Hugh Hefners liv:

Åpne forhold, sexskandaler og arvenekt

Playboy-kongen var sjelden ensom i sitt store palass.

EKTE PLAYBOY: Hugh Hefner var godt kjent for sine mange kvinner, ville fester og store magasinimperium. Torsdag døde han, 91 år gammel. Her er han avbildet med en rekke modeller i 1999. Foto: NTB scanpix
EKTE PLAYBOY: Hugh Hefner var godt kjent for sine mange kvinner, ville fester og store magasinimperium. Torsdag døde han, 91 år gammel. Her er han avbildet med en rekke modeller i 1999. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kom nyheten om at Playboy-mogul Hugh Hefner hadde gått bort i sitt eget hjem, 91 år gammel. Den velkjente magasinkongen var kjent for sine ville fester, frisinnede seksualmoral og for sine mange damer.

Selv om han stort sett alltid var gift i perioden han styrte magasinet, hevdes det av enkelte at han var en notorisk skjørtejeger. Dette ble det laget serie av på 2000-tallet, der verden fikk et innblikk i hva som foregikk på den andre siden av murveggene til Playboy Mansion. I «Playboyjentene» fikk vi møte mange av hans kjærester, som levde i polygamiske forhold med ham.

I 2013 hevdet ungkaren, ifølge Daily Mail, at han hadde gått til sengs med over 1000 forskjellige kvinner, men ikke alle disse fikk spalteplass i Playboy eller ble profilerte i etterkant. Hefner valgte seg ut et knippe av sine favoritter, som i dag er stjerner både i hjemlandet og internasjonalt.

Slik var Hugh Hefners mangfoldige kjærlighetsliv.

Saken fortsetter nedenfor.

PLAYBOY: Hugh Hefner er død 91 år gammel. Han var en kontroversiell karakter fra første stund. Video: CNN / Foto: REUTERS Vis mer

Åpent ekteskap

Det hele startet nokså uskyldig for Hefners del. I 1949 giftet han seg med barndomskjæresten Millie Williams, som han fikk barna Christie og David med. Ekteskapet varte ikke særlig lenge, spesielt om man ser på Hefners historikk, og paret gikk fra hverandre etter ti år som mann og kone, ifølge E!

Playboy-ryktet, som Hefner seinere pådro, seg startet ikke før etter ekteskapet. Han har ifølge The Independent tidligere uttalt at han sparte seg til ekteskapet.

- Bokstavelig talt så sparte jeg meg til jeg var gift, men etter at vi hadde sex fortalte hun meg at hun hadde vært utro. Det var det mest ødeleggende øyeblikket i hele livet mitt.

Saken fortsetter nedenfor.

Sviket Hefner følte på skal ha sørget for at det da gifte ekteparet inngikk en pakt. Den unge amerikaneren kunne ligge med andre kvinner enn henne, noe som ifølge den britiske avisa var starten på hans karriere som rundbrenner.

Magasinet ble etablert bare fire år etter skilsmissen. På det tidspunktet skal han ha vært romantisk og seksuelt involvert med flere av Hollywoods vakreste kvinner, men livsstilen fikk seg en midlertidig stopp i 1985.

Fjernet sexleketøyene

Hefner, som på dette tidspunktet hadde blitt en velkjent profil i USA, fikk et slag. Legene ba ham roe ned på livsstilen, som i stor grad besto av alkohol, sex og festing. Det var da han gikk inn i sitt andre ekteskap.

I 1989 giftet han seg med Kimberly Conrad (55), som var 26 år yngre enn ham. Samme år ble hun utropt som «Playmate of the Year», en pris magasinet gir hvert år til en av sine forsidepiker.

Ifølge artikkelen «The Gild Next Door», skrevet av Cindy Hinant i 2012, omgjorde Conrad Playboy-huset til noe helt annet enn det det egentlig var. Paret fikk nemlig de to sønnene Martson og Cooper, og den nygifte magasinkona ville gjerne gjøre det hele mer levelig for barna.

Saken fortsetter under bildet.

RYDDET OPP: Kimberly Conrad forsøkte å gjøre om Playboy Mansion til et familiehjem da hun var gift med Hefner. Foto: NTB scanpix
RYDDET OPP: Kimberly Conrad forsøkte å gjøre om Playboy Mansion til et familiehjem da hun var gift med Hefner. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Festene ble mer regulert, nakenhet sluttet å eksistere og barneleker erstattet sexleker. Conrad fortalte at hun ville gjøre det mer til et ekte hjem. Jentene kunne likevel komme på besøk, men de måtte ha på seg badedrakt».

Selv om Playboy-kongen, som på tidspunktet var vært milliarder av kroner, teknisk sett var gift, hadde han ifølge Independent flere kjærester på dette tidspunktet.

Conrad og Hefner gikk fra hverandre i 1998, etter nesten ti år som rette ektefolk. Skilsmisse ble det imidlertid ikke søkt om før i 2010.

Saken fortsetter under bildet.

VILLE TILSTANDER: Kendra Wilkinson (t.v), Holly Madison og Bridget Marquardt var fokuset i serien «Playboyjentene», som i Norge var å se på TV 3. Foto: TV 3
VILLE TILSTANDER: Kendra Wilkinson (t.v), Holly Madison og Bridget Marquardt var fokuset i serien «Playboyjentene», som i Norge var å se på TV 3. Foto: TV 3 Vis mer

Ble tv-suksess

Da paret gikk fra hverandre, begynte en ny æra i det ikoniske Playboy-huset - som for øvrig ble solgt for 100 millioner dollar i fjor. Unge glamourmodeller begynte å flytte inn, og de ble alle omtalt som Hefners kjærester.

Serien om «Playboyjentene» fulgte livet på innsiden av Playboy Mansion, og fokuserte spesielt på forholdet mellom Hefner og alle hans unge kjærester.

Totalt seks sesonger ble laget, og jentene Holly Madison, Bridget Marquardt og Kendra Wilkinson sto i fokus fram til innspillingslutt i 2010.

Holly Madison (37) flyttet inn i det legendariske Playboy-huset i 2001, og skulle raskt vise seg å bli en av Hefners personlige favoritter. Hun har uttalt at hun ønsket å stifte familie med Hefner, men det var han langt fra interessert i. Han hadde ikke hatt noe særlig hell med sine ekteskap, og ville derfor ikke ødelegge forholdet med Madison, sa han i 2008, ifølge Fox.

Kendra Wilkinson (32) var en annen av jentene som var nærmest Hefner i programmet. Hun tok rollen som den sportsinteresserte guttejenta, etter å ha flyttet inn i 2004. Wilkinson møtte Hefner på 78-årsdagen hans, og det tok ikke lang tid før de ble «kjærester».

Hun hadde akkurat kommet ut av videregående den gang, og ante ikke at sex med Playboy-sjefen var et av kriteriene for å bo der, sa hun ifølge Page Six i 2014.

- Jeg måtte være veldig full eller røyke mye marihuana for å overleve disse kveldene. Jeg brydde meg ikke så mye om hva som skjedde før neste dag.

Saken fortsetter nedenfor.

Den tredje som utgjorde den populære trioen i «Playboyjentene», Bridget Marquardt (44), var aldri en såkalt Playmate. Det vil si at hun aldri stilte opp naken i det eksplisitte herremagasinet.

Hun flyttet inn i oktober 2002, men bar med seg en hemmelighet inn i forholdet med Hefner. Hun var nemlig fortsatt gift. Det var derimot ingen ektemann som ventet på henne hjemme i Oregon, for hun separerte seg før hun flyttet til Los Angeles og Playboy-livet.

Hun bekreftet historien overfor Star Magazine i 2007.

- Hef visste dette fra starten av (...) Jeg er 33 år, så om jeg ikke hadde vært gift, hadde jeg følt meg som en gammel tante akkurat nå, sa hun den gang.

Et siste ekteskap

Serien ble etter hvert avviklet, og det som før var legendariske fester med Hollywood-stjerner, nakne modeller og utømmelige mengder champagne, ble fort til ukentlige filmkvelder.

Flere trodde kanskje at Hefner, som allerede var langt over pensjonsalder, hadde lagt fra seg tankene om et tredje ekteskap. I 2012 skapte han derimot internasjonale overskrifter, da han og den 60 år yngre modellen Crystal Harris (31) valgte å gifte seg. De møttes i 2009, da hun stilte opp på forsida av det famøse herremagasinet.

Saken fortsetter nedenfor.

PLAYBOY: Den kommende Amazon-serien bygger på over 17 000 timer med film, samt 2 600 personlige notater fra Hugh Hefners personlig arkiver. Video: Amazon. Vis mer

Etter at Hefner gikk bort tidligere denne uka, er hun nå gjort til enke. Det er ennå ikke fullstendig klart hvem som arver pengene, ettersom testamentet så langt ikke er gjort offentlig. Det ryktes at Harris ikke får noen større goder av Hefners enorme formue.

Us Magazine skrev i 2013 at den 31 år gamle modellkona ikke vil få en eneste krone i et arveoppgjør. Årsaken skal ifølge Independent være at Harris har skrevet under en solid ektepakt, der et av kravene var at hun ikke ble lagt til i Hefners testamente.

Kjendisdamene i ryggen

På tross av mang en eskapade opp gjennom, har Hefner klart å beholde gode vennskap med noen av Hollywoods største, kvinnelige stjerner. Det er en kjent sak at han var med på å lansere karrierene til stjerner som Pamela Anderson (50) og Barbi Benton (67), men han hadde også gode forhold med blant andre Marilyn Monroe.

Anderson gjorde sitt første inntog i Playboy-land i 1989, da hun stilte på forsiden av magasinet. Enkelte hevder at hun var en av Hefners favorittmodeller, noe som speiler seg i antall ganger hun stilte på forsiden. Hele 14 ganger har hun prydet magasinet, og stilte blant annet på den siste «nakenforsiden» til bladet noensinne.

Forholdet hans med Monroe startet i 1953, da den verdensberømte filmstjernen stilte opp på magasinets første forside. Ifølge E! ble det solgt over 50 000 eksemplarer av debutnummeret.

Hefner skal gravlegges ved siden av Monroe i Westwood Village Memorial Park i Los Angeles. Det sier mye om forholdet deres.

Sett bort fra de nevnte damene, hadde han også gode og lange vennskap med stjerner som Kim Kardashian (36), Paris Hilton (36), Cindy Crawford (51) og Christie Brinkley (63).

LES OGSÅ: - Hefner utelater sin 60 år yngre kone fra testamentet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer