«En kveld hos Kloppen»:

Åpenhjertig om brødrenes dødsfall

Den tidligere radioprofilen Niklas Baarli snakker ut om den vonde tiden på «En kveld hos Kloppen».

ÅPNER OPP: Tidligere radioprofil Niklas Baarli er blant gjestene i premiereepisoden av «En kveld hos Kloppen». Der åpner han opp om personlig tap. Her med f.v. Solveig Kloppen, Ingrid Gjessing Linhave og Olaug Bollestad. Foto: TV 2
ÅPNER OPP: Tidligere radioprofil Niklas Baarli er blant gjestene i premiereepisoden av «En kveld hos Kloppen». Der åpner han opp om personlig tap. Her med f.v. Solveig Kloppen, Ingrid Gjessing Linhave og Olaug Bollestad. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nok en gang åpner programleder Solveig Kloppen (49) dørene til sitt eget hjem på Tåsen, der hun inviterer kjente og kjære gjester til hagen sin.

«En kveld hos Kloppen» har bydd på mange rørende øyeblikk, og i kveldens premiere på den femte sesongen av programmet, forventes det nok igjen både latter og tårer.

I kveldens premiereepisode er det den tidligere radioprofilen Niklas Baarli (31), tv-profil Ingrid Gjessing Linhave (42) og KrF-nestleder Olaug Bollestad (58) som er på besøk.

Da Se og Hør tok en prat med Kloppen i forbindelse med sesongpremieren, innrømmet hun at innspillingen ble noe annerledes denne gangen. Det skyldes den pågående coronapandemien, som gjør at gjestene er nødt til å holde én meters avstand, samt at det hele foregår utendørs.

- Det som er vanskelig denne gangen, er at man ikke kan gi gjestene som har det vondt en klem. Man kan ikke ta på dem engang, og det er jo det eneste man vil. Niklas Baarli begynner å gråte i første episode, og det naturlige instinktet er å være trøstende. Heldigvis har vi også ledd mye, sa hun.

Mistet to brødre

Kloppen kunne ikke gå nærmere inn på hva som forårsaket tårene. Nå forteller Baarli åpent om tapet av de to brødrene sine. Dette er første gang han snakker om sorgen etter brødrene i offentligheten.

I programmet forteller Baarli at broren Thomas ble født med muskelsvinn, noe som betyr at en og en muskel i kroppen forsvinner, ifølge TV 2.

- Til slutt stopper hjertet, så han døde da han var 19 år, sier radioprofilen i programmet, ifølge kanalen.

Baarli var liten gutt da broren Thomas døde, og han sier at han visste at broren en dag ville dø - grunnet muskelsykdommen. Noen år seinere rammet imidlertid sorgen igjen - denne gang helt uforberedt.

71 GRADER NORD: Det ble en tung finaledag for programleder Niklas Baarli, som midtveis endte med å trekke seg. Vis mer

- Det som var litt røffere var den andre storebroren min, Christian, som ikke taklet det like godt og som døde noen år seinere av rusmisbruk, forteller Baarli åpenhjertig.

Se og Hør har forsøkt å få en kommentar fra Baarli til denne saken. Han har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

Jonas Gahr Støre gjester TV2-programmet «En kveld hos Kloppen» og forteller om da barnebarnet sørget for politiutrykning til eiendommen hans. Video med tillatelse fra TV2. Vis mer

Åpnet om sønnens kreftsykdom

Dette er ikke første gang noen av gjestene har åpnet seg overfor den Gullruten-vinnende programlederen.

I «En kveld hos Kloppen» har blant annet Hege Schøyen (63) avslørt at hun løy om legningen sin for å skåne en venninne, Synnøve Skarbø (49) har innrømmet Botox-bruk og Janne Formoe (44) har åpnet opp om av-og-på-forholdet til Jan Fredrik Karlsen (46).

I 2018 kunne seerne se komiker John Brungot (43) bryte ut i tårer, etter at han åpnet seg om sønnen Bo Augusts kreftsykdom. Han ble rammet av leukemi i 2013, bare to og et halvt år gammel.

- Legen ringte klokken tre og Bo lå og slappet av litt igjen. Så sier legen: «husk å parkere nede på langtidsparkeringen, jeg har sagt ifra til Riksen (Rikshospitalet journ. anm) at dere kommer og alt er klart». Da innså jeg at nå går det veldig dårlig, fortalte John den gang.

I en samtale på programlederens kjøkken fortalte komikeren at sønnen da fikk påvist blodkreft, men at det skulle vise seg å være den minst farlige sorten. I dag er den lille gutten frisk og rask, ifølge Brungot selv.

At Kloppens gjester tør å fortelle så åpenhjertig om sine personlige tap og tragedier, er kanskje ikke så rart.

TRØST: Mens Solveig Kloppen mistet mor og søster på kort tid, opplevde Vanessa Rudjord noe av det samme, da hennes far og bror gikk bort med kort tids mellomrom. Hvordan reiser man seg fra noe sånt? I «En kveld hos Kloppen» deler de erfaringer fra den tunge tiden. Vis mer

Programlederen selv har nemlig en rekke ganger fortalt svært åpent fra sitt eget liv, blant annet da hun i 2017 mistet både mor og søster, med svært kort tids mellomrom. I våres gikk også faren hennes bort.

LES OGSÅ: - Tror ikke åpenheten har kostet familien noe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer