Aviciis far:

Åpenhjertig om sorgen og tapet av sønnen

- I mitt hode var Tim fortsatt i live.

GIKK BORT: Tim Bergling, også kjent som Avicii, gikk bort 20. april i fjor. Nå forteller faren om sorgen etter sønnen i et nytt intervju. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Tim Bergling, også kjent som Avicii, gikk bort 20. april i fjor. Nå forteller faren om sorgen etter sønnen i et nytt intervju. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er snart ett år siden den svenske musikeren og produsenten Avicii, også kjent som Tim Bergling, gikk bort. Han døde 20. april i fjor - bare 28 år gammel - og dødsfallet sjokkerte en hel verden.

Verdensstjernen ble funnet død på et hotellrom i Oman, og en hel musikkverden var i sorg over tapet av den unge musikeren.

I et nytt intervju med den svenske avisa Dagens Nyheter, forteller den avdøde artistens far, Klas Bergling, om tapet av den talentfulle musikersønnnen.

- Sjokket gjorde vel at jeg klarte å fungere, for jeg forstod virkelig ingenting. I mitt hode var Tim fortsatt i live, sier han åpenhjertig til avisa.

Faren sier videre at sønnens internasjonale gjennombrudd skapte bekymring for familien. Likevel sier faren at han og Tims mor, Anki Lidèn, opplevde at sønnen virket bedre før sin død.

- Anki og jeg har lært oss at mange som begår selvmord, kan ha vært veldig lykkelige før de gjorde det. Jeg kan forstå det, forteller han videre til avisa.

Kjæresten tok gripende farvel

Tidligere i år valgte også Aviciis kjæreste, Tereza Kacerova, å fortelle om sorgen etter tapet av kjæresten. Det gjorde hun i et gripende innlegg på sin egen Instagram-konto i starten av januar.

Hun hadde et forhold til Bergling gjennom hans siste leveår, og fortalte om kampen hun har kjempet siden den bekmørke dagen i april 2018.

HYLLET: Under årets Billboard-utdeling hyllet The Chainsmokers og artisten Halsey den svenske artisten Avicii. Video: CNN Les hele saken her: https://goo.gl/AkQBtJ" href="https://goo.gl/AkQBtJ" class="">https://goo.gl/AkQBtJ Vis mer Vis mer

Instagram delte Kacerova - som opprinnelig er fra Tsjekkia - to bilder av seg selv sammen sin sønn og Bergling. I innlegget refererte Kacerova til en Vietnam-tur, som etter alt å dømme var en drøm for dem begge å gjennomføre.

«2019. Jeg reiste med motorsykkel fra Hanoi til Ho Chi Minh-byen for oss begge. Vi ville ha ledd sammen hele veien. I stedet måtte jeg bruke reisen på å bearbeide din død», skrev hun.

Kacerova, som er modell, skuespiller og småbarnsmor, har tidligere skrevet om savnet etter sin avdøde kjæreste. At det har vært ytterst krevende følelsesmessig de siste 11 månedene, er det ingen tvil om. Nå håper hun å kunne se framover.

«Jeg vil aldri glemme deg. Men jeg slipper taket», skrev hun videre i innlegget.

Verdensberømt DJ

Avicii ble verdensberømt som DJ, remixer og albumprodusent, og toppet listene i en rekke land. Han slo gjennom med debutalbumet Seek Bromance i 2010, og fortsatte sin internasjonale karriere med låter «Fade into Darkness», «Hey Brother» og «Wake Me Up».

I 2011 ble han nominert til Grammy for låta «Levels».

En av hans aller største suksesser er sangen «Wake Me Up» fra debutalbumet «True» fra 2013. I 2014 ble låta den mest spilte gjennom tidene etter å ha nådd 200 millioner globalt.

Han sto flere ganger på scenen i Norge, blant annet under Findings-festivalen i Oslo i 2014 og 2015.

Den avdøde artisten var også en av verdens best betalte DJ-er. I 2015 var han på 47. plass på Forbes’ toppliste over de 100 mest innflytelsesrike kjendisene, rangert etter inntekt.

Han fikk også mye oppmerksomhet for sitt samarbeid med store stjerner som Madonna, Coldplay, Wyclef Jean og Robbie Williams.

LES OGSÅ: - Forberedt på å leve på mastercardet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer