Åpenhjertig i ny bok: - Jeg er en belastning for familien

Nå håper prinsesse Märtha Louise (45) på en «lykkelig skilsmisse».

ÆRLIG: Prinsesse Märtha Louise (45) forteller om livet som «høysensitiv» i et stort intervju med Dagbladet Magasinet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ÆRLIG: Prinsesse Märtha Louise (45) forteller om livet som «høysensitiv» i et stort intervju med Dagbladet Magasinet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Å være såkalt «høysensitiv», eller uvanlig følsom for sanseinntrykk, er tema når prinsesse Märtha Louise (45) og forretningspartner Elisabeth Nordeng (48) har laget boka «Født sensitiv».

I anledning bokslippet har de to venninnene stilt opp i et stort intervju med Dagbladet Magasinet, der prinsessen blant annet forteller om hvordan hun har brukt mye tid på å finne sin rolle i samfunnet.

I intervjuet henviser avisa til et utdrag fra boka der Märtha skriver at hun «ble en belastning for familien». Hun svarer at hun både var, og er en belastning.

Holdt møter på Slottet

- Det er fordi jeg jobber med noe som ikke er allment akseptert. Det ble sagt at kongen burde si nei. At kongen burde gjøre sånn. Eller sånn. At jeg ikke burde være prinsesse lenger. At dette måtte gjennomgås, forteller 45-åringen åpenhjertig.

GIR UT BOK: prinsesse Märtha Louise (45) og venninnen Elisabeth Nordeng (48) er aktuelle med boka «Født sensitiv». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GIR UT BOK: prinsesse Märtha Louise (45) og venninnen Elisabeth Nordeng (48) er aktuelle med boka «Født sensitiv». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Prinsessen refererer til den velomtalte virksomheten hun selv står bak, Soulspring (også kalt «engleskolen»), som har skapt mange kontroverser opp gjennom årene.

- Og det var møter på Slottet - til støtte for meg, forteller Märtha til Dagbladet Magasinet, før hun understreker at kongeparet har støttet henne hele veien.

Det har snart gått et halvt år siden prinsessen annonserte at hun og ektemannen gjennom 14 år, Ari Behn (44), skulle skilles.

«Lykkelig skilsmisse»

Märtha Louise åpnet opp om ekteskapsbruddet i et videoklipp på Soulsprins hjemmesider i fjor høst, der hun fortalte at prosessen var et «åpent sår».

- Å være sårbar også i møte med andre mennesker er noe jeg tør å være nå, fordi jeg er trygg i den jeg er, understreket prinsessen i klippet.

Overfor Dagbladet Magasinet forklarer Märtha at hun som høysensitiv tar følelsene sine på alvor - noe som igjen har gjort skilsmissen lettere å takle. Aller helst håper på hun på en «lykkelig skilsmisse».

- Etter en stund, kanskje? Jeg håper i hvert fall det, sier Märtha.

Heiet fram barna

Eksparet viste seg for første gang sammen etter bruddet under Oslo Horse Show i oktober i fjor, da døtrene holdt oppvisning.

Märtha og Ari satt side om side og heiet Maud Angelica (13), Leah Isadora (11) og Emma Tallulah (8) fram, som kom løpende inn på arenaen ikledd Disney-kostymer.

SAMMEN FOR BARNA: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn viste seg sammen offentlig for første gang under Oslo Horse Show i oktober i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SAMMEN FOR BARNA: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn viste seg sammen offentlig for første gang under Oslo Horse Show i oktober i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Märtha og Ari vil ha delt omsorg for døtrene, som fortsetter på sine skoler.

- Prinsessen blir boende i Lommedalen. Prinsessen beholder også familieeiendommen «Bloksbjerg» på Hankø. Begge eiendommene er hennes særeie. Ari Behn vil bosette seg i barnas nærområde, skrev Slottet i pressemeldingen da bruddet ble kjent.

I slutten av september avslørte Se og Hør at Ari Behn har kjøpt en luksusbolig i Lommedalen, taksert til åtte millioner kroner.

- Et helt nytt liv

Ari har dukket sporadisk opp i rampelyset etter bruddet. Blant annet ledet han Se og Hørs Kjendisgalla i november. Han er også med i vårens sesong av «4-stjerners middag» på TVNorge.

I oktober i fjor ble han og skuespiller Bjarte Hjelmeland beæret med å få sine porteretter hengt opp på Theatercaféen i Oslo.

- Jo, det går veldig bra med meg, med oss.

- Det er jo et helt nytt liv nå. Jeg har kjøpt meg et hus i Lommedalen, bare fem minutter unna Märtha. Barna er trygge, og alt går bra, Sa Ari til Dagbladet i forbindelse med avdukingen av porterettene.

DYR GAVE: Live Nelvik fikk gaver av gjestene sine i «Fire stjerners middag». Av Ari Behn fikk hun flere kunsttrykk, men det var ikke bare bare å finne ut av hva det skulle forestille. - Er dette en pølse i brød? var blant Nelviks teorier. Video: Discovery Vis mer