanon.

ÅPNER OPP: Tidligere supermodell Vendela Kirsebom forteller om møtet med verdensstjernen George Clooney, og avslører at hun valgte en annen mann foran ham. Video: TV 2 Vis mer

Dyr fødsel

Det engasjerte paret har ikke bare fått oppmerksomhet for sine politiske påfunn det siste halvåret. Dette er også året de begge ble foreldre, til intent mindre enn to små barn.

- I morges ønsket Amal og George tvillingene Ella og Alexander Clooney velkommen til verden. Ella, Alexander og Amal er alle friske, glade og har det fint, sa parets talsperson til People.com etter fødselen den 6. juni i år.

Det var i februar at de annonserte graviditeten, etter at det i månedsvis hadde gått rykter om at Amal ventet barn. Da de to små endelig kom til verden sommeren 2017, gjorde de det på et sykehus som nærmest har fått ikonstatus for alle sine fødsler.

SER TVILLINGENE SLIK UT? Dette er et bilde av hvordan tvillingene, Ella og Alexander, kan se ut, ifølge Dr. D'Lynn Waldron, som er spesialist i aldersprogresjon. Hun har tidligere også publisert bilder av kjendisbarn som Shiloh Jolie Pitt, Suri Cruise og North West. Foto: NTB Scanpix
SER TVILLINGENE SLIK UT? Dette er et bilde av hvordan tvillingene, Ella og Alexander, kan se ut, ifølge Dr. D'Lynn Waldron, som er spesialist i aldersprogresjon. Hun har tidligere også publisert bilder av kjendisbarn som Shiloh Jolie Pitt, Suri Cruise og North West. Foto: NTB Scanpix Vis mer

St. Marys' sykehuset i London, mer spesifikt i Lindo-fløyen av sykehuset, har nemlig flere av de britiske kongelige også født sine barn.

De mest berømte eksemplene er hertuginne Kate og prins William sine barn, prinsesse Charlotte og prins George, og prinsesse Diana og prins Charles barn, prins William og prins Harry.

Det profilerte paret skal ha betalt for tre rom på det private sykehuset. Hvert enkelt rom har en prislapp på 61 000 kroner, som vil si at paret til sammen betalte 183 000 kroner for privatliv under fødselen.

Til sammen for en uke blir summen svimlende 1,2 millioner kroner

LES OGSÅ: Nekter å ta smertestillende på grunn av Scientologi

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer