Åpner for Skomakergata-comeback etter kritikken

Tirsdag var Vidar Lønn-Arnesen i harnisk over sin gamle arbeidsgiver, nå håper NRK at de kan gjøre Skomakergata tilgjengelig for folket, igjen!

COMEBACK?: NRK avslører overfor  Seoghør.no at det jobbes med en ny arkivavtale som gjør at Skomakergata igjen kan bli tilgjengelig for folket.
COMEBACK?: NRK avslører overfor Seoghør.no at det jobbes med en ny arkivavtale som gjør at Skomakergata igjen kan bli tilgjengelig for folket. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Da Capo-legenden Vidar Lønn-Arnesen var ikke nådig i sin kritikk og dom over NRK da han tirsdag raste mot NRKs vedtak om å ikke vise Skomakergata igjen.- Tenk så frekt av NRK å påstå at dette ikke lenger er aktuelt for dagens barn. De har kommer med den ene latterlige unnskyldningen etter den andre. Og NRK har i dag tre kanaler pluss internett. Ikke kom her og fortell meg at Skomakergata ikke kunne blitt vist på en av disse kanalene, sa Vidar Lønn-Arnesen til Seoghør.no Hans mening var at Skomakergata er minst like aktuell i dag som det var da det ble laget for over 30 år siden. Han kunne ikke forstå at de ikke lenger skulle sende denne flotte juleserien. På Se og Hørs Facebook-side engasjerte mange lesere seg i saken. De aller fleste støttet Lønn-Arnesen:  - Helt på tryne! Alt trenger ikke fornyes hele tiden. Vi bør holde på tradisjoner og historie, skrev en av de flere leserne som engasjerte seg i saken på Se og Hørs Facebook-side.   Nå har NRK snudd og jobber for å få i stand en arkivavtale som gjør at serien igjen blir tilgjengelig for folket. TV-sjef i NRK, Arne Helsingen, sier han forstår reaksjonene som har kommet både fra Lønn-Arnesen, Seoghør.nos lesere og lisensbetalerne - altså det norske folk. Likevel forsvarer han avgjørelsen om å satse på nye programmer.  - Kritikken har blusset opp de seneste årene, selv om det er ti år siden vi sendte Skomakergaten sist. Vi vil hele tiden prøve å lage nye julekalendrer som er tilpasset dagens barn og samfunn. Tilbakemeldingene jeg har fått er at vår nye satsing, Julekongen, blir satt pris på. Det håper jeg stemmer, sier han.  - Hva er ditt svar til lisensbetalerne som har engasjert seg i denne saken og som ikke forstår hvorfor dere har fattet dette vedtaket om å ikke vise Skomakergaten igjen?  -  Vi åpner opp for at vi kan få på plass en avtale som gjør at seerne igjen skal få tilgang til denne serien. I første omgang har dette med arkivavtaler å gjøre. Vi har ikke lisens på denne serien lenger. Det vil vi prøve å få i stand. Det er et klart ønske for fremtiden, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer